FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

Uns 6.000 joves catalans participen al programa de Garantia Juvenil

Els inscrit reben assessorament i formació
By , on 29 de març de 2016

programa

Un total de 6.212 joves de Catalunya han trobat treball a través de la seva inscripció en la Garantia Juvenil, un programa que ha estat impulsat des de la Unió Europea dirigit a menors de 30 anys aturats a través del com reben ofertes de formació, treball, pràctiques o emprenedoria. Un gran nombre dels joves participants no disposa dels estudis obligatoris o només comptava amb aquesta titulació amb els que accedir al mercat laboral.

Així ho ha explicat aquest dimarts la consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, en declaracions als mitjans abans d’inaugurar una jornada en la qual han participat 60 entitats que gestionen els programes de la Garantia Juvenil a Barcelona. Bassa ha detallat que des de l’engegada de la Garantia Juvenil en 2014, 19.456 joves de Catalunya s’han beneficiat d’algun dels programes, dels 24.724 inscrits fins ara.

La consellera ha reconegut la necessitat d’aplicar canvis al sistema d’inscripció per agilitzar-ne tot el procés i ha afegit que existeixen “complicacions” que deixen fora al col•lectiu de treballadors joves amb més risc de vulnerabilitat, quelcom en el que la Generalitat està treballant, ha reconegut la consellera. Tanmateix ha explicat que, a través d’aquesta xarxa d’entitats col•laboradores, s’està ajudant a la inserció laboral d’aquest grup de joves. Tot i això, ha volgut destacar l’èxit del programa de Garantía Juvenil, que ha permès que més de 6.000 joves tinguin les característiques demandades per les empreses i així accedir al mercat laboral.

Bassa ha afirmat que la Garantia Juvenil implicarà un augment de l’atur juvenil registrat, ja que hi havia molts joves que no s’inscrivien fins ara en les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Davant d’aquest augment de les xifres, la consellera ha destacat que ara són “visibles” tots aquests joves que no tenen feina i que no eren reflectits al sistema.

Per la seva banda, el responsable de la Garantia Juvenil en el Govern, Jesús Quiroga, ha afirmat que la previsió és que al llarg d’aquest any es beneficiïn del programa uns 33.000 joves. Quiroga ha explicat que els dos objectius són la tornada al sistema educatiu de joves sense formació o poc formats i la inserció al mercat laboral.

Formació per a trobar una feina

Un total de 7.305 joves han participat en aquest programa d’orientació per millorar la seva inserció laboral. D’aquests, uns 5.304 no disposen del títol de l’ESO, per lo qual han participat en programes de segona oportunitat; uns 4.919 joves més han estat seleccionats per participar en programes formatius professionalitzadors; uns 1.071 més han estat destinats a programes que inclouen la contratació en una empresa; 217 joves han participat en actuacions de formació i inserció a Cire i uns 640 més en programes per a persones amb necessitats especials.

D’entre els inscrits, 10.773 tenen entre 20 i 24 anys (el 44%), 8.721 entre 16 i 19 (35%) i 5.230 són majors de 25 anys (21%). Tanmateix, en quant al nivell de formació dels participants, el 43% no disposen d’estudis secundaris (10.061 joves), el 32% té complets els estudis de l’ESO (7.902), el 13% tenen titulació de batxillerat o formació professional de grau mitjà (3.162), un 4% estudis de Formació Professional de Grau Superior (905) y el 9% una titulació universitària (2.154).

Imatge: PublicDomainPictures

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Uns 6.000 joves catalans participen al programa de Garantia Juvenil”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio