FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Remuneració

Treballs amb salaris molt elevats

En el rànquing dels treballs més ben pagats, fet per la revista Forbes, només un no té relació amb la medicina
By , on 25 de agost de 2010

Els metges, una de les professions millor remunerades

Si li demanes a un nen petit que vol ser de gran et parlarà de professors, astronautes o bombers; però si la mateixa pregunta li fas a un adolescent la resposta segurament canviarà cap a termes més econòmics: -Una feina en la que guanyi molts diners! – diran uns -Casar-me amb una dona rica i no haver de treballar!– potser responen d’altres. Evidentment els joves que responen amb aquestes frases són minoritaris, però existeixen i com a tal són representatius.

Anys després, a l’hora d’elegir la feina que voldran desenvolupar, potser l’argument superficial haurà canviat i la frase: -Vull estudiar arquitectura, que els arquitectes tenen un bon sou!– o Seré metge, el meu tiet ho és i té una casa enorme!– serà ara l’elegida. Al cap i a la fi però l’objectiu és el mateix, tenir una alta qualitat de vida. Ja dic que potser aquest grup de gent no és el majoritari, almenys els que es mostren en públic, però si que existeix.

L’altre dia, la meva cosina de 13 anys em va dir que de gran volia ser rica i això em va fer pensar, quines deuen ser les professions amb un sou més alt? La revista Forbes ha publicat un rànquing amb les professions millor pagades durant el 2009. Un dels aspectes que més sobta és que entre les deu primeres posicions només una, la dècima, no correspon amb alguna especialitat de la medicina.

Els anestesiòlegs ocupen el primer lloc del desitjat rànquing, amb un sou anual d’uns 200.000 dòlars, uns 158 mil euros. Seguits per cirurgians, ginecòlegs i cirurgians facials. En arribar al lloc número 10 trobem el primer treball sense relacions amb la medicina, el de president executiu d’una corporació; entre els següents llocs trobem pilots, advocats, controladors, gerents i també metges. Tot i que aquestes dades són d’Estats Units, ja que la revista Forbes és d’allà, i han d’extrapolar-se a un terme més genèric.

Evidentment, es troben fora d’aquesta llista casos particulars de persones que, amb un determinat treball, cobren xifres astronòmiques; com alguns actors o empresaris. En aquest sentit, la persona que més diners va guanyar en el 2009 va ser Stephan Schwarzman, cofundador de l’empresa d’inversions Blackstone Group amb uns 700 milions de dòlars, uns 550 milions d’euros. De la mateixa forma, la presentadora de televisió Oprah Winfrey va guanyar en el 2009, 275 milions de dòlars. Unes xifres astronòmiques que no estan a l’abast de tothom. Sigui com sigui, aquests darrers casos són especials ja que no pots escollir ser-ho quan ets jove. La sort i el destí són els que et porten a convertir-te en Oprah.

Són les primeres profesions, les descrites a la revista Forbes, les que es poden escollir al principi del camí. Però una cosa és segura, només amb treball dur i essent el millor en la feina s’aconsegueix un bon sou. Un anestesiòleg dolent, no troba feina.

Foto: Chesi – Fotos CC a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Treballs amb salaris molt elevats”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio