FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post categorized in ‘Remuneració’

Remuneració

Ser nomenat membre d’una mesa electoral

By , on 20 de novembre de 2012
Mesa electoral

Una mesa electoral d'unes votacions

Aquest diumenge 25 de novembre són les eleccions al Parlament de Catalunya. Un dia històric en el qual molt catalans hauran de treballar a les meses electorals per tal de permetre el lliure exercici de la democràcia dels ciutadans, recollint els vots dels electors durant tota la jornada electoral i fent-ne el recompte una vegada acabada la votació. És una tasca molt important, però que és cert que fa molta mandra haver-la de realitzar. Tant si us ha tocat ser membres d’una mesa electoral (com a mi) com no (perquè us pot tocar a les següents votacions), us expliquem algunes qüestions a tenir en compte.

En primer lloc, cada mesa electoral està formada per un president o presidenta i dos vocals. A més a més, cada un té dos suplents, per tal que si algú falla, hi pugui haver un substitut. És obligatori que tots es presentin puntualment a les 8 del matí. A aquella hora tant titulars com suplents han de signar una llista i, si hi ha tots els titulars, els suplents poden marxar a casa. El càrrec de president, vocal i suplent és obligatori, i en cas de no acudir a l’exercici de les seves funcions, està penat amb una pena de presó de 3 mesos a 1 any i una multa de 6 a 24 mesos.

La part positiva de formar part d’una mesa electoral és que el càrrec de vocal està pagat amb 62€ i el de president amb 70€. Els pagaments no estan subjectes a la retenció de l’IRPF i el president cobra més per la responsabilitat que té durant la jornada electoral, com és haver de lliurar els sobres amb tota la documentació al jutjat de primera instància.

Continue reading »

Comments (0)
Remuneració

Treballar a comissió

3 tipus de feina: venedor de plantilla, contracte mercantil o representant
By , on 25 de octubre de 2011

Segurament hem de buscar en la crisi la raó per la que s’estan estenent, com si d’un virus o una plaga es tractés, les ofertes de feina per treballar a comissió. I és que en aquest tipus de feina, en la que es cobra pel que es fa, es pot prescindir d’una relació laboral entre el contractant i el treballador; així, la remuneració mínima, la seguretat social, les vacances o les indemnitzacions passen a ser drets inexistents.

Si treballes picant de porta en porta te la jugues a trobar-la tancada

Les feines a comissió solen oferir una remuneració sobre la venta; es a dir, l’empresa dóna un producte a vendre al treballador i aquest haurà de servir-se de la seva cartera de clients (si és que la té) per col•locar el material. Només si es capaç de vendre el producte cobrarà un percentatge del seu preu. A vegades, molt poques, el treballador gaudeix d’un sou mínim que després complementa amb la comissió sobre els productes. Dins el tipus de treball a comissió trobem tres formes diferents de materialitzar-lo: el venedor de plantilla, el contracte mercantil i el representant.

En el primer dels casos, el venedor de plantilla, el treballador compleix un horari determinat i està sota el règim general de la Seguretat Social. La diferència amb un assalariat normal radica en la paga i és que el venedor de plantilla pot sobrar un sou normal, un sou base més comissions o només comissions, depenent del contracte. Si et toca treballar a comissió, fer-ho d’aquesta forma és el més convenient ja que es mantenen els drets laborals d’un treballador normal.
Continue reading »

Comments (0)
empresa, Remuneració

Motivació, el secret de la productivitat

Horari flexible, autosatisfacció, reconeixement... estímuls que ajuden a la motivació
By , on 7 de novembre de 2010

El sou és la motivació que mai falla

Hi ha molt poca gent a la que pel matí, quan sona el despertador i a dins el llit s’està perfecte li faci especial il•lusió anar a treballar. Potser els primers anys d’incorporació al mercat laboral, quan tot és nou i bonic, podem trobar alguna persona que s’aixequi amb ganes i il•lusionada, però per la gran majoria les motivacions que ens porten a treballar són inexistents a les set del matí. El problema apareix però, quan després de la dutxa de rigor i un esmorzar ben nutritiu la mandra i la desgana continuen; potser les persones a les que la il•lusió i motivació no els hi apareix a cap hora del dia s’haurien de preguntar si la feina que estan duent a terme els omple realment, tot i que això ja és un altre tema.

La motivació a l’hora de treballar és un tema que les empreses tenen molt estudiat ja que afecta directament al rendiment i productivitat del treballador. Una persona positiva és molt més eficaç que una persona que, tot i fer les coses bé, les fa a desgana. Per això, existeix molts estudis i teories sobre la motivació. Enrique Sureiro, professor associat de comunicació de la Universitat de Navarra, exposa 11 incentius amb els que els treballadors solen trobar la motivació:
Continue reading »

Comments (0)
empresa, Professions, Remuneració

La mineria en el punt de mira

Mentre 33 persones esperen ser rescatades a Xile els miners espanyols comencen una vaga per denunciar l’impagament de les seves nòmines
By , on 23 de setembre de 2010

El Pla C per poder treure els 33 miners soterrats a 700 metres en terres xilenes va començar el 19 de setembre, fa pocs dies. La màquina petrolera batejada com “la mare de les perforadores” serà l’encarregada de dur a terme aquesta fase de l’operació de rescat, un artefacte que se sol utilitzar per excavar pous petrolífers i sondes geotèrmiques. Aquest cop però, el seu objectiu no serà trobar petroli sinó salvar la vida de 33 homes que intenten sobreviuen sota terra. Per fer-ho, haurà de cavar un túnel de 60 centímetres de diàmetre i 597 de longitud; l’avantatge és però que amb només una passada tot el forat que deixa al seu darrera queda reforçat. D’aquesta forma ara mateix el tres plans A, B i C estan en funcionament i és que tota ajuda es poca quan la vida dels miners està en joc.

Davant aquest accident es desferma la polèmica, és segur treballar a la mina? La resposta és unànime, no. I és que tots els miners saben a que s’exposen quan comencen a cavar i a endinsar-se dins la terra: despreniments, explosions… qualsevol contratemps es pot convertir en una trampa mortal. Però ho segueixen fent, perquè algú ho ha de fer i perquè algú ha de portar un salari a final de mes i menjar a la taula familiar. Les històries dels miners solen estar marcades per la tradició familiar o la necessitat econòmica.
Continue reading »

Comments (0)
Remuneració

Treballs amb salaris molt elevats

En el rànquing dels treballs més ben pagats, fet per la revista Forbes, només un no té relació amb la medicina
By , on 25 de agost de 2010

Els metges, una de les professions millor remunerades

Si li demanes a un nen petit que vol ser de gran et parlarà de professors, astronautes o bombers; però si la mateixa pregunta li fas a un adolescent la resposta segurament canviarà cap a termes més econòmics: -Una feina en la que guanyi molts diners! – diran uns -Casar-me amb una dona rica i no haver de treballar!– potser responen d’altres. Evidentment els joves que responen amb aquestes frases són minoritaris, però existeixen i com a tal són representatius.

Anys després, a l’hora d’elegir la feina que voldran desenvolupar, potser l’argument superficial haurà canviat i la frase: -Vull estudiar arquitectura, que els arquitectes tenen un bon sou!– o Seré metge, el meu tiet ho és i té una casa enorme!– serà ara l’elegida. Al cap i a la fi però l’objectiu és el mateix, tenir una alta qualitat de vida. Ja dic que potser aquest grup de gent no és el majoritari, almenys els que es mostren en públic, però si que existeix.

L’altre dia, la meva cosina de 13 anys em va dir que de gran volia ser rica i això em va fer pensar, quines deuen ser les professions amb un sou més alt? La revista Forbes ha publicat un rànquing amb les professions millor pagades durant el 2009. Un dels aspectes que més sobta és que entre les deu primeres posicions només una, la dècima, no correspon amb alguna especialitat de la medicina.
Continue reading »

Comments (0)
Professions, Remuneració

Els perfils professionals millor pagats

4 perfils professionals molt buscats
By , on 9 de juny de 2010

Estudiar Empresarials o MBA, una bona opció

Tenint en compte la situació de crisi global que estem vivint en aquests últims anys, és necessari pensar en carreres i perfils professionals que ens donin estabilitat laboral i a ser possible que estiguin ben pagats. Per aquesta raó, el post d’avui es dirigeix a totes aquelles persones que estan pensant en estudiar una carrera, bé perquè s’han quedat sense feina o perquè el mercat laboral on són ara no els acaba de convèncer.

Així doncs els perfils que actualment estan especialment buscats i ben pagats són els de controller, el gestor de clients o el consultor de SAP. D’altra banda altres perfils estan copsant cada cop més el mercat laboral, aquests són els enginyers especialistes en energies renovables, els enginyers aeronàutics, els directors de desenvolupament de negoci en farmàcia o els analistes M&A.

Segons un estudi realitzat per Adecco, els enginyers en energies renovables són el perfil més buscat, ja que es preveu que en els pròxims 10 anys s’en necessitin un milió. Realment és una xifra que fa pensar, ja que és una especialitat on per promoció surten molt pocs titulats. Així que si esteu pensant en una professió de futur, sense cap mena de dubte, estudieu una enginyeria.
Continue reading »

Comments (0)
Remuneració, Temes clau

Vaga de funcionaris

Últimes xifres sobre la participació dels treballadors
By , on 8 de juny de 2010

La vaga de funcionaris, en marxa

Fa uns dies els funcionaris catalans començaven a escalfar motors amb una mena “d’assaig” de vaga davant del Palau de la Generalitat. Això passava el passat 6 de juny quan aproximadament un miler de funcionaris es manifestaven en contra de les mesures per reduir el dèficit que planteja el Govern. Per tal de fer saber la seva oposició davant aquestes mesures els principals sindicats del sector públic van lliurar una carta al president de la Generalitat, José Montilla, on expressaven el seu disgust davant aquestes mesures.

A la carta els treballadors asseguren que aquestes mesures “qüestionen el sector públic, no serviran per sortir de la crisi i se sumen a l’onada d’atacs que està rebent l’Estat del Benestar”. En tquant als manifestants, val a dir que com acostuma a passar en aquest tipus d’accions la xifra de manifestants depèn segons la font informativa. Segons els organitzadors s’han reunit 4.000 manifestants, segons fonts institucionals 1.000.

Però avui, 8 de juny la vaga ha estat a nivell estatal i els funcionaris catalans s’han sumat a la protesta amb els companys d’altres autonomies. Pel que fa a les xifres, tal i com comentava, tornem a tenir discrepàncies entre fonts: Segons els sindicats el seguiment de la vaga de funcionaris ha estat un 75%. Per contrarestar aquestes dades el Govern ha dit que la participació no arribava al 16% al torn de nit. Diguem que aquestes són les petites trampes que utilitzen les fonts institucionals per fer creure a la resta de la població que la vaga ha tingut un percentatge de participació molt baix, quan us puc assegurar que no és així.
Continue reading »

Comments (0)
Remuneració

Subsidi per a persones sense feina

Totes les tipologies i possibilitats
By , on 19 de febrer de 2010
El subsidi pot millorar l'angoixa de l'atur

El subsidi pot millorar l'angoixa de l'atur

El subsidi de l’ atur és una prestació assistencial l’objecte principal de la qual és complementar la protecció de la prestació de caràcter contributiu en les situacions d’atur. La mateixa consta d’una prestació econòmica i l’abonament a la Seguretat Social de la cotització corresponent a les contingències d’assistència sanitària, protecció a la família i, si escau, jubilació. Així, quan un treballador queda aturat, la seva economia familiar, l’assistència sanitària i els aportis jubilatorios no es veuen afectats.

Aquesta acció protectora que exerceixen els Estats comprèn altres accions molt més específiques que la mera subsistència del treballador en atur, i inclou accions específiques de formació, perfeccionament, orientació, reconversió i inserció professionals a favor dels treballadors aturats i aquelles altres persones que tingui per objecte el foment de l’ocupació estable. D’aquesta manera, a més de donar sustentació a l’aturat, se li brinden eines perquè aconsegueixi emprar-se, per mitjà del perfeccionament o aprenentatge d’un nou ofici que li obri les portes, novament, al món laboral.

Les polítiques d’ocupació espanyola destinen un altíssim pressupost a polítiques passives d’ocupació i el pressupost del Servei Públic d’Ocupació (SPE) estatal per al 2008 és de 23.731 milions d’euros dels quals, 15.506 milions es destinen a les polítiques passives i prestacions, entre elles, el pagament de subsidis per atur. En les polítiques passives d’ocupació, la destinació dels diners és gairebé exclusivament per a destinar a prestacions socials per atur, i, segons dades del Euroíndice, Espanya gasta 10.070 euros anuals per cada aturat.
Continue reading »

Comments (1)
Professions, Remuneració

Les botigues online, una negoci més ferm

Encara està poc estesa a Catalunya
By , on 26 de setembre de 2009
Els vins són un producte interessant per a vendre a la xarxa

Els vins són un producte interessant per a vendre a la xarxa

Cada cop les noves tecnologies arriben a més àmbits socials, comercials, laborals, personals, etc. En aquesta ocasió us volem parlar d’un fenomen ja existent, les botigues online, que en els darrers anys i recentment han agafat una força que va a més.

Des de petits establiments a mitjanes empreses i a grans multinacionals, la venda online resulta un negoci molt rentable a tothom qui té productes a oferir. L’exemple darrer més clar és Inditex, propietària de marques com Zara, Mango, Stradivarius o Bershka, que acaba d’iniciar la seva aventura anunciant l’obertura d’ una botiga online on vendrà per ara la roba de Zara i pretén estendre-ho a totes les seves marques.

La realitat és que a Espanya i Catalunya la confiança en la venda online encara és molt primerenca, venent-se un 0,5% del total de productes a través de la xarxa. Tanmateix, la majoria d’experiències internacionals i les poques nacionals que hi ha, com és el cas de la d’Inditex, ens mostren resultats molt positius a un termini relativament curt. La facilitat de compra dels clients, la comoditat de rebre la roba a casa, la reducció de costos per a l’empresa o les opcions de la xarxa per a mostrar tots els productes són alguns dels avantatges més destacats d’aquesta modalitat de venda.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Remuneració, Temes clau

Mai has demanat un augment de sou?

Algunes pistes per a argumentar-ho bé
By , on 8 de juny de 2009
Ja has demanat el teu augment?

Ja has demanat el teu augment?

De vegades tenim un lloc de treball que ens satisfà, però quan anem a revisar la nostra nòmina a final de mes ens queda un mal gust de boca. A tots ens agradaria tenir un sou major que l’actual. Aconseguir-ho és possible, però per a fer realitat aquest desig hem de tenir en compte la forma de sol·licitar l’augment i argumentar les raons per les quals mereixem aquest increment.

D’altra banda, encara que hi ha empreses que revisen els contractes dels seus empleats cada cert temps, unes altres només es mouen si el treballador reclama un augment. Atreveix-te doncs a donar el primer pas. Si t’has plantejat demanar un augment de sou, has de tenir en compte quan, com i per quin motiu ho vas a sol·licitar. Evidentment, analitzaran les aportacions que tu has fet a l’empresa i si no has realitzat gens, les raons que exposis de poc et serviran.

L’argumentació i el raonament són fonamentals, no es suficient només amb anar al despatx del teu cap i dir-li que vols un augment de sou, sinó que hauràs d’explicar el més lògicament possible per quin t’ho mereixes.
Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 212

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio