FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Professions

Programadors d’Apps, els professionals més buscats a Infojobs

Les últimes tecnologies demanden molts professionals
By , on 16 de juny de 2014

Els programadors d’aplicacions mòbils són els professionals emergents més sol•licitats per les empreses, segons l’últim informe elaborat pel portal d’ocupació Infojobs. Els llocs de feina per a programadors d’aplicacions han multiplicat per deu la seva demanda per part de les empreses durant els darrers 5 anys, convertint-se en la professió emergent amb més demanda laboral en l’actualitat.

L’informe d’Infojobs ‘Estat del mercat laboral a Espanya al 2013’ mostra que els programadors d’apps s’han convertit en el nou nínxol del mercat laboral, després d’haver experimentat un creixement del 12% en la seva demanda respecte al 2012. Així doncs, durant el 2013 Infojobs va recollir 2.360 ofertes de treball que requerien aquesta especialitat; una xifra molt superior a la segona ocupació més demandada per les empreses, tècnic energètic, que només va recollir 917 places.

A més de tindre una gran demanda per part de les empreses, la coordinadora de l’informe Neus Margallo destaca que aquesta professió te una competència molt baixa, ja que la mitjana son 19 treballadors inscrits per vacant. A aquestes condicions favorables, cal sumar-hi un salari mitjà brut anual de 29.159 euros; factor que ajuda a convertit als programadors especialitzats en aplicacions com la professió ben pagada amb més de ser una feina amb molta demanda laboral en aquests moments.

En segon lloc, l’estudi encarregat per Infojobs apunta a que els tècnics energètics són professionals amb molta demanda en ser requerits per a la certificació de l’eficiència energètica dels habitatges i en diferents processos d’optimització en l’ús de l’energia. El nivell de competència és mitjà, amb uns 57 inscrits per oferta de treball; però es compensa amb un salari elevat, que de mitjana se situa en 31.200 euros l’any

El tercer lloc del llistat d’ocupacions més demandades és per als llocs de treball relacionats amb el sector tecnològic. Els llocs de treball per a programadors HTML, especialistes en el disseny i programació de les pàgines web, han augmentat la seva demanda per part de les empreses en un 27%. Amb una competència baixa (uns 20 inscrits per vacant) i un sou brut anual de 21.078 euros de mitjana, es tracta d’una professió emergent atractiva.

El quart lloc està reservat per als professionals en ‘big data’, sistemes que operen amb un gran conjunt de dades procedents de diferents fonts i a gran velocitat. Es tracta d’una professió on hi tenen cabuda professionals d’àrees molt diverses matemàtics, estadístics amb visió de negoci i capacitat de comunicació, analistes, programadors i consultors. La competència és molt baixa (9 per vacant) i el sou mitjà és de 38.850 euros a l’any.

Finalment, el cinquè lloc en les professions més buscades i amb menys competència, segons Infojobs, ho ocupen els especialistes en ‘cloud computing’; amb moltes vacants ocupades per professionals de la enginyeria, la programació, l’administració de sistemes o analistes. Tot i que la demanda ha crescut un 30% en els darrers 5 anys, la competència entre els interessats és baixa (19 inscrits per oferta) té el millor salari de tots, amb uns 38.085 euros bruts a l’any de mitjana.

Imatge: Jason A. Howie

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Programadors d’Apps, els professionals més buscats a Infojobs”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio