FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Professions, Remuneració

Les botigues online, una negoci més ferm

Encara està poc estesa a Catalunya
By , on 26 de setembre de 2009
Els vins són un producte interessant per a vendre a la xarxa

Els vins són un producte interessant per a vendre a la xarxa

Cada cop les noves tecnologies arriben a més àmbits socials, comercials, laborals, personals, etc. En aquesta ocasió us volem parlar d’un fenomen ja existent, les botigues online, que en els darrers anys i recentment han agafat una força que va a més.

Des de petits establiments a mitjanes empreses i a grans multinacionals, la venda online resulta un negoci molt rentable a tothom qui té productes a oferir. L’exemple darrer més clar és Inditex, propietària de marques com Zara, Mango, Stradivarius o Bershka, que acaba d’iniciar la seva aventura anunciant l’obertura d’ una botiga online on vendrà per ara la roba de Zara i pretén estendre-ho a totes les seves marques.

La realitat és que a Espanya i Catalunya la confiança en la venda online encara és molt primerenca, venent-se un 0,5% del total de productes a través de la xarxa. Tanmateix, la majoria d’experiències internacionals i les poques nacionals que hi ha, com és el cas de la d’Inditex, ens mostren resultats molt positius a un termini relativament curt. La facilitat de compra dels clients, la comoditat de rebre la roba a casa, la reducció de costos per a l’empresa o les opcions de la xarxa per a mostrar tots els productes són alguns dels avantatges més destacats d’aquesta modalitat de venda.

A Espanya, altres grans marques com el Corte Inglés també han apostat, però queda molt a recórrer. Per contra, sí que hi ha negocis petits, sobretot en productes com el vi, embotits, oli, etc. que han iniciat petites incursions en la venda online amb bons resultats. És molt important comptar amb un bon assessorament per a crear una pàgina web adient, donar-li difusió pel territori més proper i poc a poc anar fidelitzant un públic que tingui confiança en aquest tipus de venda.

Per a un petit empresari aquesta opció pot esdevenir interessant per a complementar la venda en establiments amb online, suposant-li poca despesa de manteniment (la web i la distribució) i una rendabilitat més alta que a la venda en local (cal pagar més despeses).

A Catalunya existeixen també experiencies interessants com la de Tastets.cat, per exemple, una botiga online de productes gourmet de productes catalans, o Productesdelaterra.cat, amb productes tradicionals dels Països Catalans. Si compteu amb un petit negoci, pot ser interessant estudiar aquesta via, veure quins costos us representarà i decidir si tirar-ho endavant, encara que sigui uns mesos com a prova, doncs tirar enrere no et suposarà massa (no hauràs comprat cap local ni pagat cap lloguer com si fos un establiment). El que queda clar és que en els propers anys la venda online es multiplicarà exponencialment.

Foto: Copa de vi per paulaloe a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les botigues online, una negoci més ferm”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio