FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Temes clau

1 de cada 4 joves és ‘nini’

El percentatge dels joves que ni estudien ni treballes es fa insostenible
By , on 12 de juny de 2012

Fa uns dies comentàvem la gran quantitat de joves (i no joves) que acabaven els seus estudis a l’institut i marxaven cap a la universitat, així com joves a l’atur que, veient que el seu futur professional se’ls escapava de les mans decidien tornar a agafar el quadern i el bolígraf i tornar a estudiar. Però tot i això, les dades que ens arriben des d’Europa sobre el nombre de joves ‘nini’, que ni estudien ni treballes són alarmants.

El descontent és més que evident

Segons les últimes dades de l’oficina estadística de la UE, l’Eurostat, Espanya és un dels països d’Europa amb més joves d’entre 18 i 24 anys que no fan una cosa ni l’altra, ni estudien ni treballen. Les xifres són esgarrifoses i situen el nombre de ‘ninis’ al voltant del 23%, és a dir, una de cada quatre persones en aquesta franja d’edat. Així, ens situem en la quinta posició del rànquing, només al darrera de Bulgària, amb un 27’9%; Itàlia, amb un 25’2%; Grècia, amb un 24’4% i Irlanda, amb un 23’9%. Una posició que no sempre hem ocupat i que s’ha ressentit molt en els últims anys, doncs abans de l’esclat de la crisi econòmica el nostre percentatge es situava en el 13’8%, la mitja europea.

Veient aquestes xifres es fa evident que els joves, sobretot els que tenen menys recursos, són un dels sectors de la població més malferits per la crisi. I és que per arribar al punt de parlar de ‘generació perduda’ les coses han d’estar molt malament. Tot i així, i si algú ha de ser capaç de sortir d’aquesta mala situació, han de ser els joves, amb la seva jovialitat i esperit de lluita; ningú està més capacitat que nosaltres per donar l’impuls definitiu. I segurament per aquesta raó, les matricules en els estudis superiors estan augmentant tant.

Cal dir, que en relació als ‘ninis’ europeus, només tres països han aconseguit disminuir el seu percentatge de joves que ni estudien ni treballen durant aquests últims anys, Alemanya, evidentment, Àustria i Luxemburg. Veiem doncs com sempre ens quedarà agafar les maletes i marxar a la recerca d’un futur millor; qui sap si d’aquí uns anys seran les pròpies empreses espanyoles les que, després d’aquesta impressionant fuga de cervells a la que estem assistint, agafaran el telèfon i començaran a trucar un a un, i de forma amable, a tots aquells dels que tenen els currículums apilats des de fa molt i molt temps. Veurem si llavors ens interessa tornar.

Imatge | IUValladolid

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “1 de cada 4 joves és ‘nini’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio