FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

Les xarxes socials s’estan convertint en una eina indispensable pels RRHH

Tenir un perfil actualitzat i seriós pot ajudar-te a trobar feina
By , on 17 de març de 2012

La importància de les xarxes socials a l’hora de buscar feina torna a fer-se evident i aquest cop ho fa al congrés The Future of Recruitment, que es portà a terme el passat mes de febrer a Barcelona. En aquesta reunió es donaren cita professionals dels recursos humans de tot el món per analitzar el futur del seu sector, així com analitzar els nous reptes i tendències del mercat laboral.

Qui no te avui un perfil a alguna xarxa social?

I no se si va ser perquè un dels principals patrocinadors del congrés era Viadeo, una xarxa professional amb més de 40 milions de persones arreu del món, però la conclusió va ser que les xarxes juguen un paper molt important a l’hora de trobar feina. Segons el responsable de Viadeo a Espanya, Pol Santacana: “Les regles del joc han canviat tant des del punt de vista dels seleccionadors, com des de la perspectiva dels candidats, un canvi de paradigma en el que les xarxes socials professionals estan jugant un paper crucial”.

Nosaltres ja hem tractat aquest tema en més d’una ocasió, analitzant els beneficis i perjudicis que xarxes com Facebook o Linkedin poden oferir. I és que segons un estudi de Jobvite, el 89% dels seleccionadors utilitzarà les xarxes socials per trobar un treballador aquest mateix any. D’aquesta forma, s’asseguren conèixer en profunditat a la persona que contracten molt abans de conèixer-la, fins i tot, en persona. Tenen accés a la xarxa de contactes del candidat, les seves característiques personals, professionals… i desenes d’aspectes més que molts cops deixem als nostres perfils sense adonar-nos.

La importància d’aquestes xarxes per als seleccionadors queda patent en el fet que 3 de cada 10 seleccionadors rebutgen candidats que no tenen un perfil (com a mínim) a les xarxes socials o el tinguin incomplert. Sigui com sigui, i deixant de banda que aquests números siguin exactes el que sí queda clar és que existeix una tendència molt marcada a donar importància a les xarxes socials.

És evident, doncs, que aquests nous invents tecnològics poden convertir-se en els nostres millors aliats o en els nostres pitjors enemics; tot depèn de com administrem els nostres perfils. Per això, i perquè mai saps qui pot estar mirant, has de ser el més responsable possible pel que fa al contingut que carregues als teus comptes. Converteix les xarxes en els teus aliats!

Has tingut algun problema pels continguts que puges al teu perfil? Com els has solucionat? Explica’ns-ho!

Imatge | akae

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les xarxes socials s’estan convertint en una eina indispensable pels RRHH”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio