FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

Connecta Girona: un pla per millorar l’accés laboral de 30 aturats

El programa està dirigit a discapacitats i majors de 45 anys
By , on 16 de març de 2017

girona

L’Obra Social La Caixa i la Fundació Adecco han donat inicial al programa ‘Connecta Girona’, una iniciativa que té com a principal objectiu incrementar la capacitat de trobar feina de 30 persones de la província de Girona que es troben en risc d’exclusió. En concret, el programa beneficiarà les oportunitats laborals de 15 persones majors de 45 anys aturats de llarga durada i 15 persones amb discapacitat.

El programa ‘Connecta Girona’, que compta amb el finançament de l’Obra Social La Caixa, té una durada prevista d’un any sobre el qual s’ha estructurat un pla formatiu, d’orientació i intermediació per millorar la inserció laboral. L’objectiu d’aquest nou programa de feina és millorar l’atractiu de candidats d’alguns grups amb majors dificultats per accedir al mercat laboral: els treballadors amb discapacitats i els majors de 45 anys.

En primer lloc, es realitzaran sessions individualitzades d’orientació laboral amb els 30 participants en el programa. En una fase posterior es durà a terme una formació específica en TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) aplicada a la cerca de treball amb l’objectiu de trencar la bretxa digital que pot existir entre aquest col•lectius de treballadors. Finalment es realitzaran tallers de competències laborals i gestió emocional per a l’apoderament dels beneficiaris.

Amb Connecta Girona els participants podran millorar, en acabar l’any, el seu procés de cerca laboral i desenvolupar les habilitats professionals necessàries per superar amb èxit un procés de selecció de la majoria de les empreses actuals. D’aquesta forma, els beneficiaris del programa tindran majors oportunitats d’accés al mercat laboral al tindre noves eines de cerca de feines, capacitats demandades per les empreses espanyoles i una actitud revifada.

En opinió del coordinador regional de la Fundació Adecco a Catalunya, Francisco Javier Pérez, els programes de millora d’inserció laboral con ‘Connecta Girona’ son “fonamentals” per poder incrementar les possibilitats de trobar feina de persones en risc d’exclusió laboral. Tanmateix, ha destacat que el programa es ramificarà en la integració de persones a “nivell competencial, formatiu i psicosocial” de tal forma que siguin capaces d’accedir a una feina “a curt o mig termini”.

Per la seva banda, el director de l’Àrea de Negoci de Caixa Bank, José María González i Agustín, ha declarat que el projecte trasllada a la província de Girona les “eines necessàries per afavorir la inclusió social i laboral” d’aquelles persones que es troben en risc d’exclusió social degut a la dificultat d’accedir al mercat laboral. “Hem d’innovar i invertir en l’apoderament de l’aturats de llarga durada i persones amb discapacitat per afavorir la seva inclusió laboral a través de les noves tecnologies” ha sentenciat.

Imatge: edar

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Connecta Girona: un pla per millorar l’accés laboral de 30 aturats”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio