FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Professions

InfoJobs registra més de 100.000 ofertes laborals a principis d’any

La xifra és un 40% superior al Gener de 2013
By , on 27 de febrer de 2014

El portal d’ocupació InfoJobs ha registrat 105.728 ofertes de treball durant el passat mes de gener, el que suposa un creixement del 39,9% respecte el mateix mes de 2013. Aquesta situació confirma una tendència a l’alça en la contractació de personal per part de les empreses i, en menor mesura, per part de l’Administració Pública; oferint la possibilitat de reincorporar-se al mercat laboral.

No obstant, no tots els sectors tenen la mateixa demanda que altres. Segons el portal, gairebé set de cada 10 ofertes registrades a InfoJobs en el primer mes de l’any corresponien a l’àrea de comercial i vendes, informàtica i telecomunicacions o atenció al client. Aquestes són les àrees amb una major oferta laboral, fet que dóna suport als experts que anuncien que aquests sectors agafaran embranzida durant el 2014 i els anys posteriors com a motors generadors de feina.

En aquest sentit, el sector que més competència va registrar durant Gener ha sigut l’Administració d’Empreses, on una mitjana de 322 candidats es van inscriure per cobrir una vacant a una empresa d’aquest àmbit. En canvi, aquelles ofertes laborals que guardaven relació amb l’Administració Pública van ser les que menys competència van registrar; segons destaca InfoJobs, només una mitjana d’11 candidats es presentaven per cada vacant que es publicava a la web.

El nivell acadèmic dels candidats era un aspecte tradicionalment fonamental alhora d’escollir un candidat per cobrir una vacant. No obstant això, el portal InfoJobs ha apuntat a que només un 19% del total de la oferta disponible al mes de Gener exigia una formació universitària, quan el 47,4% dels perfils candidats comptava amb aquest nivell d’estudis. La formació sí que es manté com un baluard, ja que el 26,3% de les empreses demanava al menys un any d’experiència laboral en el sector.

Per comunitats autònomes, dues de cada tres ofertes de feina es van localitzar a Madrid (31. 284 vacants publicades), Catalunya (28.019) i Andalusia (9.939). Però traslladar-se a aquestes comunitats per aconseguir una feina tampoc sembla bona idea ja que un de cada quatre candidats buscava un contracte fix però només el 19,3% de les vacants oferia aquestes condicions al seu contracte. Tanmateix, la jornada laboral completa va ser la més demandada pels candidats (35,5%), mentre que l’11,6% prefereix jornada intensiva i només el 5,7% triaria treballar a temps parcial.

Imatge: jcorrius

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “InfoJobs registra més de 100.000 ofertes laborals a principis d’any”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio