FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Professions

El Comerç i l’Hostaleria copsen la meitat de les ofertes laborals de 2016

El 49,3% de les vacants eren d’aquests sectors
By , on 26 de desembre de 2016

restaurant

La meitat de les vacants de feina creades durant el 2016 pertanyen al sector Comerç o Hostaleria, segons destaca el segon lliurament del l’estudi ‘IV Monitor Anual Adecco d’Ocupació’. D’aquesta manera, les àrees de Comerç i Hosteleria encapçalen la generació d’ocupació en un mercat dominat per les altes quotes d’atur, la falta de professionals en determinants sectors claus i l’existència de remuneracions poc ajustades a la realitat formativa dels treballadors.

L’informe de la companyia de Recursos Humans ha determinat que 236.200 llocs del total de les 478.800 noves ocupacions generades aquest 2016 pertanyen als sectors del Comerç i l’Hostaleria; essent els motors de generació de nous llocs de treball més importants del mercat laboral Espanyol. Segons les dades de l’informe, les ofertes d’aquests sectors representen un 49,3% del total de les ofertes laborals que es generen anualment a Espanya.

Per si fos poc, aquestes són les branques d’activitat que creen més ocupació en onze comunitats autònomes de tot el territori, coincidint ser les preferides por els turistes. Sobre aquest punt, l’informe d’Adecco mostra que el turisme és una de les principals fonts de riquesa i de feina del nostre país, doncs el sector de l’Hostaleria i el Comerç són els autèntics motors de la creació de llocs de treball d’aquest 2016, especialment en comunitats autònomes amb gran afluència de turistes.

L’aspecte positiu que s’ha destacat en l’informe és l’evident creixement d’ambdós sectors. Tot i que el nombre de contractacions s’accentua en temporada alta de visita de turistes, també manté durant tot l’any generant ocupacions fixes que dinamitzen l’economia local. Hi ha una creació de llocs de treballs temporals per a cobrir les temporades altes, que especialment es donen als mesos d’estiu i durant el període de vacances de Nadal, però part d’aquestes feines s’acaben mantenint durant la temporada baixa i mitjana.

Al respecte, l’informe d’Adecco revela que les ocupacions temporals van augmentar durant un últim any, generant un total de 242.500 nous contractes d’aquesta tipologia. No obstant això, la taxa de temporalitat encara es troba por sota les xifres presentades abans de l’esclat de la crisi, situant-se en un 27% del nombre de ofertes laborals realitzades durant aquest 2016.

Imatge: Designatic

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Comerç i l’Hostaleria copsen la meitat de les ofertes laborals de 2016”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio