FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post categorized in ‘Consells’

Consells

Experiència a l’estranger ¿ajuda a trobar una feina al tornar?

Els retornats redueixen a la meitat el temps de cerca
By , on 13 de març de 2017

iberia

Les dificultats d’accés al mercat laboral o les males condicions laborals han fet que molts professionals s’hagin plantejat emigrar a altres països per aconseguir una ocupació, aprofitant els beneficis de la globalització laboral. A Espanya i d’altres països europeus s’ha experimentat una ‘fugida de talents’, en la qual treballadors amb una bona preparació han decidit accedir a altres mercats de treball a la recerca de millors oportunitats.

Amb una dura percepció del mercat laboral nacional i de les dificultats d’accedir a la primera ocupació després dels estudis, molts joves consideren la possibilitat de fer les maletes i treballar en la seva professió en un país diferent. Un primer pas en aquesta adreça que fan molts joves consisteix a demanar una beca Erasmus, participar en voluntariats internacionals o buscar programes de pràctiques a l’estranger.

Així mateix, les ofertes d’ocupació disponibles apunten al fet que cada vegada més empreses busquen a professionals que hagin comptat amb experiències a l’estranger, bé sigui en la seva època de formació o com a professionals en actiu. Aquest requisit cada vegada més habitual per postular-se com a candidat a un lloc de treball també compta amb l’interès d’estudiants i treballadors. Però, Qui treballen a l’estranger i tornen obtenen millors ocupacions? Continue reading »

Comments (0)
Consells

Els 5 mites sobre els treballadors ‘freelance’

L’Ajuntament de Barcelona actua per a la inserció laboral
By , on 15 de juny de 2016

freelance

Els freelance són treballadors autònoms que ofereixen els seus serveis o productes a altres empreses, un tipus d’empleat que és el seu propi cap i que decideix aquells projectes en els quals embarcar-se. Si bé els avantatges de treballar com freelance són moltes i notables, la veritat és que la vida d’aquests treballadors no és de color de rosa. I aquí et presentem les afirmacions més repetides i menys certes sobre el treball com freelance.

“Tens l’horari que més et convé”

La majoria de treballadors ‘d’oficina’ creu que en ser freelance un pot organitzar els seus horaris de treball per guanyar més temps lliure; això no és del tot fals, però requereix ser molt organitzat. Si bé els treballadors freelance no hem de matinar, sí hem de mantenir uns horaris estipulats per poder complir amb el treball. Cadascun decideix si 4, 6 o 8 hores són jornada suficient en funció del volum de treball, organització i productivitat. I quan no hi ha treball remunerat sobre la taula, sempre hi ha tasques de promoció de freelance que fer.

“No has d’anar a l’oficina”

De nou, és cert que els freelance ens estalviem el malestar del transport públic i anar a l’oficina, però no per estar a casa podem treballar en qualsevol lloc. Els treballadors freelance hem de suportar moltes més temptacions de distracció (fer la compra, veure la tele, xatejar amb els amics…) durant la nostra jornada laboral. El més habitual és disposar d’un lloc específic on treballar, per així evitar les distraccions. En el fons, tenir un estudi o oficina ens sembla un avantatge, ja que ens ajuda a concentrar. Continue reading »

Comments (0)
Consells

‘Worktoday’, l’aplicació per buscar una feina per hores (1)

Troba un ‘extrajob’ gràcies a una App
By , on 11 de desembre de 2015

app

La campanya de Nadal de 2015 serà una de les millors quant a contractació dels últims anys, i fins i tot es preveu que els contractes, encara que temporals, s’allarguin una mica més enllà de les dates festives, per enllaçar amb el període de rebaixes. No obstant això, una bona part d’aquestes contractacions també recaurà en els anomenats ‘extrajobs’, els treballs per hores.

Les ocupacions per hores tenen la particularitat que no requereixen entrevistes ni processos de selecció, ja que es tracta de llocs que les empreses necessiten cobrir de manera immediata davant imprevists o punts importants de demanda amb treballadors, en la seva majoria joves. Tot i que no es tracta d’una gran oportunitat per a les persones que busquen una feina regular o un lloc temporal que duri uns mesos, sí constitueix una bona forma per a que el col•lectiu de treballadors joves trobin una feina.

La necessitat d’un complement salarial per compaginar amb els propis estudis o fins i tot amb altres ocupacions està portant a nombrosos joves a buscar aquest tipus de treballs. Les empreses de treball temporal i rastrejar la xarxa són algues de les formes d’accedir a aquests llocs de treball, però no l’única. L’aplicació mòbil Worktoday, disponible de forma gratuïta per a sistemes operatius amb Android i iOS, ens ajuda a disposar de les ofertes de feina per hores en qualsevol moment.

La cofundadora i CMO de Worktoday App, Marta Tomero, ha assegurat que les “noves formes d’ocupació” passen per connectar a empreses i treballadors de la forma més ràpida possible; esperit amb el que neix aquesta aplicació. Coincidint amb l’arribada de la campanya de Nadal, els treballadors dels extrajobs es “llancen a buscar complements salarials” dins del sector serveis, tenint en la seva plataforma l’accés a aquestes ofertes laborals.

No obstant, no tot són joves ‘workers’. Els responsables de Worktoday App asseguren que les persones a l’atur, treballadors a mitja jornada o professionals que realment poden conciliar la seva vida personal amb extrajobs són altres perfils que demanden aquestes feines per hores. El que busquen aquestes persones en Worktoday App és no cessar la seva activitat, donar un primer pas per aconseguir una ocupació de major temps o poder tenir sempre algun tipus d’ingrés.

Val a dir que, a vegades, les experiències de feina per hores ens poden deixar un mal sabor de boca. Per això, Worktoday és una aplicació en la qual les valoracions són bidireccionals. Per una banda, premia l’excel•lència professional a l’hora de ser més visible per a les empreses, però també obre la porta a que els treballadors usuaris puguin valorar la seva experiència amb l’empresa. D’aquesta manera, l’equip de Worktoday vol que es reconeguin els mèrits d’ambdues parts, tant a candidats com a empreses.

Una campanya nadalenca amb moltes oportunitats

La majoria d’empreses espanyoles necessiten reforçar les seves plantilles davant de punts alts de demanda, quelcom que passa en aquestes dates, però també quan succeeix algun imprevist. Segons han assenyalat els creadors de l’aplicació de cerca de feina per hores, durant el període d’estiu es contracten a tota Espanya més de 850.000 treballadors temporal, xifra a la que es pot acostar aquesta temporada de Nadal.

Les vacants d’ofertes de feina temporals es concentren al sector serveis, sent molts d’ells del món de la restauració per cobrir llocs com a cambrer, cuiner o ajudant de cuina. També hi ha un important nombre d’ofertes per a repartidors, missatgers, promotors, hostesses o fins i tot dependents de botigues, ofertes que es disparen amb l’arribada de les dates nadalenques. “En total els usuaris de Worktoday posaran accedir a més d’1.000 extrajobs” cada dia, han afirmat.

Els imprevistos com les baixes laborals sobtades també poden causar grans estralls per ser coberts per la pròpia plantilla, essent necessari disposar d’algú durant unes hores. Segons ha assenyalat la cofundadora de l’aplicació, “l’absentisme provoca un cost d’oportunitat per serveis no prestats de 55.000 milions d’euros a l’any, solament a Espanya”, una situació que amb Worktoday App esperen que es redueixi al posar en contacte a professionals disponibles i empreses.

El llançament al mercat d’aquesta aplicació mòbil coincideix amb l’arribada de la campanya nadalenca, quan moltes empreses necessiten personal per hores però també les ONG. Per això, a Worktoday App les ONG també tenen la possibilitat de buscar voluntaris de forma totalment gratuïta. Si no estàs buscant una feina per la seva remuneració, amb aquesta aplicació tindràs l’oportunitat de guanyar experiència de cara al públic amb feines de voluntariat per hores.

Imatge: FirmBee

Comments (0)
Consells

Com demanar referències laborals?

Aconsegueix les millors referències
By , on 13 de novembre de 2015

referencies

Les referències són un document laboral en el qual un anterior superior o professor exposa les raons per les quals som un candidat a tenir en compte en una oferta d’ocupació o de formació. Tot i que no és un element habitual entre els treballadors i empreses a Espanya, en alguns sectors les referències i recomanacions laborals són molt útils a l’hora d’aconseguir una oportunitat; pel que hem de saber com i a qui demanar-li-ho per guanyar-nos un forat entre els millors aspirants a un lloc de treball.

Si estàs decidit a presentar referències laborals per al proper lloc de treball que sol•licitis, apunta’t aquests cinc consells per presentar-les com un professional:

1. Adapta les referències al lloc sol•licitat: Les referències que facilitis han de ser adequades al lloc de treball que vagis a sol•licitar. Assegura’t d’exposar a la persona (cap, superior o tutor) que vagi a fer-les quins són els coneixements i habilitats que l’ocupador segurament demani. Igualment, has d’informar-te de l’estil de comunicació dins de la companyia i la cultura corporativa de l’empresa per acabar d’adequar el teu missatge a les seves característiques. Pensa que és probable que contactin amb la persona que dóna referències, per la qual cosa ha d’estar al tant de com aconseguir fer-te destacar. Continue reading »

Comments (0)
Consells

Les aplicacions més útils per afavorir l’emprenedoria juvenil

Santander Universitats crea les apps
By , on 8 de agost de 2015

apps

La divisió Santander Universitats del Banc Santander ha creat dues noves aplicacions per afavorir l’emprenedoria dels joves universitaris. Les aplicacions ‘Formació Santander’ i ‘Santander Emprèn’ contribueixen a l’ampliació dels coneixements educatius, la formació i l’emprenedoria entre joves universitaris que estiguin interessats a aprendre sobre formació en diferents camps amb gran demanda laboral.

Les aplicacions ‘Formació Santander’ i ‘Santander Emprèn’ estan disponibles per a dispositius amb sistema operatiu Android i iOS, per la qual cosa qualsevol estudiant pot accedir a aquesta formació a qualsevol moment. En concret, l’aplicació ‘Formació Santander’ ofereix la possibilitat d’aprendre a qualsevol moment i lloc de la mà d’experts en diferents àrees de coneixement com les noves tecnologies, negocis, màrqueting, cuina o fotografia.

Així mateix, Santander Universitats ofereix a través de la app ‘Formació Santander’ altres funcionalitats com un llistat de cursos online per categories de coneixement, la possibilitat d’inscriure’s en cursos impartits per vídeo o la visualització de continguts formatius en ‘streaming’. Els estudiants universitaris que accedeixin a aquesta aplicació podran descarregar tots els continguts disponibles en manera de desconnexió, sense limitació de tràfic de dades. Continue reading »

Comments (0)
Consells

10 consells per superar amb nota una entrevista de treball

La sinceritat i una actitud positiva són les millors basses
By , on 8 de gener de 2015

Un dels reptes als quals hem d’enfrontar-nos durant la cerca una nova feina són les entrevistes de treball. Una situació per la qual no ens han preparat al llarg de la nostra vida acadèmica i que es tracta del moment de molta importància, i per a molts el de més pressió, en tot el procés de cerca d’ocupació des que enviem el currículum fins que rebem la tan esperada trucada.

Atès que en l’actualitat trobar treball al nostre país no és gens fàcil hem d’anar ben preparats per afrontar aquesta entrevista que tant estàvem esperant i aconseguir que el nostre perfil s’imposi al de la resta de candidats. Els experts expliquen que és normal que els candidats cometin algun error, però és important tractar de fer el millor possible l’entrevista per donar una bona impressió al reclutador per a que el teu currículum no acabi en la llista de denegats després del procés de selecció.

A continuació, et presentem els 10 consells fonamentals per superar amb bona nota una entrevista de treball:

1. Prepara’t l’entrevista amb antelació: T’ajudarà a ordenar les teves idees i semblar més segur de tu mateix; per exemple, pots fer una llista amb algunes de les dades o explicacions que creguis que et puguin fer. Tanmateix, inorma’t a fons sobre l’empresa en la qual vas a realitzar l’entrevista; ja que és molt important saber a què es dedica, quins són els seus productes i les seves fortaleses enfront de la competència.

2. Tingues en compte el tipus d’empresa: Només hi ha una primera impressió, així que has de preparar-te a consciència. Si l’entrevista és per a un lloc en una consultora hauràs d’anar concorde, amb roba una mica més desenfadada o vestit formal; si, en canvi, la vacant és en una start-up, el teu aspecte pot ser menys seriós, però sense sobrepassar els límits de l’informal. Tanmateix, has d’actuar d’una manera més formal o informal depenent de l’ambient de treball.

3. Ressalta les teves capacitats: En el cara a cara amb el reclutador hauràs d’explicar quins valors pots aportar a l’empresa i al lloc de feina pel qual estàs realitzant l’entrevista, però sense excedir-te. No has d’aparentar davant l’entrevistador que saps fer-ho tot el primer dia perquè produirà l’efecte contrari i crearàs desconfiança. Continue reading »

Comments (0)
Consells

Twesume: presenta el teu currículum en una sola piulada

Aplica’t aquestes tècniques per concentrar-te en l’estudi i els deures
By , on 30 de desembre de 2014

Les xarxes socials tenen una funció més enllà de la de xatejar, penjar fotografies o penjar estats. A dia d’avui, Internet és la principal plataforma en la cerca d’ocupació i, per altra banda, les xarxes socials estan aconseguint deixar enrera la seva funció social i han començat a establir-se com a eina per trobar treball. Un exemple d’aquesta nova via per a cercar una feina i donar-se a conèixer com a treballador es Twitter, la xarxa social de microblogging.

Els experts consideren que Twitter es comença a postular com la xarxa social de referència a l’hora de mostrar el nostre currículum a les empreses i donar a conèixer en 140 caràcters la nostra formació i experiència. Així, està sorgint un nou fenomen conegut com ‘Twesume’ –la suma de tweet i resumeix (currículum en anglès)– que consisteix a redactar el currículum de forma abreujada per difondre-ho en aquesta xarxa social.

Des de Jobandtalent, la Communication&PR Janire Cifuentes, ha explicat les pautes per comptar amb un bon ‘Twesume’ en el nostre perfil. D’entrada, la màxima per a elaborar un ‘Twesume’ que la piulada sobre la nostra experiència laboral “cridi l’atenció de les empreses que ho llegeixin i desperti el seu interès”. Aquest interès es pot aconseguir mitjançant un seguit de tècniques –que mostren a continuació– que ens permetran convertir una piulada en un resum del nostre currículum amb tot lo necessari per a que ens facin ‘click’. Continue reading »

Comentaris tancats a Twesume: presenta el teu currículum en una sola piulada
Consells

‘Facebook at work’ serà una nova xarxa social laboral

‘Financial Times’ anuncia l’arribada d’una nova plataforma
By , on 28 de novembre de 2014

Els responsables de Facebook estan treballant en l’ampliació de la seva xarxa social més enllà de l’esfera social, que abastaria el món professional, segons ha publicat ‘Financial Times’. La nova xarxa laboral, que tindrà com a possible nom ‘Facebook at Work’, te com a principals reptes fer front a grans rivals del sector de les relacions laborals i guanyar-se la confiança de les empreses abans d’arribar als usuaris.

La publicació ‘Financial Times’ explica en un article, citant fonts anònimes, que la reina de les xarxes socials ja ha començat a donar vida al projecte ‘Facebook at work’, citant el moment en el qual la xarxa social va començar a incloure les habilitats professionals dels usuaris (setembre del 2013). La xarxa laboral que està planejant l’equip de Mark Zuckerberg s’està provant en diverses empreses abans de llançar-se para tot el públic i entrar així a competir amb altres gegants del sector professional com LinkeIn o Google Drive.

El nou Facebook laboral permetrà als usuaris poder-se comunicar amb col•legues de la feina, establir contactes comercials amb altres empreses o autònoms i treballar en documents laborals. Un dels principals atractius que s’inclouran en la futura xarxa laboral és l’oportunitat de treballar en documents compartits de forma simultània i sense abandonar la plataforma, lo qual ajudarà als seus usuaris a treballar dins de la mateixa Facebook.

Les fonts anònimes citades pel diari ‘Financial Times’ apunte que el Facebook laboral tindrà un funcionament similar al de l’actual xarxa social, incloent un subministrament de notícies, formació de grups i missatgeria. L’article apunta que ‘Facebook at work’ serà independent dels comptes personals, de forma que no es sincronitzarà automàticament la informació del perfil social dels treballadors que tinguin un compte de Facebook en la seva faceta social.

Així doncs, el nou producte de Facebook entrarà en competència directa amb la xarxa professional i de negocis LinkedIn, la plataforma per a professionals que té 90 milions d’usuaris actius mensuals i que és la principal del sector. Un dels altres competidors als quals haurà de fer front la nova xarxa social de Zuckerberg és ‘Google Drive’, que ofereix les eines necessàries per treballar simultàniament amb altres companys de feina i compartir arxius interns amb la resta de plantilla. Continue reading »

Comments (0)
Consells

Nokia llançarà l’App ‘JobLens’ a Espanya

L’aplicació troba ofertes de feina per a l’usuari
By , on 11 de març de 2014

L’empresa de telefonia mòbil Nokia ha anunciat l’adaptació per a Espanya de l’aplicació ‘JobLens’, que permet als que busquen una feina accedir a les diferents ofertes disponibles al territori, poder filtrar-les per companyia, paraula clau, distància i banda salarial. Aquest anunci s’ha realitzat durant la celebració del Mobile World Congress de Barcelona d’aquest 2014, on els creadors de ‘smartphones’ han presentat les novetats del sector.

Segons ha explicat la empresa, els usuaris que descarreguin als seus ‘smartphones’ l’App ‘JobLens’ tenen la possibilitat de veure directament en el seu mòbil les ofertes de feina en un mapa. Tot i així el màxim potencial d’aquest aplicació es gaudirà als dispositius Lumia (fabricat per Nokia) compatibles, gràcies a la realitat augmentada. Fins i tot l’aplicació permet identificar a través de les xarxes socials a altres persones que treballen en l’empresa on hi ha l’oferta de treball.

Per a funcionar, l’aplicació treu la informació de les vacants lliures de les dades d’importants serveis de cerca d’ocupació al mercat espanyol. Així doncs, ‘JobLens’ inclou una combinació de continguts i recursos globals i locals, entre els quals es troben el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), cercadors online de feina Indeed i LinkedIn; i altres eines i xarxes per facilitar la comunicació com HERE Maps, Kyero.com, Twitter, Facebook i Windows Live.

Continue reading »

Comments (0)
Consells

Com utilitzar les xarxes per trobar feina?

‘Facebook’ és la més usada per descartar candidats
By , on 20 de febrer de 2014

Una oportunitat al mercat laboral

Prop del 90% dels departaments de Recursos Humans de les empreses utilitza les xarxes socials per contactar amb professionals o candidats a ocupar un lloc de treball, segons ha constata un estudi de la Universitat Internacional de La Rioja. Aquest contacte virtual es produeix sense demanar permís al usuari per fer un seguiment dels aspirants a un lloc de treball o per contrastar la informació que aquest aporten al currículum.

Així doncs, disposar d’una bona presència a les xarxes socials és important per aconseguir una ocupació; d’igual forma que és fonamental saber gestionar els nostres perfils virtuals com a eines de comunicació professional a més de personal. Per això, els experts d’aquesta universitat han proporcionat set claus per trobar treball a través de les xarxes socials més populars com LinkedIn, Twitter o Facebook.

1. Totes les xarxes socials són bones per donar visibilitat i crear marca personal, ja que les empreses rastregen a la xarxa als aspirants a un lloc de treball. No obstant, la mesura és un aspecte clau ja que l’ideal és estar-ne present però no a qualsevol preu.

2. No és necessari tindre un perfil a totes les xarxes socials. A pesar de que saber gestionar totes les plataformes socials serveixen per crear una imatge de marca com a treballador molt complet, no és necessari estar present a totes elles. Cada treballador ha de veure quina xarxa s’adapta més al treball que està buscant i centrar allà gran part de la seva activitat, alhora que reforma el seu espai per proporcionar una informació atractiva de cara a la cerca que fan les empreses.
Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 812345...»

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio