FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

El 71% dels joves no creu poder trobar ocupació abans d’un any

Els joves tenen baixes expectatives laborals
By , on 8 de setembre de 2014

El 71% dels joves aturats considera “pràcticament impossible” trobar un treball en el termini d’un any, segons l’estudi ‘Crisi i contracte social. Els joves en la societat del futur’, elaborat pel Centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut. L’estudi centrar en joves de 18 a 24 anys subratlla que la confiança dels joves a l’hora de trobar un treball en un any baixíssima, amb unes expectatives laborals que els condemnen a la dependència dels pares.

L’estudi ‘Crisi i contracte social. Els joves en la societat del futur’ destaca que el 19% dels entrevistats creu que aconseguirà un lloc de treball en menys d’un any i només un 2,7% es mostra amb total confiança per trobar una ocupació. Per l’altra banda, aquestes dades mostren que gairebé quatre de cada cinc joves no crec que pugui sortir de la situació de desocupació en un termini d’un any a pesar d’estar buscant activament feina.

Una altra dada significativa que recull l’estudi, és que el 70% dels joves de 18 a 24 anys assegura que la seva ocupació actual o l’última feina que va tenir guarda o guardava nul•la o poca relació amb la seva formació. Mentre, el 13% creu que el seu treball i la seva formació estaven molt vinculats a l’última ocupació que van desenvolupar; i el 12,6% valora que el lloc que ocupen i els seus estudis estan prou ajustats. Aquestes dades reflecteixen que existeix una “fractura” entre la capacitació i l’accés a llocs de treball adients a la formació rebuda.

Respecte a la independència que atorga una ocupació, la majoria dels joves entrevistats (el 61%) no creuen que el seu treball els aporti aquesta llibertat i encara segueixen depenent dels pares. No obstant això, el 36,5% en pensa el contrari. D’altra banda, l’estudi indica que segueixen sent una majoria (el 53%, enfront del 47%) de joves, amb edats compreses entre 23 i 24 anys, que senten que la seva ocupació actual no li permet independitzar-se del nucli familiar. Aquesta situació es viu més entre els estudiants de formació professional que entre els universitaris.

Sobre a la trajectòria laboral, el sondeig revela que el 60% dels joves ha tingut més de dos treballs i una mica més del 20% ha passat per quatre treballs o més experiències laborals. Tanmateix, en el 57% dels casos, els treballs exercits pels joves de 18 a 24 anys han sigut de caràcter temporal; el 32% dels enquestats tenien un treball a jornada completa; el 24%, a temps parcial. A més, assenyala que un 17% va acceptar treballar sense contracte.

Els joves són poc optimistes

L’expectativa de mantenir l’ocupació actual és un altre dels principals problemes que afecten els joves, doncs aquells que es troben treballant es mostren poc optimistes amb continuar en el seu lloc actual. L’estudi revela que les ocupacions que ofereixen millors condicions, segueixen sense aconseguir que els joves sentin que els pugui permetre ser independents per sobre de la resta del col•lectiu.

Quant a la possibilitat de perdre el treball, el 48% creu que és poc o gens probable que això passada en el termini d’un any; el 37% dóna gairebé per fet que ho perdrà; i un 14%, no està segur. D’altra banda, el 53 per cent dels joves admet que les seves expectatives no s’han complert i que la seva situació actual és pitjor del que esperava. Una situació davant la qual el 45% dels enquestats afirma trobar-se millor o segons les seves expectatives.

Imatge: Dwonderwall

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El 71% dels joves no creu poder trobar ocupació abans d’un any”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio