FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

Vaga indefinida a la mineria del carbó

No s’ha arribat a cap acord a la reunió d’avui
By , on 30 de maig de 2012

Després de la segona jornada consecutiva de vaga, els sindicats de la mineria del carbó han optat avui per allargar la vaga després que la reunió amb els ministeris acabés sense acord. D’aquesta forma,

La manifestació de demà començarà al Santiago Bernabeu i acabarà al Ministeri d'Indústria

CCOO i UGT han pres aquesta decisió després que la comissió de seguiment del Pla del Carbó acabés ahir sense arribar a cap acord. Les mobilitzacions tenen un objectiu clar, la protesta per la reducció en més d’un 60% de les ajudes al sector. La jornada d’avui ha estat carregada d’incidents, amb talls a les carreteres A-6, N-VI(Madrid – La Corunya), a la AP-66 (Lleó – Astúries) i la A-67 (Palència – Santander), entre d’altres.

Davant els talls i per tal de poder restablir la circulació, la Guardia Civil ha carregat amb pilotes de goma contra els miners. Les pròximes mobilitzacions seran, demà a Madrid, davant el Ministeri d’Indústria a les 11 del matí, el divendres s’intentarà impedir l’entrada del carbó d’importació a les centrals tèrmiques i el pròxim dimarts 5 de juny es tornaran a prendre les autopistes. Aquesta última mobilització es farà just un dia abans de la reunió a la que el Ministeri d’Indústria a convocat a les parts integrants de la comissió de seguiment del Pla del Carbó. Això si, ambdues per separat.

Cal recordar que la mineria del carbó va començar fa ja una setmana la vaga per fer pressió davant el govern i que aquest fes marxa enrere en la reducció de les ajudes. El retall concret en els diferents tipus d’ajudes és el següent: 63% de retall en les ajudes al funcionament de les empreses, 39% per les infraestructures de les conques, 76% en projectes empresarials, 99’6% en formació i beques i 100% en seguretat minera. Una reducció insostenible que no fa més que empitjorar la difícil situació en la que es troba el sector, abocat al tancament si les coses continuen així.

Imatge | m.peinado

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Vaga indefinida a la mineria del carbó”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio