FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
ofertes de treball

La UE demana als joves buscar feina a Internet activament

Només un 17% dels joves té perfils professionals
By , on 27 de març de 2014

La Comissió Europea ha recomanat als joves aturats a utilitzar Internet de forma activa també en la seva cerca d’un lloc de treball, destacant-ne alhora que disposar de la capacitat necessària per a navegar a la xarxa constitueix el “nou índex d’alfabetització”. Només un de cada cinc jover europeus té un perfil ocupacional a les principals xarxes socials sobre cerca de feina, un dels primers llocs en ser consultats alhora de cercar personal per una vacant.

La comissària europea d’Agenda Digital, Neelie Kroes, va argumentar en un comunicat que els joves en situació de desocupació han d’utilitzar Internet activament per a trobar feina ja que és en aquest mitjà de comunicació on moltes empreses busquen personal. Segons les dades de Brusel•les, els països membre sumen 5,5 milions de joves en l’atur, dels quals solament un 17% té un perfil als portals de cerca d’ocupació com LinedIn o Xing.

Sobre aquestes dades, Kroes va assenyalar que “molta gent jove usa Internet diàriament però no adquireix les capacitats necessàries per convertir aquest interès en les noves tecnologies en una ocupació”. Així doncs, per a la comissària d’Agenda Digital, disposar de les competències requerides a l’hora de treure partit a Internet són a les noves generacions el que va representar per a la seva “llegir o escriure”.

A més dels joves aturats, Brussel•les també vol encoratjar als treballadors actius, especialment del sector mèdic, a incorporar les noves tecnologies a la seva vida professional. “Pràcticament tots els metges europeus utilitzen el correu electrònic diàriament per a la seva vida personal, però la majoria no els usa per interactuar amb els seus pacients”, destaca el comunicat la comissària europea.

En un context on les noves tecnologies estan relegades del món laboral, la Comisió Europea ha creat la iniciativa ‘Get Online Week’ (“Setmana de connectar-se”). A través de 5.000 esdeveniments programats a tots els racons d’Europa s’espera arribar a un públic potencial de 100.000 persones. La iniciativa arrenca avui i tindrà lloc fins al 30 de març i corre a càrrec de l’ONG Telecentre Europe, que lluita per acabar a Europa amb la “bretxa digital” entre els ciutadans dels Estats membre.

Imatge: Ed Yourdon

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La UE demana als joves buscar feina a Internet activament”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio