FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

Facebook, un joc perillós

Són molts els caps que, a dia d’avui, visiten els perfils dels seus futurs treballadors abans de contractar-los
By , on 4 de agost de 2010

Els riscos de Facebook

El món, i les noves tecnologies en especial, avancen a una velocitat increïble; m’aventuraria a dir que pròxima a la velocitat de la llum. Per això, si vols estar al dia i no perdre’t un detall del que passa al teu voltant has de córrer a la mateixa velocitat, no pots returar-te. Has d’estar a l’aguait de qualsevol eina nova per adaptar-la al teu ordinador, de les millores pel mòbil i de les facilitats que t’ofereix l’ipad. La vida, és veritat, és molt més senzilla des que tenim cuines intel·ligents; però no tot havien de ser avantatges en aquest nou món al que alguns anomenen globalitzat, almenys la part nord. Amb les xarxes socials trobem la primera arma de doble fil.

I és que són moltes les empreses que ara, abans de contractar a un nou empleat, comproven primer el seu perfil de Facebook, per exemple. A les xarxes socials, a vegades de forma inconscient, pengem fotografies i comentaris que ens deixen en evidència. Que deixen al descobert intimitats que no qualsevol , com el nostre cap, pot veure; un clar exemple són les fotos de l’última festa a la que hem assistit i a la que vam beure unes copes de més: diguem que els ulls vermells i la blancor de la cara, a més de la copa que portem a la mà ens delaten. Per això hem d’anar molt en compte quan pugem material personal a Internet, mai sabem en mans de qui pot caure ni les condicions de privacitat del web al que les hem pujat.

En aquest sentit s’ha de controlar molt el Facebook, i és que depenent de la configuració que tu triïs elegiràs que només siguin els teus amics qui puguin veure el teu perfil o que sigui qualsevol persona amb perfil a Facebook qui pugui fer-ho. Aneu en compte amb això perquè la configuració inicial permet a qualsevol veure les teves dades i només si ho canvies tu manualment ho podràs impedir.

Així que ja ho saps, ves en compte amb el material personal que facis públic i no et deixis enredar per xarxes socials insegures. Mai saps qui pot estar mirant el teu perfil, i si per desgràcia és el teu futur cap qui ho fa i no li agrada el que veu pot perillar, i molt, el teu potencial lloc de treball.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Facebook, un joc perillós”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio