FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

Com buscar una nova feina?

Consells per aconseguir un lloc de treball
By , on 10 de febrer de 2014

La crisi ha fet que moltes empreses redueixin la seva plantilla de treballadors i els acomiadaments segueixen sent comuns. La pèrdua del treball en un context com l’actual no significa que la carrera laboral estigui truncada, especialment en algunes professions a l’alça; al contrari, pot comportar un canvi d’aires necessari per millorar les qualitats professionals d’un mateix. Afrontar aquesta situació de forma activa i positiva són les primeres claus per trobar una nova feina.

  1. Orienta la teva carrera: La pèrdua del lloc de treball pot convertir-se en un bon moment per fer canvis vitals i millorar en l’àmbit laboral, obrint la porta a un període per reflexionar sobre els objectius professionals de cadascú. Una opció és abraçar una professió nova, però també es pot iniciar un negoci propi o establir-se com a treballador ‘freelance’. Per aquests casos cal disposar d’experiència professional, una bona xarxa de contactes i ganes t’ajudaran a enfrontar la nova etapa com a emprenedor.
  2.  Reciclatge: Mantenir-se ocupat en altres tasques és la millor teràpia per no deixar la ment centrada en l’acomiadament de la feina. Aprofitar el temps en el que no es troba feina per realitzar una formació més especialitzada o complementària incrementa les opcions per aconseguir una bona ocupació. Actualment els coneixements i experiència en tecnologia, com el domini d’idiomes són els valors més atractius per al mercat actual.
  3. Actualitza el teu CV: Has perdut una feina, però has guanyat molta experiència i això s’ha de reflectir al currículum. Al ser la carta de presentació a una feina, ha de ser atractiva i cridanera; cal marcar la diferència amb els altres aspirants al lloc i aconseguir a una entrevista personal. Per això, s’aconsella aportar un valor afegit al currículum i afegir-hi informació com la motivació personal. També cal tindre en compte que les empreses poden consultar els perfils personals a les xarxes socials o cercar blogs o webs on participem, no t’oblidis de actualitzar-les
  4. Cerca feina activament: El pitjor que es pot fer en aquetes situacions es confiar que una feina sorgirà sola, esperar a que algú ens comenti una vacant on sigui i deixar passar el temps. Un cop preparat el currículum en paper i la nostra identitat digital, el següent pas es posar-se en contacte amb les empreses on es vol treballar. Internet, les xarxes socials i els contactes professionals són grans aliats alhora de buscar una feina; però no enviïs milers de currículums online, passa’t tu mateix a deixar-lo.
  5.  Prepara bé les entrevistes: Un pas clau per trobar una feina consisteix a fer una entrevista excel•lent i memorable. És important tindre una preparació per a aquest moment i afrontar-lo amb tranquil•litat i seguretat. L’ideal és investigar abans sobre l’empresa on hi ha la vacant i el seu sector de negoci; alhora, assaja algunes qüestions bàsiques que et poden fer a l’entrevista. També, és important no desmoralitzar-se per rebre una negativa, els rebutjos laborals aporten experiència i entrenament per a la següent.

Imatge: irina slutsky

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com buscar una nova feina?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio