FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

El programa Labora comptarà amb gairebé 3 milions d’euros més de pressupost

L’Ajuntament de Barcelona actua per a la inserció laboral
By , on 27 de juny de 2016

escombraire

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que gairebé doblará la seva aportació al programa Labora impulsat pel consistori amb el suport de Creu Roja, Entitats Catalanes d’Acció Social (Ecas) i la Federació d’empreses d’Inserció de Catalunya (Feicat). Aquesta iniciativa, els resultats corresponents al 2015 s’han presentat aquest dilluns, van contribuir a que 1.537 persones en risc d’exclusió social, d’un total de 8.103 participants, trobessin feina.

La tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha anunciat que la inversió del consistori municipal augmentarà fins als 2,92 milions d’euros i ha explicat que aquest programa municipal té com a objectiu la inserció laboral dels participants, però que prèviament rebran una formació per adequar-se a les necessitats de les empreses participants. El 60% de les ofertes de feina d’aquesta edició correspon al sector de la neteja però prop del 25% de les insercions al 2015 van ser en l’àmbit de la salut, amb treballs com a auxiliar de geriatria, administració i gestió, entre uns altres.

Ortiz ha volgut deixar clar que, tot i que és positiu que aquest col·lectiu de persones pugui rebre una oportunitat laboral després de cinc anys inactiva, no sempre es pot parlar d’inserció laboral ja que la majoria d’ofertes disponibles es caracteritzen per una baixa qualitat dels treballs i la curta durada de contractació. Des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha estat treballant per millorar aquest aspecte des de que es va engegar Làbora; un punt en el qual es concentraran els esforços per aquest any.

D’aquesta manera, de les 1.537 persones que van aconseguir un treball en la passada edició del programa municipal, 973 van tenir un contracte amb una durada superior a tres mesos i 564 van obtenir contractes inferiors a aquest temps, en alguns casos van ser de dies o setmanes, unes feines amb temporalitat alta. En total, el programa va contar amb el suport de 1.743 empreses que en general van valorar positivament la iniciativa i, encara que moltes no van col•laborar oferint ofertes d’ocupació perquè no tenien necessitat de personal en aquell moment, sí que es van mostrar disposades a col•laborar en el futur.

Tanmateix, moltes de les persones beneficiàries del programa han viscut en assentaments, han estat víctimes de violència masclista o s’han vist obligades a viure al carrer, per la qual cosa, “encara que no val qualsevol inserció, a unes altres els va bé trencar la barrera laboral per primera vegada” en molts anys. Del total de 8.103 persones ateses el primer any, el 34,04% té més de 45 anys, el 25% entre 35 i 44, i a un 23,77% no se’ls va identificar l’edat.

Imatge: blickpixel

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El programa Labora comptarà amb gairebé 3 milions d’euros més de pressupost”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio