FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

Les 8 ‘preguntes mortals’ a les entrevistes de treball

By , on 13 de febrer de 2014

Les ofertes laborals són poc nombroses i per això és cada cop més habitual que una sola vacant tingui centenars o un miler d’aspirants ben qualificats. Les empreses fan una primera selecció a través dels currículums, un segon sedàs passa per investigar als aspirants a la xarxa i una tercera proba que ha de superar l’afortunat que trobarà una feina és una entrevista personal.

No obstant, el volum d’aspirants que aconsegueixen arribar a l’entrevista és cada cop més voluminós i això ha portat als entrevistadors a aplicar una major quantitat d’eines que serveixen com a filtre per a seleccionar al treballador perfecte d’una forma ràpida i efectiva. Existeixen preguntes clau que permeten entreveure les debilitats i fortaleses dels aspirants, per això conèixer la forma adient de respondre pot suposar la diferència entre tornar a fer cua a l’INEM o sortir de les llistes d’aturats.

Les preguntes ‘assassines’ existeixen en les entrevistes laborals i, segons els experts, la norma general per neutralitzar-les passa per estar preparat no pas per mentir. Les persones que cauen en respostes incoherents, que no expressen realment les seves opinions o objectius deixen l’empremta en els entrevistadors d’incomoditat i nerviosisme. A continuació, algunes d’aquestes preguntes mortals i la millor forma de fer-ne front:

1. Per què creïs que hauries de ser seleccionat tu i no un altre? Aquesta resposta exigeix fer referència obligada sobre els coneixements tècnics, però tampoc és un aspecte tan essencial com perquè et diferenciï de la resta. Per brodar aquesta pregunta cal parlar de l’experiència laboral, les habilitats i aptituds orientades al càrrec aspirat. Alguns experts asseguren que les capacitats més valorades pels entrevistadors són: el compromís, la capacitat d’adaptació al canvi, la comunicació i el lideratge.

2. Quins són els teus majors defectes? Segurament has expressat que els teus majors defectes és ser perfeccionista o un autèntic ‘workaholic’, però aquest tipus de respostes són molt comunes i no fan olor de creïbles o realistes. Potser n’és el teu cas, però el recomanable és enfocar els defectes per que es puguin transformar en una oportunitat. Compte! No cal oferir respostes que posin en qüestió la teva capacitat de lideratge o la teva ambició professional, són dos qualitats molt valorades dins del món empresarial.

3. Quins són els teus majors assoliments? La clau d’aquesta pregunta és respondre amb seguretat i demostrar confiança en les teves capacitats, dubtar equival a fallar. Per això cal parlar amb convicció dels assoliments personals que has adquirit a través de la teva experiència laboral prèvia, desafiaments en els que t’hagis vist sorprès i el nivell estudis adquirit. Finalment agrega les teves expectatives per a la feina que sol•licites, quines metes esperes aconseguir i que estàs disposat fer per aconseguir-ho.

4. Quin és la teva opinió sobre la nostra empresa? És important que tinguis coneixement de l’empresa a la qual vas, la seva història, cultura, missió, visió i quin és la seva competència directa. D’aquesta manera demostraràs interès per l’empresa i pel càrrec que postules, un fet que ajuda a diferenciar-se de la resta d’aspirants. Un cop d’ull a la seva web o les últimes notícies sobre l’empresa t’ajudaran molt alhora d’evitar caure rodó per culpa d’aquesta pregunta ‘serial killer’.

5. Com et veus en 5 anys? L’entrevistador no espera un pla quinquennal que et porti a la cima del món sinó que busca saber si el candidat té metes establertes i si es guia per algun pla. Aquesta informació denota l’organització i ambició que pot tindre un treballador. Es recomana respondre sobre les aspiracions en sentit genèric com per exemple, que el treball sigui un repte continu i que, alhora, permeti el desenvolupament professional i personal.

6. Per què vol treballar en la nostra empresa? Com passava en la pregunta ‘serial killer’, per a donar una resposta coherent és necessari tindre informació de l’empresa a la que s’aspira a treballar, la seva història i cultura. Si has fet una recerca sobre la companyia, sabràs en què pots fonamentar la teva resposta. La coherència en els arguments es vital per superar amb nota aquesta pregunta de l’entrevistador.

7. Per què vas deixar l’últim treball? Potser no va ser un temps agradable ni molt menys amb cap simpàtic, però mai s’ha de criticar cap experiència laboral prèvia ja que es dona la imatge de ser un treballador poc de fiar. Esquivar la pregunta amb elegància és la millor opció: per exemple, si ets jove busques nous reptes per formar-te com a millor treballador. Si es tracta de reestructuracions internes i acomiadaments, has d’indicar-ho sempre demanant discreció sobre aquest tema. És recomanable no esmentar el sou ja que no es dóna una bona imatge.

8. Tens alguna pregunta? Aprofitar aquest moment final de l’entrevista per aclarir els dubtes no és símptoma de no haver entès l’oferta o no haver estat al cas de la conversa amb l’entrevistador. L’entrevista no pot acabar sense que aclareixis tots els teus dubtes, això a més demostrarà interès pel lloc de treball. Alguns punts que han de quedar molt clars són: Quin és la durada de la jornada de treball? A quantes persones hauré de supervisar? (Si estàs aspirant a una posició de supervisió).

Imatge: Alex France

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les 8 ‘preguntes mortals’ a les entrevistes de treball”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio