FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Remuneració

Treballar a comissió

3 tipus de feina: venedor de plantilla, contracte mercantil o representant
By , on 25 de octubre de 2011

Segurament hem de buscar en la crisi la raó per la que s’estan estenent, com si d’un virus o una plaga es tractés, les ofertes de feina per treballar a comissió. I és que en aquest tipus de feina, en la que es cobra pel que es fa, es pot prescindir d’una relació laboral entre el contractant i el treballador; així, la remuneració mínima, la seguretat social, les vacances o les indemnitzacions passen a ser drets inexistents.

Si treballes picant de porta en porta te la jugues a trobar-la tancada

Les feines a comissió solen oferir una remuneració sobre la venta; es a dir, l’empresa dóna un producte a vendre al treballador i aquest haurà de servir-se de la seva cartera de clients (si és que la té) per col•locar el material. Només si es capaç de vendre el producte cobrarà un percentatge del seu preu. A vegades, molt poques, el treballador gaudeix d’un sou mínim que després complementa amb la comissió sobre els productes. Dins el tipus de treball a comissió trobem tres formes diferents de materialitzar-lo: el venedor de plantilla, el contracte mercantil i el representant.

En el primer dels casos, el venedor de plantilla, el treballador compleix un horari determinat i està sota el règim general de la Seguretat Social. La diferència amb un assalariat normal radica en la paga i és que el venedor de plantilla pot sobrar un sou normal, un sou base més comissions o només comissions, depenent del contracte. Si et toca treballar a comissió, fer-ho d’aquesta forma és el més convenient ja que es mantenen els drets laborals d’un treballador normal.

La segona forma de contracte és el mercantil. Aquesta relació laboral estableix que el venedor pot organitzar la seva activitat professional com vulgui, sense seguir les instruccions de l’empresa contractant. Normalment per poder desenvolupar aquesta tasca t’hauràs d’inscriure al règim autònom i per tant seguir la normativa d’aquest tipus de treballador. Pel que fa a les indemnitzacions, el contracte mercantil només contempla les de danys i perjudicis.

L’últim tipus de contracte, a cavall entre el primer i el segon és el de representant. En aquest cas, la relació laboral es formalitza a través d’un contracte en el que s’especifica quines són les activitats mercantils que es duran a terme. Pel que fa a les indemnitzacions, es fixen d’acord amb el previst de caràcter general.

Queda clar doncs que abans de comprometre’ns amb una feina hem de tenir clares les condicions i no deixar que la desesperació per trobar qualsevol cosa ens jugui una mala passada.

Imatge | rahego

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Treballar a comissió”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio