FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
ofertes de treball

La temporada d’estiu portarà més de 116.000 nous contractes

L’hosteleria i la restauració, els principals motors
By , on 6 de juliol de 2015

estiu

Comença la temporada alta per a l’ocupació i més cent mil llocs de treball es generaran aquest estiu, un 13% més que en el mateix període de l’any anterior. Segons apunten els experts, es aquesta campanya estiuenca constitueix tota una oportunitat per incorporar-se de nou al mercat laboral per a treballadors joves però també per a aturats de llarga durada, mestresses de casa i majors de 45 anys.

El període de rebaixes d’estiu, que oficialment va començar ahir, crearà més de 116.000 nous contractes, la qual cosa suposa un 4% més que un any enrere, segons dades de l’empresa de recursos humans Adecco. La companyia de recursos humans ha destacat que la demanda d’ocupacions en la distribució i el ‘retail’ pot incrementar-se en més d’un 60% pel que fa a altres mesos de l’any degut a la campanya estiuenca.

La contractació de nou personal es farà amb uns perfils professionals molt concrets, destacant els joves treballadors que busquen incorporar-se per primer cop al mercat laboral o estudiants que necessiten una ocupació temporal a l’estiu. Per exemple, Carrefour va anunciar ahir la contractació de 7.800 persones per a la present campanya, on predomina en el perfil dels joves demandants de primera ocupació i estudiants que reforçaran sobretot la plantilla dels centres comercials, així com de les seves agències de viatges, gasolineres o serveis financers.

Amb les rebaixes veiem un creixement d’un 20% d’ofertes laborals pel que fa a l’any anterior, això suposa una reactivació del consum.

El sector que més farà remuntar es contractacions durant aquests mesos d’estiu és el de la restauració i l’hostaleria; ja que segons les dades del sector, el 25% de les feines que es generaran aquest estiu pertanyen a aquest sector. Tot i això, els experts reconeixen que hi haurà una major demanda de professionals de tot tipus per reforçar les plantilles ara que venen les vacances i es comença a reduir l’impacte de la crisi econòmica, quelcom que no passava des de feia 5 anys enrere.

Un de cada quatre ocupacions es generen en el sector hoteler i turístic, encara que també hi ha una gran demanda de tot tipus de professionals per reforçar plantilles, això no s’havia vist des de feia almenys cinc anys. Les empreses no havien assumit els recursos en època de vacances.

Però també és el comerç minorista serà un gran generador d’ocupació en aquests mesos, segons han assenyalat des de l’empresa de serveis professionals Manpower Group. Segons les dades que maneja aquesta multinacional nord-americana, el sector de la restauració i hostaleria es manté, però és el transport de mercaderies i de passatgers, així com el comerç, els que més llocs de treball estan generant. Segons han destacat, la distribució comercial del tèxtil, begudes i alimentació té en aquesta època una gran activitat; especialment a Catalunya i Balears. Tanmateix, també hi ha un creixement del 13%, seguit de la zona central, un 7% a València i un 4% al sud.
En conclusió, entre els professionals més demandats destaquen els cuiners, cambrers, carretillers, mosso de magatzem, teleoperadores, dependents, cambrers de pis i manipuladors d’aliments. Encara que, matisa Carlos Martínez, responsable de IMF Business School, hi ha un auge d’oportunitats professionals en el ram de les noves tecnologies, la direcció de sistemes i les tecnologies educatives, encara que el turisme segueix sent el rei de l’època estiuenca.

El 49% es queda en l’empresa

L’estiu pot ser el trampolí per quedar-se en l’empresa, una vegada que acabi el període estival. El 49% dels treballadors que realitzen un treball de substitució a l’estiu es queda en la companyia que li ha contractat. Segons explica el responsable de relacions institucionals de Randstad, Luis Pérez, treballar durant la campanya d’estiu és una oportunitat per augmentar les possibilitats de trobar una feina posteriorment, especialment,en un moment on es va accelerant el ritme de contractacions.

És una gran oportunitat perquè a més de que suposa un acostament al mercat laboral, el professional augmenta el seu *empleabilidad. És bé para totes les parts.

Sobre la grandària de les empreses que estan generant més ocupació en el que va d’estiu, el responsable d’operacions de Manpower Carles Pitart assenyala que són les mitjanes empreses les més actives en aquest sentit. Segons Pitart, les mitjanes empreses són les més tocades van quedar en els anys de crisis i ara busquen incorporar nous treballadors; com a les grans corporacions (més de 250 empleats) i de les petites i micro companyies en menor mesura. Així doncs, acceptar una oferta laboral en una mitjana empresa pot ser sinònim d’aconseguir una feina estable.

Imatge: jarmoluk

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La temporada d’estiu portarà més de 116.000 nous contractes”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio