FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

29-M: Vaga general

En contra de la reforma laboral
By , on 15 de març de 2012

Sota el lema ‘Volen acabar amb els drets laborals i socials. Amb tot’, els sindicats majoritaris UGT i CC.OO. han convocat una vaga general pel pròxim 29. Una resposta a la reforma laboral aprovada pel govern de Mariano Rajoy i que ja ha estat convalidada pel Congrés dels Diputats. Davant l’estat avançat dels tràmits, ja impossibles de tirar enrere, em demano si aquesta vaga no arriba massa tard; si aquesta vaga arriba en un moment en el que ja no es pot fer marxa enrere.

Segons el secretari general de CC.OO., Ignacio Fernández Toxo: “És la reforma laboral més regressiva de tota la història de la democràcia d’Espanya”, però tot i el caràcter radical de la mateixa no ha estat fins mesos després de la seva aparició que els sindicats han decidir aixecar-se en armes, simbòlicament parlant, i prendre mesures amb les que exercir més pressió.
L’objectiu de la vaga, segons el mateix Toxo, és aconseguir que el govern “s’assegui a negociar” i que escolti les propostes que tenen. De totes formes, el secretari general de CC.OO afirma que han realitzat propostes però “ no hi ha hagut negociació i no hi ha expectatives de que n’hi hagi”.

Per la seva part, el secretari general de l’altre sindicat majoritàri, Càndido Mendez, ha senyalat que “no hi ha precedents d’una decisió tan brutal”, una decisió que segons ell traspassa la línia de l’autonomia col•lectiva i la garantia de tutela judicial i administrativa davant les decisions patronals.

Per la seva part, el Govern, amb Mariano Rajoy al cap, assegura que aquesta “és la reforma que necessita Espanya” i que per tant “estan molt satisfets amb la nova norma”. Tot i així, asseguren que “han intentat parlar” amb els sindicats. La ministra de Treball i Seguretat Social, Fàtima Baez, ha advertit que es tracta d’una crisi “tan greu” que Espanya “no està per vagues generals” i la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría ha demanat “esforços construictius”. Per la seva part el secretari d’Organització del PSOE, Óscar López, ha assegurat que cap vaga “és deseable” i ha demanat al president del Govern que la desconvoqui mitjançant el diàleg.

Sigui com sigui, la vaga general es farà un dia abans que l’Executiu presenti els Pressupostos Generals de l’Estat i quatre dies després de les eleccions a Andalusia i Astúries. Com hem dit abans aquesta vaga ha estat organitzada pels dos sindicats majoritaris, cosa que no ha impedit que altres sindicats com la Unión Sindical Obrera, USO, o la Confederació General del Treball (CGT) s’hagin unit a la convocatòria.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “29-M: Vaga general”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio