FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post categorized in ‘Temes clau’

Temes clau

Connecta Girona: un pla per millorar l’accés laboral de 30 aturats

El programa està dirigit a discapacitats i majors de 45 anys
By , on 16 de març de 2017

girona

L’Obra Social La Caixa i la Fundació Adecco han donat inicial al programa ‘Connecta Girona’, una iniciativa que té com a principal objectiu incrementar la capacitat de trobar feina de 30 persones de la província de Girona que es troben en risc d’exclusió. En concret, el programa beneficiarà les oportunitats laborals de 15 persones majors de 45 anys aturats de llarga durada i 15 persones amb discapacitat.

El programa ‘Connecta Girona’, que compta amb el finançament de l’Obra Social La Caixa, té una durada prevista d’un any sobre el qual s’ha estructurat un pla formatiu, d’orientació i intermediació per millorar la inserció laboral. L’objectiu d’aquest nou programa de feina és millorar l’atractiu de candidats d’alguns grups amb majors dificultats per accedir al mercat laboral: els treballadors amb discapacitats i els majors de 45 anys.

En primer lloc, es realitzaran sessions individualitzades d’orientació laboral amb els 30 participants en el programa. En una fase posterior es durà a terme una formació específica en TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) aplicada a la cerca de treball amb l’objectiu de trencar la bretxa digital que pot existir entre aquest col•lectius de treballadors. Finalment es realitzaran tallers de competències laborals i gestió emocional per a l’apoderament dels beneficiaris.

Amb Connecta Girona els participants podran millorar, en acabar l’any, el seu procés de cerca laboral i desenvolupar les habilitats professionals necessàries per superar amb èxit un procés de selecció de la majoria de les empreses actuals. D’aquesta forma, els beneficiaris del programa tindran majors oportunitats d’accés al mercat laboral al tindre noves eines de cerca de feines, capacitats demandades per les empreses espanyoles i una actitud revifada.

En opinió del coordinador regional de la Fundació Adecco a Catalunya, Francisco Javier Pérez, els programes de millora d’inserció laboral con ‘Connecta Girona’ son “fonamentals” per poder incrementar les possibilitats de trobar feina de persones en risc d’exclusió laboral. Tanmateix, ha destacat que el programa es ramificarà en la integració de persones a “nivell competencial, formatiu i psicosocial” de tal forma que siguin capaces d’accedir a una feina “a curt o mig termini”.

Per la seva banda, el director de l’Àrea de Negoci de Caixa Bank, José María González i Agustín, ha declarat que el projecte trasllada a la província de Girona les “eines necessàries per afavorir la inclusió social i laboral” d’aquelles persones que es troben en risc d’exclusió social degut a la dificultat d’accedir al mercat laboral. “Hem d’innovar i invertir en l’apoderament de l’aturats de llarga durada i persones amb discapacitat per afavorir la seva inclusió laboral a través de les noves tecnologies” ha sentenciat.

Imatge: edar

Comments (0)
Temes clau

El programa Labora comptarà amb gairebé 3 milions d’euros més de pressupost

L’Ajuntament de Barcelona actua per a la inserció laboral
By , on 27 de juny de 2016

escombraire

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que gairebé doblará la seva aportació al programa Labora impulsat pel consistori amb el suport de Creu Roja, Entitats Catalanes d’Acció Social (Ecas) i la Federació d’empreses d’Inserció de Catalunya (Feicat). Aquesta iniciativa, els resultats corresponents al 2015 s’han presentat aquest dilluns, van contribuir a que 1.537 persones en risc d’exclusió social, d’un total de 8.103 participants, trobessin feina.

La tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha anunciat que la inversió del consistori municipal augmentarà fins als 2,92 milions d’euros i ha explicat que aquest programa municipal té com a objectiu la inserció laboral dels participants, però que prèviament rebran una formació per adequar-se a les necessitats de les empreses participants. El 60% de les ofertes de feina d’aquesta edició correspon al sector de la neteja però prop del 25% de les insercions al 2015 van ser en l’àmbit de la salut, amb treballs com a auxiliar de geriatria, administració i gestió, entre uns altres.

Ortiz ha volgut deixar clar que, tot i que és positiu que aquest col·lectiu de persones pugui rebre una oportunitat laboral després de cinc anys inactiva, no sempre es pot parlar d’inserció laboral ja que la majoria d’ofertes disponibles es caracteritzen per una baixa qualitat dels treballs i la curta durada de contractació. Des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha estat treballant per millorar aquest aspecte des de que es va engegar Làbora; un punt en el qual es concentraran els esforços per aquest any. Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Womenalia, arriba la xarxa social per a dones treballadores

Aconsegueix les teves metes laborals
By , on 22 de juny de 2016

womenalia

El 60% dels llicenciats a Espanya són dones, però només un 5% d’aquestes dones amb una alta preparació superior ocupa avui dia càrrecs directius a les empreses. Aquestes dues dades van portar a María Gómez del Pozuelo a crear Womenalia, una plataforma que vol convertir-se en la “xarxa social de dones professionals” que aspiren a aconseguir llocs d’importància dins l’organigrama empresarial.

La plataforma destaca per oferir oportunitats i ajuda a les totes les dones treballadores espanyoles que tinguin per meta arribar a ocupar càrrecs rellevants a les empreses on treballen. Un dels punts forts de Womenalia és que les usuàries poden accedir a contingut exclusiu i personalitzat, a més de rebre suport per aconseguir una incessant i desafiadora com és ocupar un càrrec directiu a una empresa sent dona.

Així doncs, millorar la situació laboral de les dones professionals és el principal objectiu de Womenalia. A través d’un registre simple, la plataforma ajuda a les usuàries a seleccionar el contingut que volen i necessiten per aconseguir els seus objectius professionals. Una vegada a la pàgina principal, es troben amb totes les eines necessàries per reforçar els seus coneixements, trobar ocupació o simplement actualitzar-se amb les novetats del seu sector. Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

El Departament de Treball donarà prioritat a les polítiques d’ocupació juvenil

La Generalitat vol reduir la taxa d’atur juvenil
By , on 12 de abril de 2016

empresari

La consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha anunciat que les prioritats del Govern en política juvenil seran la lluita contra l’atur entre els joves, així com afavorir el retorn d’aquells joves que han marxat a l’estranger a la recerca d’una oportunitat laboral. La responsable de Treball ha explicat que s’utilitzaran diferents mesures per aconseguir retornar als joves emigrats i millorar les taxes d’atur d’aquest col•lectiu.

Per aconseguir-ho, una de les eines que s’utilitzaran per augmentar l’ocupació dels joves catalans serà el programa Garantia Juvenil, segons ha explicat en la Comissió de Polítiques de Joventut la directora general de Joventut, Marta Vilalta. La responsable de Joventut ha assenyalat que al febrer la xifra d’inscrits al programa de Garantia Juvenil de Catalunya era de 24.724 persones, mentre que ja ha permès trobar treball a 6.212 joves.

“Hem de detectar les deficiències del programa per adequar-ho a les necessitats dels joves”, ha afirmat Vilalta, qui ha explicat que el departament treballa per facilitar el procés d’inscripció en ell i per disminuir el temps d’espera d’atenció als joves que sol•licitin la seva participació. Tanmateix, Vilalta ha destacat que “el 25 % de les polítiques actives d’ocupació del Govern estan reservades als joves”, la qual cosa permetrà garantir oportunitats en l’àmbit laboral. Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Uns 6.000 joves catalans participen al programa de Garantia Juvenil

Els inscrit reben assessorament i formació
By , on 29 de març de 2016

programa

Un total de 6.212 joves de Catalunya han trobat treball a través de la seva inscripció en la Garantia Juvenil, un programa que ha estat impulsat des de la Unió Europea dirigit a menors de 30 anys aturats a través del com reben ofertes de formació, treball, pràctiques o emprenedoria. Un gran nombre dels joves participants no disposa dels estudis obligatoris o només comptava amb aquesta titulació amb els que accedir al mercat laboral.

Així ho ha explicat aquest dimarts la consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, en declaracions als mitjans abans d’inaugurar una jornada en la qual han participat 60 entitats que gestionen els programes de la Garantia Juvenil a Barcelona. Bassa ha detallat que des de l’engegada de la Garantia Juvenil en 2014, 19.456 joves de Catalunya s’han beneficiat d’algun dels programes, dels 24.724 inscrits fins ara.

La consellera ha reconegut la necessitat d’aplicar canvis al sistema d’inscripció per agilitzar-ne tot el procés i ha afegit que existeixen “complicacions” que deixen fora al col•lectiu de treballadors joves amb més risc de vulnerabilitat, quelcom en el que la Generalitat està treballant, ha reconegut la consellera. Tanmateix ha explicat que, a través d’aquesta xarxa d’entitats col•laboradores, s’està ajudant a la inserció laboral d’aquest grup de joves. Tot i això, ha volgut destacar l’èxit del programa de Garantía Juvenil, que ha permès que més de 6.000 joves tinguin les característiques demandades per les empreses i així accedir al mercat laboral. Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Les 5 característiques imprescindibles del mercat laboral espanyol

Els trets més demandats per les empreses nacionals
By , on 15 de gener de 2016

laboral

Les empreses espanyoles tenen criteris comuns quan es tracta de buscar un nou candidat. No obstant, és una realitat que els plans d’estudis universitaris evolucionen més lents que l’entorn laboral i que les universitats no preparen totalment per a la inserció laboral dels joves, d’aquí la importància de conèixer el perfil d’empleat més buscat. La nova demanda de talent passa per l’especialització i per la forma en la qual es treballa en les empreses.

És probable que et plantegis continuar amb la teva formació en acabar la carrera, per la qual cosa cursar un màster pot ajudar-te per especialitzar-te en un àrea concreta però també disposes d’altres formes de competir en el nou mercat laboral espanyol: dominar programes informàtics i les noves tecnologies, disposar d’experiència a l’estranger, parlar varies llengües o estar disposar a agafar les maletes en qualsevol moment.

A continuació, et presentem les 5 característiques comunes més demandades als nous treballadors per part de les empreses espanyoles:

  • Formació: L’empresa usarà el criteri de la formació com un dels principals aspectes per tenir en compte a un candidat. Al nostre país, on el 41% dels espanyols disposen d’educació superior, existeix cert desfasament entre el que s’estudia i el que s’està demandant. En aquest sentit, comptar amb la titulació d’un màster pot ser la clau per diferenciar-te de la teva competència (altres candidats).
  • Idiomes: Un aspecte indispensable per a un treball qualificat es parlar una llengua estrangera com a mínim, be sigui l’anglès, alemany, italià o xinès. És igual que aspiris a treballar a una pyme o a una multinacional perquè la internacionalizació del negoci, l’exportació de productes, en definitiva, la relació amb clients i proveïdors d’altres països formarà part del teu treball diari.
  • Destreses tecnològiques: Es pressuposa que sabràs manejar un ordinador i que estàs més que familiaritzat amb internet i les possibilitats que ofereix a nivell usuari, però és realment important diferenciar-te en el maneig d’eines o programari especialitzat en les disciplines professionals a les quals aspires dirigir la teva carrera. No esperis al fet que tinguin instruir-te en l’empresa. Avança’t i veu amb els “deures” fets. Fes-te útil des del principi.
  • Mobilitat: Estàs disposat a desplaçar-te a una altra ciutat, de forma habitual, pel teu treball? I Canviar el teu lloc de residència si l’empresa t’oferís una nova oportunitat laboral en una altra localitat? En un món cada vegada més globalitzat, la internacionalització comença a ser habitual en les companyies de qualsevol grandària.
  • Habilitats personals: Tenir iniciativa, adaptar-se a diferents situacions, flexibilitat d’horaris, saber treballar en equip i comunicar. Totes aquestes destreses estan sent de gran valor afegit per a l’ocupador.

Imatge: StartupStockPhotos

Comments (0)
Temes clau

Generation Spain ofereix 100 places gratuïtes per a formar-se en Màrqueting Digital

Els beneficiaris han de ser joves desocupats
By , on 18 de setembre de 2015

generation

El programa Generation Spain i l’Escola d’Organització Industrial (EOI) ofereixen un total de 100 places gratuïtes per a joves en situació de desocupació per accedir al seu programa de Màrqueting Digital, on part del finançament ha estat realitzat pel Fons Social Europeu. Els estudiants podran ampliar i especialitzar la seva formació en Màrqueting Digital, una nova vessant per a aconseguir ampliar les seves oportunitats de trobar una feina.

Els joves han de fer front a una època en la que no és fàcil accedir al mercat laboral tot i disposar d’estudis universitaris, una situació que comporta frustració o sensació d’impotència per no poder aconseguir una feina i poder realitzar els seus somnis. És per aquesta raó que s’ha creat el programa de formació Generation Spain, que en col•laboració amb l’EOI i amb l’ajuda del Fons Social Europeu ha posat en marxa una iniciativa per formar a joves desocupats a través de cursos formatius.

En concret, el curs en Màrqueting Digital està valorat en més de 3.000 euros, però els estudiants beneficiaris de les 100 beques de Generation Spain i EOI podran accedir a aquesta formació puntera de forma gratuïta. L’objectiu de la iniciativa i del curs és “capacitar a joves aturats en habilitats tècniques i personals que assegurin el seu èxit professional dins de l’economia digital”. A més, els participants al programa EOI-Generation Spain rebran “suport constant” en la cerca d’un lloc de treball. Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Els joves són els treballadors més actius a l’hora de buscar una feina

Gairebé el 20% cerca una altra ocupació
By , on 4 de setembre de 2015

joves

El 18,5% dels treballadors espanyols menors de 25 anys es troba buscant activament una altra ocupació, sent el col•lectiu que més obstinació posa en aquesta tasca, segons l’informe Randstad Workmonitor corresponent al primer trimestre del 2015 i pel qual s’han realitzat més de 15.000 enquestes a treballadors. Així doncs, el col•lectiu de joves menors de 25 anys és el que dedica més esforços de mitjana en cercar una nova feina.

Els treballadors en una franja d’edat situada entre els 25 i 45 anys mostren la segona taxa de cerca activa d’una ocupació, amb un 16,5%. El segueixen el col•lectiu de treballadors dels majors de 45 anys amb un 10% que han buscat activament una nova feina durant el primer trimestre d’aquest any. Els responsables de l’informe de Randstad subratllen que a mesura que augmenta l’edat dels treballadors es redueix la seva implicació en una cerca activa d’ocupació. Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Les preguntes més rares que et poden fer a una entrevista

Treballadors recullen les preguntes més insòlites
By , on 28 de agost de 2015

preguntes

Una entrevista de treball és un dels moments més estressants i decisius al que ens enfrontem al llarg de la nostra vida. Tant si és el primer cop com el darrer de molts intents, és habitual preparar-se a casa algunes preguntes habituals dels entrevistadors: perquè decidim demanar ocupació a aquella empresa, quins són els nostres avantatges, com faríem front a determinades decisions… Però, i si l’entrevistador et pregunta quantes vaques hi ha al Canadà?

No és una broma. I és que en l’actualitat moltes grans empreses, com Google, Apple o Facebook, sorprenen als quals busquen entrar en les seves plantilles amb preguntes insòlites dirigides a mesurar la seva capacitat de reacció i fins i tot la seva inventiva. El portal d’ocupació nord-americana Glassdoor recopila cada any les preguntes més rares realitzades en entrevistes de treball, publicant algunes de les més hilarants i desconcertants que van realitzar els entrevistadors al llarg del 2014. Què respondries?

Qui guanyaria en una baralla entre Batman i Spiderman?

És una pregunta realitzada per la prestigiosa Universitat de Stanford, a Califòrnia (EUA). La lògica ens portaria a pensar que Spiderman, per allò dels superpoderes dels quals manca el cavaller fosc. No obstant això, entre les contestacions trobem a qui opina que seria Batman, perquè és més “vell i savi” i, clar, perquè té més diners. Hi ha algun que obvia als dos i aposta per Superman. Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

El 37% dels universitaris té una ocupació per sota del seu nivell d’estudis

Els universitaris milloren la seva taxa d’ocupació
By , on 24 de juliol de 2015

feina

La inserció laboral dels titulats universitaris va millorar l’any passat, marcant un descens de l’1,5% en la taxa d’atur d’aquest col·lectiu i una pujada de més d’un punt en la taxa d’ocupació. No obstant això, aquesta “evident” millora ha estat a causa d’acceptar treballs que no exigeixen una qualificació d’estudis superiors, sent la font d’ocupació del 37% d’aquest col·lectiu, un 5% més que en 2010; una situació que contrasta amb les previsions sobre ocupació.

L’informe de la Fundació Creixement i Desenvolupament (CYD) sobre la contribució del sistema universitari espanyol corresponent a l’any 2014 ha analitzat l’evolució dels centres durant els anys de crisis i la inserció laboral dels estudiants. Sobre aquest tema, els responsables de l’estudi han assenyalat que actualment “es viu un punt d’inflexió” en el qual s’ha frenat la reducció pressupostària i comencen a millorar els indicadors associats, com la capacitat d’inserció laboral dels titulats universitaris. Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 1012345...»

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio