FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

Les 5 característiques imprescindibles del mercat laboral espanyol

Els trets més demandats per les empreses nacionals
By , on 15 de gener de 2016

laboral

Les empreses espanyoles tenen criteris comuns quan es tracta de buscar un nou candidat. No obstant, és una realitat que els plans d’estudis universitaris evolucionen més lents que l’entorn laboral i que les universitats no preparen totalment per a la inserció laboral dels joves, d’aquí la importància de conèixer el perfil d’empleat més buscat. La nova demanda de talent passa per l’especialització i per la forma en la qual es treballa en les empreses.

És probable que et plantegis continuar amb la teva formació en acabar la carrera, per la qual cosa cursar un màster pot ajudar-te per especialitzar-te en un àrea concreta però també disposes d’altres formes de competir en el nou mercat laboral espanyol: dominar programes informàtics i les noves tecnologies, disposar d’experiència a l’estranger, parlar varies llengües o estar disposar a agafar les maletes en qualsevol moment.

A continuació, et presentem les 5 característiques comunes més demandades als nous treballadors per part de les empreses espanyoles:

  • Formació: L’empresa usarà el criteri de la formació com un dels principals aspectes per tenir en compte a un candidat. Al nostre país, on el 41% dels espanyols disposen d’educació superior, existeix cert desfasament entre el que s’estudia i el que s’està demandant. En aquest sentit, comptar amb la titulació d’un màster pot ser la clau per diferenciar-te de la teva competència (altres candidats).
  • Idiomes: Un aspecte indispensable per a un treball qualificat es parlar una llengua estrangera com a mínim, be sigui l’anglès, alemany, italià o xinès. És igual que aspiris a treballar a una pyme o a una multinacional perquè la internacionalizació del negoci, l’exportació de productes, en definitiva, la relació amb clients i proveïdors d’altres països formarà part del teu treball diari.
  • Destreses tecnològiques: Es pressuposa que sabràs manejar un ordinador i que estàs més que familiaritzat amb internet i les possibilitats que ofereix a nivell usuari, però és realment important diferenciar-te en el maneig d’eines o programari especialitzat en les disciplines professionals a les quals aspires dirigir la teva carrera. No esperis al fet que tinguin instruir-te en l’empresa. Avança’t i veu amb els “deures” fets. Fes-te útil des del principi.
  • Mobilitat: Estàs disposat a desplaçar-te a una altra ciutat, de forma habitual, pel teu treball? I Canviar el teu lloc de residència si l’empresa t’oferís una nova oportunitat laboral en una altra localitat? En un món cada vegada més globalitzat, la internacionalització comença a ser habitual en les companyies de qualsevol grandària.
  • Habilitats personals: Tenir iniciativa, adaptar-se a diferents situacions, flexibilitat d’horaris, saber treballar en equip i comunicar. Totes aquestes destreses estan sent de gran valor afegit per a l’ocupador.

Imatge: StartupStockPhotos

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les 5 característiques imprescindibles del mercat laboral espanyol”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio