FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Professions

Quines són les millors i les pitjors professions al 2014?

L’estrès i els baixos sous marquen la diferència
By , on 23 de abril de 2014

La cerca de feina o quins estudis cursar de cara a un futur és quelcom que preocupa a gran part de la població i porta a acceptar qualsevol tipus de treball, però potser val la pena parar-se a pensar un moment quin tipus de feina ens pot interessar a llarg termini. El portal careercast.com ha presentat aquest any un llistat de les millors i pitjors feines, amb un total de 200 ocupacions analitzades a través de dades d’organismes i instituts públics d’estadística.

Les 10 pitjors feines de 2014

 • Llenyataire: L’avanç tecnològic ha contribuït a la disminució d’oportunitats de treball en aquest sector. Alhora, un altre factor és el perill inherent de treballar amb maquinària pesada en llocs remots i els baixos salaris que comporta aquesta ocupació.
 • Periodistes de premsa impresa: L’estrès és un mal endèmic d’aquesta ocupació, al qual s’han de sumar les baixes perspectives de contractació i els pocs ingressos que comporta la premsa escrita. Però el pitjor de tot són les baixes perspectives que el sector millori.
 • Personal militar: Es tracta del treball més estressant de l’any 2014 segons el llistat elaborat per careercast, ja que els homes i les dones que treballen en les Forces Armades es col•loquen habitualment en situacions perilloses.
 • Taxista: De nou, l’estrès és un dels factors que condicionen que aquesta sigui de les pitjors ocupacions d’aquest 2014 i, de vegades, es donen situacions de perill. Combinat amb així salari mitjà baix la professió de taxista està en la part inferior del rànquing.
 • Locutor: La indústria de la ràdio s’enfronta a un panorama laboral desfavorable a llarg termini, la qual cosa resulta en menys oportunitats de treball i una pitjor classificació al llistat de 200 professions. L’alta competència per aconseguir una feina al sector del periodisme i els nivells d’estrès són els principals culpables.
 • Cap de cuina: El treball es desenvolupa en un ambient ple d’estrès i on s’ha de mantenir el cap fred per dur endavant una cuina sense que ningú es faci mal. Encara que existeixen oportunitats de fer diners, els ingressos d’aquest sector no sempre és conforme amb els desafiaments inherents.
 • Assistent de vol: Tensió, baixos salaris i un mercat de treball en descens en un moment en què les aerolínies tendeixen a reduir el seu personal fan de la professió d’assistent de vol una de les pitjor recomanades per aquest 2014.
 • Escombriaire: La desocupació en aquest sector ha fluctuat enormement entre 2013 i 2014, on s’han viscut grans vagues per les privatitzacions i reduccions de personal i salari. A això se li ha de sumar el baix salari d’aquesta feina i l’ambient laboral.
 • Bombers: S’enfronten a molt estrès i a situacions perilloses per a la seva salut en les seves rutines diàries, arribant a posar en perill les seves vides. Aquest dos factors són claus per a que els bombers siguin un dels professionals amb una pitjor feina.
 • Funcionari de presons: Poques ocupacions s’enfronten a perills de forma rutinària, però aquest n’és un cas. El treball se situa en la part inferior del llistat de 200 professions per a l’entorn de treball. Les perspectives de creixement són baixes, així com el salari que es situa com a mitjà.

Les 10 millors feines de 2014

 • Matemàtic: Les ocupacions relacionades amb les matemàtiques són diverses i lucratives. Els matemàtics es troben entre els més ben pagats. A més, aquest camp també té una perspectiva positiva pel continu creixement futur de les feines relacionades amb les matemàtiques.
 • Professor universitari: Aconseguir aquesta ocupació és difícil, però fer-ho té molts avantatges. Els bons salaris i les bones perspectives de creixement són dos factors que contribueixen a que aquesta ocupació sigui de les millors per a 2014.
 • Estadístic: L’anàlisi estadística és de creixent importància per a un ampli espectre d’indústries, per tant, aquests professionals estan al grup de les ocupacions més demandades durant els darrers anys, una tendència que també es mantindrà al llarg de 2014.
 • Actuari: Els experts en matemàtiques i anàlisi estadística poden trobar molt bones sortides com Actuari. Amb una perspectiva nord-americana, s’esperen moltes contractacions al sector degut als canvis fets al país; potser una tendència no tan remarcable a Espanya.
 • Otorrinolaringòleg: Amb una població que envelleix, s’espera que hi hagi una alta demanda de metges especialitzats en aquestes àrees en els propers anys. No obstant això, aquesta professió té bona demanda aquest any i uns sous bons.
 • Higienista dental: Les oportunitats en aquest camp són abundants i s’espera que creixin considerablement a partir d’aquest any. Els experts en aquest camp tenen salaris molt competitius i un horari de treball flexible, que contribueixen a ser de les millors ocupacions.
 • Enginyer de programari: La tecnologia informàtica està sempre canviant i cada vegada és més sofisticada. L’última ona en el camp és el ‘cloud computing’, i les empreses necessiten enginyers de programari capaços de satisfer aquesta i altres adaptacions.
 • Administrador de sistemes informàtics: La importància d’administrar la xarxa només seguirà creixent en els propers anys a mesura que més empreses i institucions moguin els arxius de paper a formats digitals. La tendència a l’alça es comença a veure aquest 2014 però despuntarà en un futur.
 • Terapeuta ocupacional: La demanda de les seves habilitats és alta ja que se centren a modificar l’entorn físic de cada pacient. Tendeixen a atendre a la població que envelleix, per lo qual és una professió que necessitarà cada cop més treballadors durant els propers anys.
 • Patòleg de la parla: la valoració d’aquesta ocupació és positiva en tots els aspectes: ja hi ha una alta demanda, les retribucions econòmiques son bones i hi ha perspectives positives de creixement en el sector. Sens dubte, es tracta d’una de les 10 millors ocupacions per a aquest 2014.

Imatge: boydoistink

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Quines són les millors i les pitjors professions al 2014?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio