FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post categorized in ‘General’

General

Una plataforma online apropa la franquícia als emprenedors

La franquícia és una opció d’autoocupació
By , on 29 de març de 2016

treball

La Comunitat Laboral Trabajando.com-Universia, amb el suport de mundoFranquicia consulting, han creat una plataforma per apropar als emprenedors el model de franquícia com a “opció d’autoocupació”. La plataforma ‘Trabajandofranquicia.com’ oferirà tota la informació perquè treballadors interessats a crear el seu propi negoci coneguin més sobre el món de les franquícies laborals.

Ambdues entitats han ressaltat que aquest projecte neix amb l’objectiu de convertir-se en una eina innovadora i online, que permeti actuar com a mitjà de difusió per fomentar l’expansió de franquícies. A través dels més de 200 portals d’ocupació de la Comunitat Laboral Trabajando.com-Universia, que reben unes 800.000 visites mensuals, i amb aquesta nova incorporació s’espera que cada vegada més emprenedors pensin a crear un negoci a partir de les bases d’una franquícia.

La plataforma ‘Trabajandofranquicia.com’ oferirà als usuaris noves oportunitats laborals i així poder seleccionar el model de negoci que més s’adapti a les seves “inquietuds emprenedores”. Així doncs, la web recollirà un gran ventall de models de negoci en múltiples sectors i amb rangs d’inversió diferents perquè els emprenedors trobin la franquícia més adequada als seus interessos i inquietuds. Continue reading »

Comments (0)
General

Experiència Erasmus: un punt a favor dels joves per a ser contractat

Els trets més demandats per les empreses nacionals
By , on 29 de gener de 2016

erasmus

Els joves espanyols poden presumir de ser una de les generacions millor preparades de la història, amb una formació que arriba en molts casos fins a la universitat. No obstant això, en un moment en el qual molts treballadors disposen d’un mateix nivell formatiu és molt difícil fer ressaltar el nostre currículum entre la resta de candidats a una oferta de treball.

En aquests casos, haver cursat part de la formació universitària a l’estranger o haver realitzat pràctiques laborals a un altre país pot ser un gran element diferenciador per aconseguir sobresortir entre la resta d’aspirants. Comptar amb una experiència Erasmus o una altra beca de formació internacional és una informació que hem de reflectir i destacar en el currículum vitae; així que si encara tens l’oportunitat, no dubtis a realitzar una estada a l’estranger.

El més habitual en una entrevista de treball és que el reclutador se centri en la teva experiència: dates, llocs, temps de durada o allò que t’ha aportat cada ocupació. En bona mesura, el resultat del procés dependrà de les respostes que ofereixis a aquesta última qüestió; podent lligar la resposta amb la teva experiència a l’estranger, destacant tot el que vas aprendre fora de casa, si et va servir per madurar, obrir la ment, conèixer altres cultures o aprendre un idioma. Continue reading »

Comments (0)
General

La UE proposa la creació d’un contracte únic obert

El contracte únic no distingeix entre els treballadors indefinits dels temporals
By , on 14 de maig de 2013
Bombers

La crisi justifica les modificacions de les condicions de tots els treballadors

László Ándor, el comissari europeu d’Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió, ha proposat a Espanya la creació d’un “contracte únic obert” que tingui una doble finalitat: lluitar contra l’elevada taxa d’atur, principalment juvenil, i acabar amb la segmentació de contractes que hi ha al mercat laboral del país. El cas és que aquest nou tipus de contracte no contempla distincions entre definit i indefinit. Ho ha presentat en el seminari ‘Garantia juvenil: generant oportunitats i ocupació per la joventut’ com a una idea que va sorgir al principi de l’actual crisi econòmica per un grup d’economistes i acadèmics agrupats en Fedea (Federació d’Estudis d’Economia Aplicada).

Segons explica Lászlo Ándor, Espanya és un dels països de la Unió Europea amb una desigualtat més àmplia pel què fa al tipus de treballadors. Hi ha una diferència molt important entre els contractes indefinits, perquè assegura que estan excessivament protegits, front els contractes temporals. Per això, la seva idea és desfer aquesta distinció i implantar un contracte únic i equivalent a tots els treballadors. Aquests mateixos experts de Brussel•les ja havien fet la petició a l’anterior president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. També s’ha fet una petició a realitzar més mesures i inversió econòmica per lluitar contra l’atur juvenil i no veure-ho com una despesa, sinó com un “retorn positiu”.

La patronal espanyola també reivindica la creació d’aquest tipus de contracte. La seva idea és que, després d’un període de prova, el treballador pugui tenir un contracte indefinit, però que es pacti prèviament amb l’empresa les condicions d’acomiadament en funció dels anys que es treballin. Des del govern, el ministeri de Fátima Báñez també ha mostrat la necessitat de realitzar una “simplificació administrativa” dels diferents contractes que existeixen. I els sindicats han rebutjat la proposta perquè asseguren que es redueix l’estabilitat de l’ocupació.

Continue reading »

Comments (0)
General

Males previsions del FMI per l’economia espanyola

Tant el dèficit com l'atur augmentaran durant els propers anys
By , on 19 de abril de 2013
Christine Lagarde

Christine Lagarde, directora gerent del FMI

De nou, males notícies per a l’economia espanyola. Aquesta setmana, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha presentat les seves previsions pels propers cinc anys i, pel què fa a Espanya, els resultats no són gaire esperançadors. Segons l’informe, la crisi i la recessió seran molt més dures durant el 2013 i part del 2014. Però, com era d’esperar, els més perjudicats seran, de nou, els treballadors, perquè l’atur seguirà creixent i batent records. Si la previsió del Fons era del 25’1%, ara és del 27%, només al 2014 baixarà unes dècimes, fins arribar al 26’5%. I la situació no millorarà pas en els propers anys, perquè pel 2018, es preveu que la taxa d’atur continuï en el 23%.

El deute públic creixerà fins arribar al 110’6% el PIB el 2018 i el creixement de l’economia espanyola, com a molt, es produirà en un 0’7% el 2014, tot i que els mateixos membres del Fons no n’estan del tot segur i creuen que serà menor. Així doncs, l’economia és molt feble i, tot i que ara per ara no se senten rumors d’un possible rescat, no vol dir que les coses hagin millorat pas gaire. La recuperació de la competitivitat i de tota la riquesa perduda gràcies a la crisi trigarà més del que s’esperava.

Una de les qüestions més importants a l’hora de prendre decisions i aprovar polítiques econòmiques actualment és el dèficit públic, que serveix com a justificació per l’austeritat i les retallades a serveis tant bàsics com l’educació i la sanitat. Segons el FMI, el 2013 finalitzarà amb un dèficit del 6’6% i el 2014 arribarà al 6’9%, mantenint-se per sobre del 5’5% fins al 2018. Pràcticament cap altre Estat del món arribarà a tenir aquest dèficit tant elevat. Aquest any, el dèficit hauria sigut menys elevat sinó s’hagués produït el rescat bancari.

Continue reading »

Comments (0)
empresa, General

El crèdit i la morositat son dos impedimentes per a les empreses

El nombre de Pimes i el nombre d'empleats ha caigut considerablement des de 2007
By , on 29 de octubre de 2012

La situació a Espanya per les pimes ha millorat notablement des de 2007

El marc en què operen les petites empreses espanyoles disposa de molt marge en la seva capacitat de millora, ja que puntuen per sota de la mitjana europea en sis punts clau: emprenedors, ajuda i suport públic, administració accessible, accés al crèdit, mercat únic, habilitats d’innovació i internacionalització.
Continue reading »

Comments (0)
empresa, General

La millor manera de tirar endavan una empresa es saber gestionar el temps

Les reunions han de vertebrar al voltant de les possibilitats que ofereixen els dispositius mòbils
By , on 25 de octubre de 2012

SaveMeeting Labs: l'empresa fundada per Ignacio Ramírez

L’empresa fundada per Ignasi Ramírez amb tres socis fa dos anys podria canviar el destí de les companyies de mig món. Ens estem referint a la companyia SaveMeeting Labs, la qual es dedica a combatre un dels majors enemics de la productivitat en les organitzacions: les reunions inútils.
Continue reading »

Comments (0)
Destacats, General

El camp de la enginyeria i la tecnologia són els que tenen més possibilitats de trobar feina

Tots aquests llocs, a més d'un currículum específic, precisen d'unes competències comunes
By , on 15 de octubre de 2012

Els enginyers es el perfil que te més possibilitats laborals

Més de 4,7 milions de persones que es troben al atur al nostre país, costa de creure que els responsables empresarials no trobin professionals que s’adeqüin a les seves necessitats. No obstant això, és així. L’últim estudi Escassetat de talent 2012 realitzat per la companyia ManpowerGroup, reflecteix que un 9% dels directius espanyols té dificultats per cobrir certes vacants i el percentatge és molt més elevat a l’estranger, per exemple, al Brasil un 71%, a Romania un 45% i a Alemanya un 42%.

Segons el director general de Expertis,  José Manuel Mas afirma que: “El problema és localitzar i casar l’oferta amb la demanda.”

Què busquen llavors les companyies? El directiu de Expertis assenyala que “en economies febles com la nostra, les empreses opten sobretot per reforçar els departaments de vendes i finances”.

L’àmbit financer es situa per tant amb una font de feina segura, on tenen cabuda professionals titulats en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i perfils d’enginyeria. Aquests últims continuen amb la fortuna de cara i com ha especificat Mas, “els enginyers de processos, de costos i planificació, i els de projectes són alguns dels més buscats”. 
Continue reading »

Comments (0)
Destacats, General

Espanya com a país d’expansió

Espanya ofereix un mercat sòlid que fa que les marques estrangeres traslladin el seu model de negoci
By , on 12 de octubre de 2012

La cadena de comida rápida fue pionera en el sistema de franquicia para su expansión

Empreses conegudes com Foster s Hollywood, McDonald ‘s, Calzedonia o Tecnocasa son algunes de les marques que tenen dues característiques en comú: el seu origen no és nacional i van triar Espanya com a part de la seva estratègia empresarial. La companyia de menjar ràpid porta als carrers espanyoles dècades sota el sistema de la botiga en cadena; Tecnocasa i Calzedonia han anat consolidant la seva presència a les ciutats espanyoles a poc a poc.
Continue reading »

Comments (0)
General

9 països rebutgen la quota femenina als consells d’administració de les empreses

El projecte, impulsat per la Comissió Europea busca la igualtat entre sexes
By , on 17 de setembre de 2012

Buscant la igualtat entre homes i dones a les empreses europees la Comissió Europea va llançar un projecte per tal d’imposar una quota femenina obligatòria del 40% als consells d’administració de les empreses. Davant aquesta iniciativa, positiva per uns i negativa per altres, les reaccions no s’han fet esperar. Nou països, encapçalats pel Regne Unit, han manifestat per escrit la seva oposició al projecte. “Reconeixem que segueix havent poques dones (…) però rebutgem l’adopció de mesures legals a nivell europeu”, han declarat.

La conciliació familiar i laboral és un dels major problemes que té la dona a l'hora d'accedir a llocs de més responsabilitat

A més del Regne Unit, els països que han signat la carta han estat Holanda, Bulgària, Letònia, Estònia, Lituània, República Txeca, Hongria i Malta. A més d’aquests, tot i que no ha signat la carta, també es troba Alemanya.

Viviane Reading, vicepresidenta de la Comissió, i una de les impulsores del projecte, ha declarat: “Esperàvem que hi hagués oposició, però es estrany que aquests Estats s’oposin a un projecte que ni tan sols s’ha presentat encara. No és molt democràtic”. La iniciativa pretén unificar la normativa en aquest sentit i evitar que empreses que no compleixen la quota no siguin admeses a països que sí la tenen. Per exemple, “evitar que companyies alemanyes siguin rebutjades a Espanya perquè no respecten les quotes previstes a aquest país”, ha remarcat Reding. D’aquesta forma, encara es potenciaria més la lliure circulació arreu d’Europa.

Continue reading »

Comments (0)
General, ofertes de treball

Continental utilitzarà Facebook per contractar 5.500 llicenciats

Una prova irrefutable de la importància de les xarxes socials
By , on 18 de març de 2012

I com sempre el millor argument és una prova. Si ahir parlàvem de la importància que els seleccionadors de recursos humans donen a les xarxes socials a l’hora de contractar treballadors. Avui parlem d’una iniciativa presa per la companyia de fabricació de neumàtics Continental, que ha decidit utilitzar la xarxa social Facebook per contractar aquest any 2012 uns 5.500 llicenciats i altres tipus de treballadors joves arreu del món. Innovador, no?

Entra al seu web i troba tota la informació que necessitis!

La noticia va a saltar a la palestra fa uns dies i es converteix en un far d’esperança per els joves que des que van acabar la carrera s’han convertit en experts en ‘tirar currículums’. El proveïdor internacional de neumàtics vol seleccionar sobretot a químics, enginyers industrials i enginyers especialitzats en electrònica. Així que si et trobes entre aquest grup d’escollits no ho dubtis, actualitza el teu perfil de Facebook i contacta amb el perfil internacional de l’empresa! I és que Continental assegura que té la capacitat d’informar a tots els cercadors de treball sobre les ofertes i oportunitats que ofereixen.

Continental coopera a través del programa Global Engineering Excellence Initiative amb vuit universitats de prestigi, entre les que es troben l’Institut Tecnològic de Massachusetts (Estats Units), la Universitat Tècnica de Aquisgrán (Alemània) i la Universitat de Tongji (Japó). Té més de 600 ambaixadors arreu del món, a través dels quals té contacte amb 250 universitats.

Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 3123

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio