FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

El Departament de Treball donarà prioritat a les polítiques d’ocupació juvenil

La Generalitat vol reduir la taxa d’atur juvenil
By , on 12 de abril de 2016

empresari

La consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha anunciat que les prioritats del Govern en política juvenil seran la lluita contra l’atur entre els joves, així com afavorir el retorn d’aquells joves que han marxat a l’estranger a la recerca d’una oportunitat laboral. La responsable de Treball ha explicat que s’utilitzaran diferents mesures per aconseguir retornar als joves emigrats i millorar les taxes d’atur d’aquest col•lectiu.

Per aconseguir-ho, una de les eines que s’utilitzaran per augmentar l’ocupació dels joves catalans serà el programa Garantia Juvenil, segons ha explicat en la Comissió de Polítiques de Joventut la directora general de Joventut, Marta Vilalta. La responsable de Joventut ha assenyalat que al febrer la xifra d’inscrits al programa de Garantia Juvenil de Catalunya era de 24.724 persones, mentre que ja ha permès trobar treball a 6.212 joves.

“Hem de detectar les deficiències del programa per adequar-ho a les necessitats dels joves”, ha afirmat Vilalta, qui ha explicat que el departament treballa per facilitar el procés d’inscripció en ell i per disminuir el temps d’espera d’atenció als joves que sol•licitin la seva participació. Tanmateix, Vilalta ha destacat que “el 25 % de les polítiques actives d’ocupació del Govern estan reservades als joves”, la qual cosa permetrà garantir oportunitats en l’àmbit laboral.

Un cop abordat aquest problema, Vilalta ha explicat que el Departament de Treball fomentarà el retorn dels joves que han emigrat fora de Catalunya, per als qui també s’impulsaran “mesures per atreure el talent”. En concret, el departament reforçarà el portal MónCat, una plataforma que pretén “unir als joves que estan en l’exterior amb les ofertes de treball existents aquí”; a l’hora que crearà un registre de catalans residents en l’exterior per dissenyar polítiques sobre la base de les dades que es desprenguin d’aquest.

Volem revertir el fet que els joves hagin d’anar a l’exterior per falta d’oportunitats per crear el seu propi projecte de vida a Catalunya ja que un país que abandona a la població jove és un país que no té futur.

D’altra banda, la responsable de l’àrea de Joventut de la Generalitat ha alertat que, segons l’estudi ‘Situació laboral de les persones joves a Catalunya’ elaborat per l’Observatori Català de la Joventut (OCJ), el 46,2 % de joves d’entre 16 i 29 anys amb treball tenen un contracte temporal (15,5 % en població adulta); sent “una tendència que s’està accentuant”. Amb aquestes dades, Vilalta també ha promès una actuació del seu Departament per millorar la precarietat entre els joves que sí tenen feina.

Imatge: StartupStockPhotos

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Departament de Treball donarà prioritat a les polítiques d’ocupació juvenil”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio