FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Remuneració, Temes clau

Vaga de funcionaris

Últimes xifres sobre la participació dels treballadors
By , on 8 de juny de 2010

La vaga de funcionaris, en marxa

Fa uns dies els funcionaris catalans començaven a escalfar motors amb una mena “d’assaig” de vaga davant del Palau de la Generalitat. Això passava el passat 6 de juny quan aproximadament un miler de funcionaris es manifestaven en contra de les mesures per reduir el dèficit que planteja el Govern. Per tal de fer saber la seva oposició davant aquestes mesures els principals sindicats del sector públic van lliurar una carta al president de la Generalitat, José Montilla, on expressaven el seu disgust davant aquestes mesures.

A la carta els treballadors asseguren que aquestes mesures “qüestionen el sector públic, no serviran per sortir de la crisi i se sumen a l’onada d’atacs que està rebent l’Estat del Benestar”. En tquant als manifestants, val a dir que com acostuma a passar en aquest tipus d’accions la xifra de manifestants depèn segons la font informativa. Segons els organitzadors s’han reunit 4.000 manifestants, segons fonts institucionals 1.000.

Però avui, 8 de juny la vaga ha estat a nivell estatal i els funcionaris catalans s’han sumat a la protesta amb els companys d’altres autonomies. Pel que fa a les xifres, tal i com comentava, tornem a tenir discrepàncies entre fonts: Segons els sindicats el seguiment de la vaga de funcionaris ha estat un 75%. Per contrarestar aquestes dades el Govern ha dit que la participació no arribava al 16% al torn de nit. Diguem que aquestes són les petites trampes que utilitzen les fonts institucionals per fer creure a la resta de la població que la vaga ha tingut un percentatge de participació molt baix, quan us puc assegurar que no és així.

Segons fonts sindicals no s’han registrat incidents i s’està complint amb els serveis mínims establerts, que “en molts casos” han estat considerats abusius per part dels treballadors.

La vaga ha començat a les 00:00 hores i a Televisió de Catalunya i a Catalunya Ràdio, els programes en directe han donat pas a la programació de serveis mínims pactada entre la direcció i els respectius comitès de vaga. En quant als Ferrocarrils de la Generalitat la vaga s’ha seguit “massivament”, fins i tot, segons fonts de CC.OO no s’han arribat a complir els serveis mínims. Pel que fa a l’Administració de Justícia catalana només funciona amb serveis mínims i la Generalitat ha recollit un nivell de participació del 80% del personal.

Els treballadors municipals també estan mostrant el seu suport a la vaga de funcionaris, un clar exemple és l’Ajuntament de Terrassa, que ha arribat a un 90% de la participació.

Fonts: La Vanguardia; Singular Digital

Foto: acebal en Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Vaga de funcionaris”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio