FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Remuneració

Rànking salarial: descobrim on es paguen els sous més alts del món

Els salaris bruts d’Europa occidental són tres cops més elevats que els dels seus veïns de l’Est, que en alguns casos s’assemblen als dels països tercermundistes
By , on 31 de desembre de 2009
Coneix els sous de tot el món

Coneix els sous de tot el món

Hi ha molts factors importants a l’hora de valorar una feina; però, indubtablement, el sou és un d’ells. L’estudi dut a terme per UBS ha revelat una realitat assumida per tothom: no a tot arreu es paga el mateix per la mateixa feina.

Hi ha països on cobraríem molt més pel mateix ofici que duem a terme, però això no garanteix que un canvi de residència ens surti a compte, i és que la majoria de les ciutats que aglutinen els salaris més elevats es destaquen també com a les més cares del món.

Per a medir el nivell adquisitiu dels habitants d’una ciutat, aquest estudi (realitzat durant el 2009) ha tingut en compte el salari, els impostos i la jornada laboral de 14 professions diferents. Analitzant aquest poder adquisitiu global (que resta de descomptar els impostos), Zurich apareix com la ciutat amb els sous més elevats del planeta, encapçalant la llista amb una mitjana de 22,6$/h, i seguida de la també suïssa Ginebra, que arriba fins als 20,6$/h.


En el tercer lloc apareix la potent Nova York, amb 19$/h, primera representant del continent americà. Completen aquest top five privilegiat les sorprenents Dublín (18,7 $/h) i Luxemburg, seguides de Copenhaguen (17,7 $/h, mermada per les altes taxes impositives), Los Ángeles (17,4 $/h), la capital de Noruega, Oslo (15,8 $/h), Helsinki (15,7 $/h) i Miami (15,7 $/h).

Així doncs, les grans ciutats europees s’erigeixen com a clares dominadores de la llista, ocupant 14 llocs d’entre els 20 primers en matèria de salaris. Només quatre ciutats americanes han aconseguit colar-se en aquest top tan exclusiu: Nova York, Los Ángeles, Miami i Chicago, totes elles d’EE.UU. No poden dir el mateix les altres dues ciutats més importants del continent nord-americà: Montreal i Ciutat de Mèxic, que han quedat excloses d’aquest top twenty.

L’hegemonia europea es deu, entre altres coses, a la potent situació de l’€ en relació al $, i és que actualment el canvi es troba a 1 € = 1,44 $. Madrid i Barcelona, per la seva banda, no han fet un mal paper en el rànking, posicionant-se respectivament com a 28 i 29 de la llista, amb nivells salarials mitjos de 14,4 $/h, similars als d’altres capitals europees potents, com per exemple París.

Les grans daminificades són la ciutat indonèsia de Djakarta, Bombai, de la Índia, i Manila (Filipines); catalogades com els indrets amb els pitjors salaris de totes les urbs analitzades en l’estudi.

Foto: Euros per matze ott a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Rànking salarial: descobrim on es paguen els sous més alts del món”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio