FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells, Temes clau

Els autònoms pateixen molt la crisi

Cada mes, 500 baixes més
By , on 12 de octubre de 2009
Molts negocis familiars han hagut de tancar

Molts negocis familiars han hagut de tancar

L’atur a Catalunya continua sent un dels més alts de tot l’Estat Espanyol i manté un creixement preocupant. Les dades del mes de setembre han estat prou dures, amb més de 400 persones al dia quedant-se a la cua de l’INEM al territori català.

Més de 12000 persones s’han quedat sense feina al setembre a Catalunya, fent pujar la xifra total per sobre dels 350.000 aturats. Entre tots els afectats trobem un sector que està patint amb força la crisi econòmica, els autònoms.

Cada mes hi ha 500 autònoms catalans que han de tancar el seu negoci i renunciar als seus somnis de molts anys, a les seves iniciatives emprenedores, al temps i diners invertits en una petita o mitjana empresa que li ha donat anys de bonança, sempre amb sacrifici, i que ara es veu enmig d’una crisi que arrossega tot el que es troba per davant.

Em preocupa especialment el paper dels autònoms, tant els que tenen empreses pròpies com aquella gent que treballa pel seu compte amb altres particulars i factura cada mes tot pagant la seva quota religiosament, sense fallar mai.

Tancar un negoci i renunciar a ser autònom és un gran pas enrere per a molts professionals, que han de vendre fins i tot propietats per a tirar endavant un cop tancada la seva empresa. Aprofito aquest post per a demanar la protecció d’aquest tipus de professionals que, amb la gran valentia de tirar endavant negocis propis sense comptar amb l’aval o el sou d’una gran empresa sòlida al darrera, ara es veuen literalment sense res.

En ocasions observem amb neguit les grans ajudes econòmics, préstecs hipotecaris milionaris i avals que lliuren els bancs a les grans empreses, al costat de petits negocis que demanarien molt poca menys inversió per a salvar la feina de moltes persones emprenedores i valents.

En tot cas, no hem d’atribuir als bancs la culpa de tot, també l’administració ha de fer-se càrrec d’aquesta situació de l’autònom amb ajuts específics per a aquest col·lectiu, que cada més exerceix un pagament de quotes que en situacions així no veu recompensar amb cap suport.

A més, parlem de negocis que suposen un índex de treball indefinit important, al costat dels contractes temporals de les grans empreses. Sense anar més lluny, al setembre el 82% dels contractes fets a Catalunya eren temporals, amb la inseguretat que això suposa per al treballador. Esperem que el percentatge d’autònoms que ‘abandonen’ es redueixi, i molt, en els propers mesos.

Foto: Bar per Paul Keheler a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els autònoms pateixen molt la crisi”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio