FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

Blogger: una nova professió

No està a l'abast de tothom
By , on 5 de juliol de 2010

Marc Vidal té un dels blogs en català més coneguts

A dia d’avui, tenir un blog a la xarxa i escriure sobre qualsevol tema és la cosa més fàcil del món; el més difícil és tenir alguna cosa a dir i que aquesta sigui interessant. Per tenir un blog només cal entrar a una de les mil webs que et permeten crear-lo, registrar-te i voila, via lliure per escriure i expressar el que vulguis. Però, tenir un blog et converteix en blogger?

Tenim la sort, o la desgràcia, de viure en un món en plena època de transició. Fa uns anys si estudiaves per ser advocat, mecànic, metge o periodista sabies que quan acabessis la formació series allò per el que havies estudiat, potser tardaries més que un altre en trobar feina, però al final ocuparies un lloc concret i delimitat. Ara però, tot està en convergència. L’avanç de les comunicacions i les tecnologies fa que tots els sectors tinguin com a final les primeres, és a dir, les comunicacions.

Avui podem demanar cita al mecànic i al metge per Internet
, podem consultar l’estat de la nostra demanda al web de l’advocat i estar informats de l’actualitat sense necessitat de mirar la televisió, escoltar la ràdio o llegir el diari, n’hi ha prou amb un simple clic amb el ratolí i el ventall anomenat Internet s’obre davant els nostres ulls.

És en aquest món on neix, i amb molta força, una nova professió, resultat de l’avanç de les tecnologies i les comunicacions i sobretot de les ganes de sociabilitzar-se que té la societat: el blogger. Però ser un blogger no és igual a tenir un blog, que també, sinó a treballar com a tal. Qualsevol pot escriure a la xarxa, però no tots ho poden fer amb la professionalitat i la passió amb la que ho fa un expert com el blogger. Aquesta professió té molts punts en comú amb el periodisme, de fet actualment estem vivint una caiguda dels professionals que treballen als mitjans de comunicació tradicionals i a un augment del que ho fan a blogs, senyal de la unió d’ambdues professions.

Així, de la mateixa forma que existeix un manual per aconseguir unes bones pràctiques periodístiques, s’han de seguir unes pautes per ser un bon blogger i sovint són comuns a la seva germana periodista. Per començar s’ha de publicar una informació contrastada, s’ha de comprovar que les fonts de les que hem extret les dades són fiables i intentar aconseguir-les a través de més d’una font. Només així ens assegurarem de que les dades que oferim són correctes. A més, si al nostre blog oferim opinió hauríem d’intentar oferir-la amb arguments, parlar per parlar és molt fàcil, però no té cap sentit.

Petits o grans detalls que fan que la professió del blogger comenci a ser vista com un actor essencial en el futur. Si ja hi ha estudis que ens veuen com la cinquena força, encara per darrera del periodisme tradicional, donem-los motius perquè no només ho situïn allà, sinó molt més adalt . Només fent blogs seriosos i professionals, on l’exigència i la responsabilitat siguin la màxima, sense oblidar la curiositat, aconseguirem que una professió que neix es consolidi i tingui ressò a la societat.

Foto: marcvidal.cat a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Blogger: una nova professió”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio