FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells, Remuneració, Temes clau

Mai has demanat un augment de sou?

Algunes pistes per a argumentar-ho bé
By , on 8 de juny de 2009
Ja has demanat el teu augment?

Ja has demanat el teu augment?

De vegades tenim un lloc de treball que ens satisfà, però quan anem a revisar la nostra nòmina a final de mes ens queda un mal gust de boca. A tots ens agradaria tenir un sou major que l’actual. Aconseguir-ho és possible, però per a fer realitat aquest desig hem de tenir en compte la forma de sol·licitar l’augment i argumentar les raons per les quals mereixem aquest increment.

D’altra banda, encara que hi ha empreses que revisen els contractes dels seus empleats cada cert temps, unes altres només es mouen si el treballador reclama un augment. Atreveix-te doncs a donar el primer pas. Si t’has plantejat demanar un augment de sou, has de tenir en compte quan, com i per quin motiu ho vas a sol·licitar. Evidentment, analitzaran les aportacions que tu has fet a l’empresa i si no has realitzat gens, les raons que exposis de poc et serviran.

L’argumentació i el raonament són fonamentals, no es suficient només amb anar al despatx del teu cap i dir-li que vols un augment de sou, sinó que hauràs d’explicar el més lògicament possible per quin t’ho mereixes.

[ad]

El que cal tenir en compte:
a) El període de l’any en el qual ens trobem. No tots els mesos suposen el mateix per a l’empresa. Per exemple, si estem en el mes de juny, segurament la teva sol·licitud es perdrà en l’oblit. Algunes empreses concedeixen augments de sou abans de tancar els pressupostos anuals, que acostuma a ésser a la fi d’any.

b) La situació laboral per la qual travessem.
Si acabes d’assolir un ascens, un èxit professional, o bé se’t han designat més responsabilitats, és just que acudeixis al despatx del teu superior a reclamar un augment de sou. Després d’escollir el moment, arriba l’hora de plantejar-lo a la teva superior. Normalment no val amb arribar i demanar-lo directament. El millor és apuntar en un paper els arguments pels quals creus que haurien de pujar-te el sou. Així evitaràs quedar-te en blanc o oblidar-te una mica que sigui important. A més, pots incloure les responsabilitats que tens, els assoliments que has aconseguit, el temps que ha transcorregut des de l’última vegada que et van revisar el sou, i, sobretot, la situació en la qual es troba el mercat.

També és fonamental pensar amb anterioritat quin import volem que ens pugin i no deixar que sigui l’empresa la qual decideixi, encara que sigui aquesta, evidentment, qui tingui l’última paraula. Una vegada diguem aquesta quantitat, hauríem de tornar a exposar els nostres arguments, ja sigui per l’increment de responsabilitats, o, per exemple, per a equiparar-nos amb altres companys del mateix sector.

Evita anar de víctima:
els greuges comparatius o esmentar la teva situació econòmica perquè les despeses que tu tinguis formen part del teu àmbit estrictament personal i no són competència de l’empresa. Aquesta no és un banc ni una institució de la caritat. Tampoc cal amenaçar amb deixar el nostre lloc de treball si no ens concedeixen l’augment que sol·licitem, ni posar un ultimátum al nostre superior, perquè si alguna cosa està clar en el marc laboral és que no hi ha ningú que sigui totalment imprescindible, per molt càrrec o responsabilitat que tingui dintre de l’equip.

No obstant això, algunes vegades el fet de mostrar alguna oferta d’altra empresa, fa que el nostre responsable ens efectuï una contraoferta. Però és una aposta molt arriscada que pot fer que al final acabem perdent el treball que, en principi, no volíem abandonar. Finalment, el millor consell per a demanar un augment de sou és ser sincer i mostrar sempre els nostres arguments d’una manera convincent i raonable.

Foto: tipoyock a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Mai has demanat un augment de sou?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio