FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Professions

Quin serà el perfil professional més buscat aquest 2017?

Expert en Big Data, la professió estrella d’aquest any
By , on 22 de març de 2017

2017

Les tendències del mercat laboral i les necessitats de les empreses fan que cada any uns determinats perfils professionals tinguin una major demanda, copsant un major nombre de vacants disponibles i gaudint dels millors sous. Si bé aquest 2017 hi haurà un augment de les contractacions de perfils dedicats a la Tecnologia, l’Enginyeria i a la Informàtica; hi ha una professió que destacarà: l’Expert en Big Data.

L’ús massiu d’internet i la gran producció de dades que generem a la xarxa avui dia s’han convertit en uns importants recursos per a moltes empreses, que necessiten una gran quantitat d’experts que es convertiran en els perfils més buscats i amb millor sou aquest 2017. Per això, és necessari comptar amb Experts en Big Data en la plantilla, professionals capaços de transformar totes les dades en tendències de mercat i en informació útil per aconseguir millors rendiments.

Els Experts en Big Data són els encarregats que aquesta immensa quantitat de dades sigui emmagatzemada, gestionada i traduïda perquè pugui ser utilitzada pels diferents sectors d’una empresa. Entre les seves tasques, aquests professionals han d’analitzar i optimitzar les xifres recollides per una companyia per transformar-les en informació comprensible per a la resta de departaments, de tal manera que puguin dissenyar les millors estratègies per optimitzar els seus recursos.

El principal valor dels Experts en Big Data resideix al punt de vista. Amb els seus coneixements pot trencar els esquemes tradicionals de les formes de treball de qualsevol empresa, de tal manera que aquests poden proposar polítiques i nous enfocaments a partir de les dades obtingudes. A més, la capacitat de convertir les dades en tendències de mercat i informació ‘comprensible’ per a altres departaments obre un món de noves possibilitats.

D’altra banda, els Experts en Big Data tenen les seves principals sortides laborals en la consultoria, la banca i les telecomunicacions; però també poden trobar-se ofertes d’ocupació en àrees vinculades a la Història, les Lletres o el Turisme. La diversitat d’opcions d’empreses que requereixen d’aquest personal altament especialitzat fa que després de la Universitat sigui atractiu seguir estudiant per a convertir-se en Expert en Big Data sigui una opció molt atractiva per a estudiants i professionals en actiu de molts sectors; perquè aquestes vacants solen ser acompanyades de sous alts i bones condicions laborals.

Si bé pot semblar que aquesta professió sigui nínxol d’estudiants d’Informàtica i Tecnologia, també poden aprendre les bases del big data perfils d’altres àrees; sent uns coneixements molt valorats a causa de la creixent demanda de professionals experts en macro dades, qualsevol professional pot aprendre a manejar els Big Data. Per això, tant universitats com a Escoles de Negoci presenten una oferta de cursos per aquest 2017 enfocats en aquest àmbit per aconseguir que més sectors tinguin les nocions necessàries per dominar el Big Data.

En un món en constant innovació, cada vegada més empreses s’adonen de la importància de tenir en la plantilla un professional especialment format a buscar noves formes de fer el que sempre s’ha fet. Per això, aquest 2017 serà l’any en el qual les companyies oferiran noves ocupacions i millors condicions per aquells que siguin capaços de manejar les macro dades.

Imatge: Pexels

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Quin serà el perfil professional més buscat aquest 2017?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio