FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

La llicencia exprés simplifica els tràmits per obrir un petit comerç

Una “catifa vermella” per els emprenedors
By , on 26 de maig de 2012

La burocràcia i la lentitud que aquesta suposa és sempre un handicap a l’hora de prendre decisions importants, com obrir un negoci. Per això i per tal de facilitar la tasca als emprenedors que, tot i en la difícil situació en la que ens trobem, tenen esperances i somnis, el Govern ha decidit eliminat les llicencies municipals prèvies per l’apertura de petits comerços amb una superfície inferior a 300 m2. A més, el Govern es planteja augmentar aquesta mesura a locals més grossos si té un seguiment suficient.

La nova mesura facilitarà l'apertura de comerços, tot i que a Catalunya ja existia

L’encarregada de fer pública la notícia va ser la vicepresidenta del Govern, la Soraya Sáenz de Santamaria: “Aprovem un mínim comú denominador per tots els ajuntaments, que les Comunitats Autònomes podran anar ampliant i evidentment el Govern anirà revisant, tant la seva entrada en vigor com el seu funcionament per poder anar generalitzant aquest sistema”.

Es tracta d’una mesura per simplificar i agilitzar els tràmits que fins fa poc s’havien de fer per poder obrir un petit comerç, però sobretot, recalcà la vicepresidenta, una forma de donar suport als emprenedors i estirar una “catifa vermella” al seus peus; perquè tot el que trobin siguin facilitats i no dificultats. L’antiga normativa obligava a esperes de fins a 2 anys per iniciar l’activitat, un temps desmesurat que precisava accions contundents.

Els comerços afectats per aquesta nova mesura són els minoristes, com les carnisseries, peixateries, fleques, pastisseries, bodegues, farmàcies, herbolaris, ferreteries, llibreries i empreses similars. Queden excloses d’aquesta normativa les empreses que realitzin activitats que tinguin un impacte justificat i proporcionat en el patrimoni històric-artístic o en l’ús privatiu i ocupació dels bens de servei públic.

Per la seva part, l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) ha qualificat “d’encertada” la mesura, ja que suposarà una “empenta” a l’autoocupació. El president de l’associació, Lorenzo Amor, ha recalcat: “Aplaudim una iniciativa molt necessària en aquest moment, ja que el que es necessita és facilitar l’activitat emprenedora i econòmica”.

Cal dir que aquesta llicencia exprés no suposarà canvis importants a Catalunya, i és que aquest sistema ja s’aplicava abans. La Conselleria d’Empresa i Ocupació ha recordar que els comerços catalans ja es poden obrir directament, únicament enviant la comunicació corresponent a l’ajuntament, a més d’una declaració responsable. El secretari General de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, ja confirmat que es tracta d’una mesura que porta aplicant-se a Catalunya “des de fa molts anys”.

Veurem si aplicant-la de forma generalitzada s’aconsegueix estimular l’economia a petita escala, i així fer el propi amb la macro.

Imatge | jofial

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La llicencia exprés simplifica els tràmits per obrir un petit comerç”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio