FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Professions

Les professions més estressants

Els pilots d’avió i els relacions públiques encapçalen aquest rànquing
By , on 28 de octubre de 2011

Creus que la teva feina és la més estressant del món? L’estrès és una de les principals causes de baixa laboral, però encara que sembli que tots els treballs són perniciosos per la salut, hi ha diferents nivells de treballs depenent de l’estrès que produeixen. Per tal de descobrir quins són els 10 treballs més estressants CarreerCast.com va realitzar una enquesta a un grup representatiu de persones en la que s’estudiaven, entre d’altres coses, el potencial de creixement, les dades d’entrega, els viatges que es fan, la competitivitat, les exigències físiques, els perills o el contacte amb el públic.

El fotoperiodista no té horari ni oficina, va allà on està la noticia

Nosaltres analitzarem el perquè de la posició de les 5 primeres professions:

  • Pilot d’avió: Entre les causes que provoquen que sigui aquesta professió i no una altra la que es trobi en el lloc número 1 del rànquing hi trobem la responsabilitat que tenen els pilots de garantir la seguretat dels passatgers a més de complir amb un horari molt ajustat en el que les demores tenen conseqüències a gran escala. El fet que el seu treball depengui de la feina d’altres professionals, com els controladors o la tripulació afegeix punts extra a aquest estrès. Els seus horaris són molt irregulars i es troben constantment fora de casa.
  • Relacions públiques: Són els responsables directes de que la imatge de la marca o empresa que representen sigui positiva, per això el nivell d’exigència és molt alt, a la par que l’estrès. A més, el fet d’haver de tenir un contacte directe amb el client desgasta molt al treballador, que ha de ser pacient i intentar complaure’l amb tot el que pugui.
  • Executiu corporatiu: És el responsable d’establir quines seran les polítiques i estratègies que seguirà una empresa, amb la corresponent càrrega de responsabilitat que això suposa. La pressió per la presa de decisions i les llargues jornades de treball suposen un punt negatiu pel que fa a l’estrès.


  • Fotoperiodista: Estar sempre a l’ull de l’huracà, a primera línia de la noticia és una feina molt arriscada i en conseqüència molt estressant. Aquest treballador ha d’estar disponible les 24 hores del dia perquè mai se sap quan passarà alguna cosa noticiable. Els terminis d’entrega, a més, solen ser molt curts.
  • Presentador d’informatius: De la mateixa forma que el fotoperiodista ha d’estar disponible les 24 hores del dia ja que tot i que no estigui sempre a la redacció ha d’estar localitzable per si passés alguna cosa. La competitivitat en aquesta professió en concret i en el món dels mitjans de comunicació en particular és molt elevada i és que el primer que aconsegueixi obtenir una noticia, té doble valor.

A més d’aquest 5 treballs trobem l’Executiu de comptes, l’Arquitecte, l’Agent de borsa, el Paramèdic i l’Agent Immobiliari.

Imatge | tat

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les professions més estressants”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio