FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Professions

Treballar a un creuer

Condicions i altres aspectes importants
By , on 15 de març de 2010

Un treball atractiu per als joves

Fa algunes setmanes mentre menjava en un restaurant de la universitat amb uns amics vaig veure a la televisió que la filla d’un conegut artista de la faràndula local deixava la seva carrera artística per anar a treballar amb el seu xicot en un creuer. Arran de la notícia dels programes de revistes van treure alguns reportatges amb títols com Els creuers més cars del món, El creuer de l’amor, Els Titanics Moderns, bé vostès ja s’imaginen. Ningú no dubta que aquests viatges transatlàntics siguin el paradís terrenal-o aquàtic, com sigui-per als milionaris excèntrics que gasten milers de dòlars al dia en viatges com aquest, però ¿Com viuen els treballadors en un creuer? Quins són els requisits per aspirar a un treball com aquest? i el més important Em convé treballar en un creuer?

Primerament, treballar en un creuer significarà un canvi radical en l’estil de vida de la persona. Treballar en el mar és completament diferent a treballar al teu país i has de considerar amb deteniment abans d’inscriure’t al programa, si és l’elecció correcta d’acord amb els objectius que vulguis assolir.

Pel que fa a les característiques del treball has de tenir present que:

Temps de contracte: En general el contracte laboral és per 6 mesos, en inclou un període de prova per 90 dies

Passaport i altres documents: Els candidats han de tenir un passaport vàlid, prèviament a ser embarcats en un creuer. A vegades és necessari tramitar visats, com la C1-D visa per Tripulants de Creuers i Avions i que serveix per desembarcar o embarcar als Estats Units. Sí encara que no ho creguis també has de tenir visa per estar en un vaixell.

Remuneració Econòmica: El salari i les propines o comissions són pagades a bord, en dòlars americans o euros, depenent de la companyia. Els salaris mensuals varien d’acord a la vacant a ocupar i les responsabilitats. El salari mínim és de $ 600 dòlars i es pot guanyar fins a $ 4.700 $ per mes. Definitivament la paga és un dels factors més atractius per inclinar-se a postular per aquest tipus de treball.

A més, els passatgers solen deixar propines pels serveis adquirits dins del vaixell, que ronden el 15% del total de la despesa i que incrementa el sou dels treballadors. D’aquesta manera, els treballadors cobren una mensualitat fixa, més una part variable que es nodreix dels ‘agraïments en efectiu’ dels turistes. En altres casos aquest increment es produeix gràcies a comissions derivades de la venda d’excursions o productes dins de la nau. És clar que no tots els llocs de treball tenen aquests beneficis. Tot depèn de la posició que s’ocupi: és més probable que un cambrer o un animador rebi més propines que altres empleats que no tracten directament amb el públic.

Allotjament i alimentació: Allotjament, àpats i uniformes són proveïts sense cap cost per a l’empleat. El que et dóna una capacitat d’estalvi tremenda tenint en compte el salari que pots obtenir.

Horari de Treball:
Cal treballar set dies a la setmana, treballant entre 70 i 80 hores per setmana. Es treballa en torns de sis, quatre o vuit hores. El treball és realment dur ja que el vaixell està en activitat les 24 hores del dia. La jornada laboral d’aquests treballadors comença d’hora-excepte per als empleats nocturns-, generalment a les cinc o sis del matí, que és quan el vaixell atraca al port.

Tindràs temps lliure per dinar i descansar que el vaixell aquest al port de vegades podràs baixar a terra. Cal tenir en compte que no tots els passatgers baixen del vaixell a port i podràs ser requerit per ajudar a proveir de mercaderia, etc. I en moltes ocasions serà necessari que puguis aixecar paquets pesats.

En el cas de sumar-se a la companyia, seràs part d’un pool mundial d’empleats. No podràs triar en què vaixell vols treballar i no necessàriament estaràs sempre en el mateix vaixell o àrea. Treballaràs tot el contracte i sense dies de franc. És requisit per a tots els empleats compartir la cabina amb un altre empleat del mateix sexe. Les cabines són de dos, quatre o sis empleats, depenent de la categoria del vaixell i de la posició que ocupen.

Tots els empleats han d’adherir-se a les regles de convivència i regulacions del vaixell. Com és lògic es realitzen exercicis de salvament en forma regular com a mesures de precaució. L’empleat que vulgui treballar en creuers, ha de tenir compromís de treballar dur, tenir molt bones relacions interpersonals, per oferir un servei d’alta qualitat als passatgers.

Les companyies mantenen normes estrictes pel que fa a l’ordre i neteja de les habitacions, així com al consum d’alcohol i de tabac, restringit a llocs i horaris determinats del dia. Ara bé, encara que l’horari de treball està delimitat clarament, poden ser requerits per incorporar-se a les seves tasques si sorgeix alguna urgència, fins i tot si es troben en les seves hores lliures, sense que aquest temps extra sigui finalment remunerat com a tal. A més, la supervisió del treball és constant i les exigències de qualitat i de bon tracte amb els passatgers és prioritària.

El contracte és condicional, l’empleat ha d’aprovar l’examen mèdic i una prova de drogues. Per poder accedir als programes d’ocupació en creuers que ofereixen diverses agències són requisits imprescindibles, tenir un nivell d’anglès d’acord amb la posició a la qual aspira, experiència conforme als requisits de la posició a la qual aspira i això si, molts desitjos de treballar. És important tenir capacitat d’adaptació, ampli criteri i flexibilitat per realitzar diferents tasques.

Doncs bé treballar en un creuer no és com el pinten de vegades. Això de «Viatjar per tot el món gratis i a més et ¡Paguenn!” O “Un treball excitant i fora de tota rutina, en un personal multinacional” són simplement ganxos per atraure els joves. Has de tenir clares les coses sinó vols desilusionarte. El treball en un creuer com tot treball implica la seva quota de sacrifici, la remuneració és bastant bona i exigeix molt de tu mateix.

Foto: creuer per alvaro.flicker a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

3 Comments en “Treballar a un creuer”

1

Bona tarda!
Voldria nés informacio de ofertes de treball.
Gracies

2

Bona tarda!
Estaria interesat en rebra més informacío de treball
Gracias

3

hola joaquim,

aquí pots trobar més articles interessants sobre ofertes de treball, també et recomanem que visitis la borsa de treball http://www.trabajo.buscarempleo.es. Salutacions.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio