FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

Els joves són els treballadors més actius a l’hora de buscar una feina

Gairebé el 20% cerca una altra ocupació
By , on 4 de setembre de 2015

joves

El 18,5% dels treballadors espanyols menors de 25 anys es troba buscant activament una altra ocupació, sent el col•lectiu que més obstinació posa en aquesta tasca, segons l’informe Randstad Workmonitor corresponent al primer trimestre del 2015 i pel qual s’han realitzat més de 15.000 enquestes a treballadors. Així doncs, el col•lectiu de joves menors de 25 anys és el que dedica més esforços de mitjana en cercar una nova feina.

Els treballadors en una franja d’edat situada entre els 25 i 45 anys mostren la segona taxa de cerca activa d’una ocupació, amb un 16,5%. El segueixen el col•lectiu de treballadors dels majors de 45 anys amb un 10% que han buscat activament una nova feina durant el primer trimestre d’aquest any. Els responsables de l’informe de Randstad subratllen que a mesura que augmenta l’edat dels treballadors es redueix la seva implicació en una cerca activa d’ocupació.

Tots els grups d’edat han incrementat la seva taxa de cerca activa d’ocupació respecte a l’any anterior, especialment els menors de 25 anys, amb un augment d’1,5 punts porcentuals. Els segueixen els professionals amb edats compreses entre els 25 i 45 anys i els majors de 45 anys, tots dos amb un increment de mig punt respecte les xifres de 2014. Aquest augment col•loca a Espanya com un dels països europeus on es realitza una major cerca de feina de mitjana.

En conjunt, tenint en compte totes les franges d’edat, el 14% dels treballadors espanyols es troba buscant una altra ocupació de forma activa, percentatge mitjà punt superior al del primer trimestre de 2014. El grup de recursos humans atribueix aquest repunt al clima de major optimisme que han generat la millora de les previsions econòmiques per 2015 i 2016, la reducció de la taxa d’atur i l’augment del nombre d’ocupats, la qual cosa ha animat a molts treballadors a fer un pas endavant en la cerca d’una altra ocupació, bé per millorar la seva situació professional o per compatibilitzar-ho amb el qual ja tenen.

Per sectors, aquest estudi constata que comunicació (18%), manufactures (18%), construcció (16%) i agricultura (15%) presenten taxes de cerca d’ocupació més elevades que la resta; per la qual cosa les empreses d’aquests sectors tenen un major risc de fugida de talent, segons han destacat a l’informe. En el costat oposat, se situen serveis financers, salut i educació, amb percentatges que van del 9% al 11% en la cerca d’un nou lloc de treball.

En relació a altres països, la mitjana espanyola de treballadors en cerca activa d’ocupació (14%) és més elevada que la que mostren algunes de les principals economies de la Unió Europea, com és el cas de França (13,5%) o Alemanya (12%). En canvi, Suècia (24,5%) i Grècia i Itàlia (18,5% en tots dos casos) són els països europeus que registren els nivells més elevats, seguits de Regne Unit (15%), Dinamarca (14,5%) i Espanya (14%). En la part baixa del llistat, per sota del 10%, apareixen Àustria, Bèlgica, Portugal i Luxemburg.

L’estudi també ha valorat l’interès dels treballadors d’altres països fora d’Europa. En aquest cas, Espanya es troba per darrere d’altres estats com Austràlia (17% de cerca activa) i Estats Units (15,5%), però per davant d’altres països que destaquen per les seves taxes d’ocupació i atreuen als joves que no troben feina com són Canadà (13,5%), Xina (13,5%) i Japó (13%).

Imatge: kathrogers180

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els joves són els treballadors més actius a l’hora de buscar una feina”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio