FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Professions

Els perfils més buscats pel 2014

Sectors específics creixeran molt aquest any
By , on 28 de gener de 2014

El nou any obre un món de possibilitats de trobar feina, especialment entre sectors específics que necessiten personal nou ja que estan experimentant un creixement. Algunes de les competències més valorades per les empreses versen en els sectors de Farmàcia, venta minorista, distribució, alimentació o banca d’inversió, entre d’altres ofertes. Aquests són els sectors en els que hi haurà més oportunitats de feina aquest 2014, que ja copsen una clara demanda de professionals:

 • Exportació: Les previsions mostren que aquest 2014 els candidats familiaritzats amb l’exportació, especialment enfocada en sectors de màrqueting, enginyeria o especialitzats en productes concrets tindran moltes ofertes laborals; com càrrecs de director d’exportació, mànager o personal. També hi haurà altres oportunitats de feina en aquest sector, ja que moltes empreses espanyoles han apostat per exportar els seus productes; però requereix un domini elevat de l’anglès i un segon idioma estranger per poder tindre més competències alhora de gestionar les ventes exteriors.
 • Comerç i distribució: L’any passat ja es va detectar un increment dels llocs de treball d’aquest sector, però aquest 2014 s’espera un creixement més notable. Les noves peticions de feina versen sobre el mercat nacional, segurament en empreses multinacionals establertes al país que busquen expandir-se amb seguretat. Els perfils més sol•licitats continuaran sent els de punt de venda i manager, però augmentaran els requisits per desenvolupar aquestes feines. Les empreses ara busquen candidats molt professionals, amb formació superior, coneixement d’idiomes i molta experiència a les esquenes. Un perfil buscat serà el de dissenyador, ja que la tendència de les empreses és a disposar de personal especialitzat en una àrea de productes.
 • Màrqueting i vendes: Alhora, es demanda un altre tipus de treballador relacionat amb el comerç o les vendes: els especialistes en marketing són nombroses, des del trade fins a especialistes en vendes online. De cara al comerç minorista, es busquen responsables de zona i de tenda. Una de les novetats d’aquest any és que les empreses necessiten personal que tingui coneixements de vendes a través de Internet y e-comerce. Les empreses d’informàtica i tecnologia necessiten reforçar les seves posicions per reactivar el consum. Així que els perfils de telemàrqueting i promotors de caràcter comercial tindran una nova oportunitat aquest 2014. També es beneficiaran els professionals amb competències i habilitats comercials.
 • Banca i assegurances: La crisis ha fet augmentar la necessitat de disposar de directors financers en els comitès de direcció i en la presa de decisions empresarials, també el perfil de controller de gestió. Així doncs, en aquests dos sectors està el camp amb més possibilitats de feina sempre que estiguin disposats a viatjar, instal•lar-se a l’estranger i amb un coneixement d’idiomes com a requisit indispensable. En el sector dels segurs els canvis d’estratègia comercial duran noves demandes de personal, especialitzats en empreses i grans riscos, així com tècnics vinculats al control de riscos, compliment normatiu i subscripció.
 • Noves tecnologies: L’àrea de tecnologies de la informació demanarà diversos perfils d’experts en la gestió de ‘Big Data’ i programació per a ‘tablets. En aquest sentit, els experts amb el disseny i gestió web, programadors i analistes de programadors (especialment per a mòbils) continuaran aquest any amb bones perspectives laborals. La novetat d’aquest any versa en el ‘cloud computing’ i els experts en posicionament online.
 • SEO i SEM: la promoció de les empreses i productes a Internet serà un sector que generarà molts llocs de treball per a 2014, ja que fins ara hi havia pocs treballadors amb els coneixements necessaris. Els consultors SAP seran molt demandats, però requeriran entre 2 y 4 anys d’experiència amb coneixements versats en el desenvolupament informàtic, e-commerce, marketing i publicitat, TIC i comunicació. Així doncs calen experts en màrqueting online, experts en posicionament (SEO y SEM) o Community Managers com a llocs laborals més qualificats.
 • Enginyeria: Una de les àrees que continuarà acaparant un gran nombre de contractes durant el 2014 seran els enginyers tècnics o superiors, especialment en Electrònica i Industrial-Organització. Entre les especialitats, els més buscats seran els enginyers de manteniment, especialitzats en processos i millora continua, de projectes i de qualitat. No obstant, la diferència és que a més es busquen treballadors amb coneixements de finances, comerç exterior o logística (polivalència); però també amb experiència internacional en formació o laboral i amb una edat entre 30 i 45 anys.
 • Sector legal: disposar d’una bona cartera de clients serà un dels principals requisits per a trobar una feina en un despatx d’advocats d’importants firmes. Si no es vol apuntar tant alt, el mercat demanda fiscalistes i laboristes, i encara continua la demanda d’advocats en procesal i concursal. Les perspectives de recuperació de l’economia fan suposar que els advocats especialitzats en mercantil i pràctica jurídica Inmobiliaria trobaran ofertes de feina.
 • Logística: Els llocs d’àmbit comercial dins del sector seran els que principalment trobaran feina, però es demana una experiència i coneixement del sector per ocupar un lloc. Igualment, la gestió i les operacions seran una nova zona on buscar feina però hauran de disposar de formació superior en enginyeria i empresa amb una formació complementaria en logística i subministrament. Precisament, els supply chain managers, gestors de contes Clave (KAM), caps d’àrea o executius de vendes seran els perfils més buscats.
 • Farmacèutica: Els perfils més sol•licitats en farmàcia seran els relacionats amb la gestió d’aquestes empreses, persones amb titulació universitària adient i una experiència dilatada al sector. Els controller de gestió amb una carrera de ADE o econòmiques, perfils de market access i els relacionats amb business intelligent seran els més demandats. Els comercials també tindran possibilitats en empreses farmacèutiques, bé sigui per xarxes com especialitzats per canals.
 • Aeronàutica i automoció: El sector aeronàutic mantindrà la demanda d’enginyers amb experiència i amb coneixement d’idiomes, mínim dos llengües estrangeres. Alhora, el sector de l’automoció està en alça i generarà llocs de treball de qualitat per a enginyers; però també es necessiten responsables de projectes, responsables de producció, experts en I+D i auxiliars del sector.

Via: Expansion.com
Imatge: csm_web

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els perfils més buscats pel 2014”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio