FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

Les preguntes més rares que et poden fer a una entrevista

Treballadors recullen les preguntes més insòlites
By , on 28 de agost de 2015

preguntes

Una entrevista de treball és un dels moments més estressants i decisius al que ens enfrontem al llarg de la nostra vida. Tant si és el primer cop com el darrer de molts intents, és habitual preparar-se a casa algunes preguntes habituals dels entrevistadors: perquè decidim demanar ocupació a aquella empresa, quins són els nostres avantatges, com faríem front a determinades decisions… Però, i si l’entrevistador et pregunta quantes vaques hi ha al Canadà?

No és una broma. I és que en l’actualitat moltes grans empreses, com Google, Apple o Facebook, sorprenen als quals busquen entrar en les seves plantilles amb preguntes insòlites dirigides a mesurar la seva capacitat de reacció i fins i tot la seva inventiva. El portal d’ocupació nord-americana Glassdoor recopila cada any les preguntes més rares realitzades en entrevistes de treball, publicant algunes de les més hilarants i desconcertants que van realitzar els entrevistadors al llarg del 2014. Què respondries?

Qui guanyaria en una baralla entre Batman i Spiderman?

És una pregunta realitzada per la prestigiosa Universitat de Stanford, a Califòrnia (EUA). La lògica ens portaria a pensar que Spiderman, per allò dels superpoderes dels quals manca el cavaller fosc. No obstant això, entre les contestacions trobem a qui opina que seria Batman, perquè és més “vell i savi” i, clar, perquè té més diners. Hi ha algun que obvia als dos i aposta per Superman.

Descrigui el color groc a algú que és cec

Certament complicada la pregunta que va fer als seus candidats aquest mateix any l’aerolínia de baix cost Spirit Airlines. Algunes contestacions van ser tan imaginatives com caldria esperar. “Giraria la seva cara cap al sol en un dia assolellat”, “és el color d’un autobús escolar” o “és el color de la meva caca”, van ser algunes de les respostes més rares que es van donar.

Si fos un repartidor de pizza, com usaria unes tisores?

Desconeixem els motius que van portar a Apple a realitzar aquesta pregunta, però és probable que la companyia de la poma busqués incomodar a candidats amb currículums impressionants, que mai haguessin imaginat una qüestió així. Entre les respostes, “en defensa pròpia”, “per tallar el formatge” o “Apple envia pizzes? Des de quan?”.

Què tres coses portaria a una illa deserta?

Yahoo va considerar important saber que tres coses es portarien els seus candidats a una illa deserta, una clàssica pregunta que no estem acostumats a escolar en aquest context. Van aconseguir respostes tan genials com “res, alguna cosa i tot”, “un vaixell, una prostituta i una càmera” o “sóc Batman. No hi ha necessitat, sóc Batman. No hi ha necessitat perquè jo sóc Batman”.

Quantes vaques hi ha a Canadà?
La cara dels entrevistats va haver de ser tot un poema quan van veure aquesta pregunta de Google l’any 2013. Probablement ni un ramader canadenc sabria aproximar-se a la quantitat exacta. Aquí el que val és la capacitat de sortir airós d’una qüestió sense peus ni cap. “Deixa’m que ho consulti en Google”, “menys que a EUA”, “zero, no hi ha vaques a Canadà, van ser algunes de les respostes més hilarants.

Jeff Bezos (CEO de Amazon) entra en la teva oficina i t’ofereix un milió de dòlars per una idea innovadora, quin seria?
Una pregunta que no se’ls ha d’escapar als futurs candidats a treballar en el gegant del comerç electrònic. No és excessivament estranya, però que sí pot deixar en blanc a més d’un. Si som ràpids i en segons presentem una idea que sorprengui al nostre entrevistador, tindrem molt guanyat. Entre les contestacions més destacades hi ha la següent: “si t’ho digués hauria de matar-te”.

En una escala de l’1 al 10, quina qualificació em posaria com a entrevistador?
Aquí entra en joc l’habilitat de l’entrevistat per no caure en el joc de l’entrevistador de la multinacional de l’alimentació Kraft. Aquí van algunes respostes molt ingenioses: “no l’hi puc dir encara. Haig d’entrevistar a més entrevistadors i prendre una decisió. No em truqui, el trucaré jo”, “en aquests moments li donaria un 1, però després pot ser que el resultat sigui diferent” o “és vostè genial. Si vol una opinió més detallada podria donar-la-hi per 200 dòlars l’hora”.

Què és el que pensa quan està sol en el seu cotxe?
Realitzada per la consultora Gallup en 2013. El cotxe és un lloc de reflexió, que en moments de solitud pot donar lloc a brillants idees. Hi ha qui pensa en “sexe”, qui usa el seu automòbil per preguntar-se sobre la seva destinació, o el que en mirar al seient posterior i veure-ho buit pensa: “sóc lliure!”.

Un pingüí entra per aquesta porta amb un barret, què diria i per què està aquí?
Aquí podem donar regna solta a la nostra imaginació, però sense oblidar que l’entrevistador el que pretén és una resposta assenyada, encara que la qüestió que se’ns formula no ho sigui massa. Plantejada per la constructora nord-americana Clark Construction Group, va obtenir respostes tals com: “queixar-se de l’escalfament global”, “ha posat la seva secretaria alguna cosa en el meu cafè?” o “necessito una mica de gel”.

Quant cobraria per netejar totes les finestres de Seattle?
Facebook va fer aquesta pregunta en les seves entrevistes de treball amb l’objectiu de veure si els aspirants eren capaços de revelar una quantitat lògica i raonable per a una ocupació… impossible?

Imatge: StartupStockPhotos

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les preguntes més rares que et poden fer a una entrevista”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio