FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post categorized in ‘Professions’

Professions

Quin serà el perfil professional més buscat aquest 2017?

Expert en Big Data, la professió estrella d’aquest any
By , on 22 de març de 2017

2017

Les tendències del mercat laboral i les necessitats de les empreses fan que cada any uns determinats perfils professionals tinguin una major demanda, copsant un major nombre de vacants disponibles i gaudint dels millors sous. Si bé aquest 2017 hi haurà un augment de les contractacions de perfils dedicats a la Tecnologia, l’Enginyeria i a la Informàtica; hi ha una professió que destacarà: l’Expert en Big Data.

L’ús massiu d’internet i la gran producció de dades que generem a la xarxa avui dia s’han convertit en uns importants recursos per a moltes empreses, que necessiten una gran quantitat d’experts que es convertiran en els perfils més buscats i amb millor sou aquest 2017. Per això, és necessari comptar amb Experts en Big Data en la plantilla, professionals capaços de transformar totes les dades en tendències de mercat i en informació útil per aconseguir millors rendiments.

Els Experts en Big Data són els encarregats que aquesta immensa quantitat de dades sigui emmagatzemada, gestionada i traduïda perquè pugui ser utilitzada pels diferents sectors d’una empresa. Entre les seves tasques, aquests professionals han d’analitzar i optimitzar les xifres recollides per una companyia per transformar-les en informació comprensible per a la resta de departaments, de tal manera que puguin dissenyar les millors estratègies per optimitzar els seus recursos.

El principal valor dels Experts en Big Data resideix al punt de vista. Amb els seus coneixements pot trencar els esquemes tradicionals de les formes de treball de qualsevol empresa, de tal manera que aquests poden proposar polítiques i nous enfocaments a partir de les dades obtingudes. A més, la capacitat de convertir les dades en tendències de mercat i informació ‘comprensible’ per a altres departaments obre un món de noves possibilitats.

D’altra banda, els Experts en Big Data tenen les seves principals sortides laborals en la consultoria, la banca i les telecomunicacions; però també poden trobar-se ofertes d’ocupació en àrees vinculades a la Història, les Lletres o el Turisme. La diversitat d’opcions d’empreses que requereixen d’aquest personal altament especialitzat fa que després de la Universitat sigui atractiu seguir estudiant per a convertir-se en Expert en Big Data sigui una opció molt atractiva per a estudiants i professionals en actiu de molts sectors; perquè aquestes vacants solen ser acompanyades de sous alts i bones condicions laborals. Continue reading »

Comments (0)
Professions

El Comerç i l’Hostaleria copsen la meitat de les ofertes laborals de 2016

El 49,3% de les vacants eren d’aquests sectors
By , on 26 de desembre de 2016

restaurant

La meitat de les vacants de feina creades durant el 2016 pertanyen al sector Comerç o Hostaleria, segons destaca el segon lliurament del l’estudi ‘IV Monitor Anual Adecco d’Ocupació’. D’aquesta manera, les àrees de Comerç i Hosteleria encapçalen la generació d’ocupació en un mercat dominat per les altes quotes d’atur, la falta de professionals en determinants sectors claus i l’existència de remuneracions poc ajustades a la realitat formativa dels treballadors.

L’informe de la companyia de Recursos Humans ha determinat que 236.200 llocs del total de les 478.800 noves ocupacions generades aquest 2016 pertanyen als sectors del Comerç i l’Hostaleria; essent els motors de generació de nous llocs de treball més importants del mercat laboral Espanyol. Segons les dades de l’informe, les ofertes d’aquests sectors representen un 49,3% del total de les ofertes laborals que es generen anualment a Espanya.

Per si fos poc, aquestes són les branques d’activitat que creen més ocupació en onze comunitats autònomes de tot el territori, coincidint ser les preferides por els turistes. Sobre aquest punt, l’informe d’Adecco mostra que el turisme és una de les principals fonts de riquesa i de feina del nostre país, doncs el sector de l’Hostaleria i el Comerç són els autèntics motors de la creació de llocs de treball d’aquest 2016, especialment en comunitats autònomes amb gran afluència de turistes.

L’aspecte positiu que s’ha destacat en l’informe és l’evident creixement d’ambdós sectors. Tot i que el nombre de contractacions s’accentua en temporada alta de visita de turistes, també manté durant tot l’any generant ocupacions fixes que dinamitzen l’economia local. Hi ha una creació de llocs de treballs temporals per a cobrir les temporades altes, que especialment es donen als mesos d’estiu i durant el període de vacances de Nadal, però part d’aquestes feines s’acaben mantenint durant la temporada baixa i mitjana.

Al respecte, l’informe d’Adecco revela que les ocupacions temporals van augmentar durant un últim any, generant un total de 242.500 nous contractes d’aquesta tipologia. No obstant això, la taxa de temporalitat encara es troba por sota les xifres presentades abans de l’esclat de la crisi, situant-se en un 27% del nombre de ofertes laborals realitzades durant aquest 2016.

Imatge: Designatic

Comments (0)
Professions

La Comunitat Valenciana convocarà oposicions per a cobrir 1.055 places de professors

Educació oferirà places per a ensenyaments no universitaris
By , on 18 de març de 2016

professor

La Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport ha anunciat la seva intenció de convocar a oposicions per cobrir aproximadament 1.055 places docents a la Comunitat Valenciana. Aquest fet històric per a l’educació supera tots els rècords d’ofertes públiques d’ocupació en l’ensenyament valencià i ofereix un bon grapat d’oportunitats per a que mestres i professors puguin incorporar-se al cos d’educadors funcionaris de la Comunitat Valenciana.

Anualment, molts docents es jubilen i deixen els seus llocs de treball, però no són tants els nous educadors que ingressen al sistema per les restriccions en les tasses de reposició; una situació en la que alguns docents han optat per ensenyar espanyol fora del país. No obstant, n canvi en aquesta normativa permetrà reposar el 100% dels docents que es jubilen, la qual cosa no succeïa des del 2011. Per això, la Conselleria d’Educació valenciana té la necessitat d’incorporar a més treballadors durant aquest 2016.

En una renovació d’aquestes dimensions, distribuir les incorporacions de manera estratègica per portar aire nou a tots els racons de l’educació es torna fonamental. Segons s’ha explicat, els qui tindran un major nombre de places disponibles són els mestres de Primària, que comptaran amb 415 vacants; en segon lloc es troba l’ensenyament de Secundària amb 380 places; després els tècnics de Formació Professional amb 105; 70 posicions per a docents de música i arts escèniques; 45 per a escoles oficials d’idiomes i, finalment, 40 d’arts plàstiques i disseny. Continue reading »

Comments (0)
Professions

Les 5 professions més demandades al Regne Unit al 2016

Els trets més demandats per les empreses nacionals
By , on 5 de febrer de 2016

londre

El mercat laboral del Regne Unit és una de les primeres opcions que tenen els espanyols a l’hora de marxar a l’estranger per aconseguir una oportunitat laboral. La pàgina web Glassdoor ha elaborat una llista amb els millors treballs del Regne Unit per al 2016 d’acord a la combinació de tres factors: nombre d’ofertes de treball, salari que es percep per la feina i la projecció laboral que podria tindre una persona en aquest lloc de treball.

Aquesta és una bona forma de conèixer quins són les habilitats més sol•licitades al mercat internacional i preparar-te per al futur amb tota la informació que necessites per decidir a l’abast de la teva mà. Si bé no siguin les teves carreres predilectes o no n’estàs capacitat, conèixer quines són les professions i sectors amb més possibilitats de feina.

1. Gerent de desenvolupament de negocis

Aquest professional ha de treballar amb diferents tècniques i estratègies que permetin millorar l’eficiència i productivitat en una empresa. Algunes de les seves tasques més importants es refereixen a la recerca del mercat i les seves condicions econòmiques, conèixer la situació de la competència i les tendències a nivell local i internacional i fins i tot en ocasions ha d’encarregar-se de la motivació dels empleats.

2. Controller financer

Se centra en l’estratègia financera i corporativa de l’empresa però també ha d’assistir a la Gerència General. El Controller financer ha d’administrar de manera eficient el capital de treball considerant els riscos a prendre i la rendibilitat de les accions a realitzar. S’encarrega d’obtenir els diners per als negocis i de negociar amb els inversors, i a més compleix amb tasques de comptabilitat i d’elaboració de pressupostos.

3. Gerent d’operacions

Malgrat les diferències entre les diferents indústries existents, la gerència d’operacions compleix funcions similars en totes les empreses. El Gerent d’Operacions és qui formula les polítiques amb les quals es guien diàriament els treballadors, a més han de planificar operacions i activitats de l’empresa i coordinar aquestes activitats a les diferents àrees.

4. Gerent de Recursos Humans

Si bé la funció que compleix en totes les empreses és similar, els requisits per a aquest càrrec varien d’acord als diferents països o institucions. En ocasions sol•liciten professionals amb estudis específics en Recursos Humans o Psicologia, però també és cert que els perfils administratius encaixen de bona manera en aquest càrrec. La veritat és que el fonamental és comprometre’s amb l’empresa i amb l’obtenció dels resultats que aquesta pretén aconseguir, seleccionant i gestionant de la millor manera possible al personal perquè això ocorri.

5. Gerent de Màrqueting

Aquest professional ha de desenvolupar i implementar les estratègies de màrqueting de l’empresa interactuant amb els diferents departaments de la mateixa i amb el personal al seu càrrec. La seva tasca més important és la de desenvolupar la marca de l’empresa, alineada amb la missió de la mateixa, ocupant-se dels elements visuals, auditius, etc. A causa d’això, moltes vegades és el nexe o representant de la marca davant els mitjans de comunicació, actuant inclusivament com a Encarregat de Relacions Públiques de la mateixa.

Imatge: Peggy_Marco

Comments (0)
Professions

Àustria busca cambrers i cuiners espanyols per treballar temporalment al país

Les ofertes tenen una duració de quatre a cinc mesos
By , on 30 de setembre de 2014

cuiners

Les persones interessades a emigrar cap a Àustria tenen en el sector de la restauració un lloc de treball que està buscant personal espanyol. El Servei Públic d’Ocupació Austríaca i el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) ofereixen diferents ocupacions per a cambrers i cuiners de pis per treballar en establiments del país dels Alps.

Els aspirants als llocs de treball a l’estranger han de poder demostrar un nivell mig d’alemany, que faci possible poder afrontar una entrevista amb prou fluïdesa i alhora poder duu a terme el seu treball. Per als cuiners, es demana una formació i/o experiència mínima de 6 mesos, amb un especial interès en aquells professionals amb formació en cuina austríaca o estrangera, coneixements d’alemany bàsics i capacitat per treballar sota pressió.

En el cas dels cambrers, els candidats han de tenir una experiència en el sector d’almenys un o dos anys durant els darrers cinc anys o disposar d’un títol de Formació Professional al sector; també han d’estar disponibles per entrar a treballar entre desembre de 2014 i abril de 2015. Tanmateix, els cambreres de pisos han de tenir experiència en la neteja d’habitacions d’hotel, alemany bàsic i disposició per treballar sota pressió.

El Servei Públic d’Ocupació austríac recull ofertes al camp de l’hosteleria amb un contracte temporal dequatre a cinc mesos, de desembre a mitjans de març o finals d’abril, amb sis dies de treball a la setmana, i un sou de 1.200 o 1.300 euros nets en el cas dels cuiners i cambrers, mentre que en els cambrers de pis el sou és de 1.000 euros per sis dies setmanals amb una jornada de nou hores. En els primers dos casos, es poden afegir al sou base incentius, segons formació i habilitats.

El personal seleccionat realitzarà el seu treball en hotels, pensions, bars, restaurants i altres establiments similars. Un dels punts més interessants de les ofertes laborals és que la majoria de les ofertes de feina en el camp de la hosteleria per a espanyols inclouen un allotjament i manutenció per viure al país durant els mesos que dura el contracte laboral; tot i això, cal mirar-ho detingudament en cada oferta perquè no és obligatori que l’ocupador corri amb les despeses del viatge.
Continue reading »

Comments (0)
Professions

Programadors d’Apps, els professionals més buscats a Infojobs

Les últimes tecnologies demanden molts professionals
By , on 16 de juny de 2014

Els programadors d’aplicacions mòbils són els professionals emergents més sol•licitats per les empreses, segons l’últim informe elaborat pel portal d’ocupació Infojobs. Els llocs de feina per a programadors d’aplicacions han multiplicat per deu la seva demanda per part de les empreses durant els darrers 5 anys, convertint-se en la professió emergent amb més demanda laboral en l’actualitat.

L’informe d’Infojobs ‘Estat del mercat laboral a Espanya al 2013’ mostra que els programadors d’apps s’han convertit en el nou nínxol del mercat laboral, després d’haver experimentat un creixement del 12% en la seva demanda respecte al 2012. Així doncs, durant el 2013 Infojobs va recollir 2.360 ofertes de treball que requerien aquesta especialitat; una xifra molt superior a la segona ocupació més demandada per les empreses, tècnic energètic, que només va recollir 917 places.

A més de tindre una gran demanda per part de les empreses, la coordinadora de l’informe Neus Margallo destaca que aquesta professió te una competència molt baixa, ja que la mitjana son 19 treballadors inscrits per vacant. A aquestes condicions favorables, cal sumar-hi un salari mitjà brut anual de 29.159 euros; factor que ajuda a convertit als programadors especialitzats en aplicacions com la professió ben pagada amb més de ser una feina amb molta demanda laboral en aquests moments. Continue reading »

Comments (0)
Professions

Quines són les millors i les pitjors professions al 2014?

L’estrès i els baixos sous marquen la diferència
By , on 23 de abril de 2014

La cerca de feina o quins estudis cursar de cara a un futur és quelcom que preocupa a gran part de la població i porta a acceptar qualsevol tipus de treball, però potser val la pena parar-se a pensar un moment quin tipus de feina ens pot interessar a llarg termini. El portal careercast.com ha presentat aquest any un llistat de les millors i pitjors feines, amb un total de 200 ocupacions analitzades a través de dades d’organismes i instituts públics d’estadística.

Les 10 pitjors feines de 2014

  • Llenyataire: L’avanç tecnològic ha contribuït a la disminució d’oportunitats de treball en aquest sector. Alhora, un altre factor és el perill inherent de treballar amb maquinària pesada en llocs remots i els baixos salaris que comporta aquesta ocupació.
  • Periodistes de premsa impresa: L’estrès és un mal endèmic d’aquesta ocupació, al qual s’han de sumar les baixes perspectives de contractació i els pocs ingressos que comporta la premsa escrita. Però el pitjor de tot són les baixes perspectives que el sector millori.
  • Personal militar: Es tracta del treball més estressant de l’any 2014 segons el llistat elaborat per careercast, ja que els homes i les dones que treballen en les Forces Armades es col•loquen habitualment en situacions perilloses. Continue reading »
Comments (0)
Professions

InfoJobs registra més de 100.000 ofertes laborals a principis d’any

La xifra és un 40% superior al Gener de 2013
By , on 27 de febrer de 2014

El portal d’ocupació InfoJobs ha registrat 105.728 ofertes de treball durant el passat mes de gener, el que suposa un creixement del 39,9% respecte el mateix mes de 2013. Aquesta situació confirma una tendència a l’alça en la contractació de personal per part de les empreses i, en menor mesura, per part de l’Administració Pública; oferint la possibilitat de reincorporar-se al mercat laboral.

No obstant, no tots els sectors tenen la mateixa demanda que altres. Segons el portal, gairebé set de cada 10 ofertes registrades a InfoJobs en el primer mes de l’any corresponien a l’àrea de comercial i vendes, informàtica i telecomunicacions o atenció al client. Aquestes són les àrees amb una major oferta laboral, fet que dóna suport als experts que anuncien que aquests sectors agafaran embranzida durant el 2014 i els anys posteriors com a motors generadors de feina.

En aquest sentit, el sector que més competència va registrar durant Gener ha sigut l’Administració d’Empreses, on una mitjana de 322 candidats es van inscriure per cobrir una vacant a una empresa d’aquest àmbit. En canvi, aquelles ofertes laborals que guardaven relació amb l’Administració Pública van ser les que menys competència van registrar; segons destaca InfoJobs, només una mitjana d’11 candidats es presentaven per cada vacant que es publicava a la web.
Continue reading »

Comments (0)
Professions

Els perfils més buscats pel 2014

Sectors específics creixeran molt aquest any
By , on 28 de gener de 2014

El nou any obre un món de possibilitats de trobar feina, especialment entre sectors específics que necessiten personal nou ja que estan experimentant un creixement. Algunes de les competències més valorades per les empreses versen en els sectors de Farmàcia, venta minorista, distribució, alimentació o banca d’inversió, entre d’altres ofertes. Aquests són els sectors en els que hi haurà més oportunitats de feina aquest 2014, que ja copsen una clara demanda de professionals:

  • Exportació: Les previsions mostren que aquest 2014 els candidats familiaritzats amb l’exportació, especialment enfocada en sectors de màrqueting, enginyeria o especialitzats en productes concrets tindran moltes ofertes laborals; com càrrecs de director d’exportació, mànager o personal. També hi haurà altres oportunitats de feina en aquest sector, ja que moltes empreses espanyoles han apostat per exportar els seus productes; però requereix un domini elevat de l’anglès i un segon idioma estranger per poder tindre més competències alhora de gestionar les ventes exteriors.
  • Comerç i distribució: L’any passat ja es va detectar un increment dels llocs de treball d’aquest sector, però aquest 2014 s’espera un creixement més notable. Les noves peticions de feina versen sobre el mercat nacional, segurament en empreses multinacionals establertes al país que busquen expandir-se amb seguretat. Els perfils més sol•licitats continuaran sent els de punt de venda i manager, però augmentaran els requisits per desenvolupar aquestes feines. Les empreses ara busquen candidats molt professionals, amb formació superior, coneixement d’idiomes i molta experiència a les esquenes. Un perfil buscat serà el de dissenyador, ja que la tendència de les empreses és a disposar de personal especialitzat en una àrea de productes.
    Continue reading »
Comments (0)
Professions

La temporada d’estiu i el turisme fan millorar les xifres d’ocupació

L'atur ha disminuït entre l'abril i el juny, majoritàriament per la temporada d'estiu, el turisme i la campanya agrícola.
By , on 9 de agost de 2013

Ocupació estacional

La setmana passada es va publicar les xifres de l’atur al nostre país. A nivell espanyol, l’atur ha disminuït, baixant de la terrible xifra de 6 milions, i s’han creat nous llocs de treball. La xifra d’atur, aleshores, ara ronda el 26-26 % segons la darrera Enquesta de Població Activa del segon trimestre. No ens enganyem, continua sent una dada molt negativa i dramàtica, hi ha massa persones sense feina. El Govern, i la ministra d’ocupació Fátima Báñez i el ministre d’Economia Luis de Guindos, han celebrat la notícia explicant que és el millor trimestre des què va començar la crisi econòmica i l?atur es va disparar.

Tot i així, la bona notícia cal rebre-la amb cautela, perquè l’Institut Nacional d’Estadística ha arribat a la conclusió que els 150.000 nous llocs de treball que s’han generat a Espanya entre abril i juny són deguts a la temporada alta del turisme i les campanyes agrícoles. Són efectes temporals que generen ocupació durant unes xifres concretes, però que després provoquen el mateix nivell de desocupació. Certament és que cada any es produeix aquest efecte, però aquest any ha sigut complicat fer els càlculs de l’ocupació no estacional perquè la Setmana Santa va ser entre finals de març i principis d’abril, però el procés de contractació es produeix abans.

És molt complicat arribar a saber com s’ha disminuït tant el nivell de desocupació. Segons els experts, són moltes les raons: el turisme. Aquest estiu està suposant molt bo pel què fa al turisme. Són molts els estrangers que visiten de nou el nostre país i això es tradueix en noves contractacions per poder suplir les necessitats. Les Comunitats Autònomes que estan rebent un major nombre de turistes són Catalunya, Balears i Andalusia. Ara bé, en aquest darrer trimestre es van destruir més de 50.000 llocs de treball indefinits i se’n van crear més de 160.000 de temporals, una informació que manté el desànim en la situació laboral espanyola.

Des que va començar la crisi econòmica, s’han destruït molts llocs de treball de temps indefinit, però a canvi s’ha produït un boom pel què fa al treball temporal. A més a més, la reforma laboral aprovada pel Govern del Partit Popular, permet als treballadors que tinguin aquest contracte a poder fer hores extres. Són contractes precaris que no fan més que provocar una situació inestable i preocupant per milions de persones. Els empresaris més importants d’Espanya opinen, com ja hem escoltat tantes vegades, que el pitjor de la crisi ja ha passat, però que la recuperació encara trigarà un parell d’anys a fer-se realitat.

Foto / Angellote

Comentaris tancats a La temporada d’estiu i el turisme fan millorar les xifres d’ocupació
Pàgina 1 de 812345...»

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio