FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
ofertes de treball

La meitat dels joves està disposat a treballar per qualsevol sou

El jovent te unes perspectives nefastes sobre trobar feina
By , on 20 de gener de 2014

La meitat dels joves espanyols està disposat a acceptar qualsevol tipus de treball, encara que tingui un salari molt baix o que els obligui a desplaçar-se a una altra localitat o país, segons reflexa l’ estudi ‘Crisis i contracte social. Els jovent en la societat del futur’, realitzat pel centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut. Un miler de persones entre 18 i 24 anys han participat a l’enquesta, reflectint una visió molt negativa sobre el futur laboral.

Així doncs, el jovent es mostra molt pessimista respecte a les oportunitats laborals del present però tampoc hi veuen gaires opcions a Espanya en un futur. Una tassa d’atur molt elevada entre aquest col•lectiu (un 57,5% segons l’últim Eurostat), juntament amb a frustració per la falta de garanties per trobar una feina a pesar de disposar d’una formació elevada està conduint als joves a acceptar gairebé qualsevol cosa. De fet, prop de la meitat estaria disposat a acceptar un salari baix encara que hagi de desplaçar-se de la seva localitat o país.

Alhora, la majoria dels espanyols entre 18 i 24 anys considera que la seva situació actual és pitjor del que s’esperaven i un 76% creu que continuarà igual o encara anirà a pitjor. L’arrel d’aquesta visió fatalista està en que el jovent veu improbable trobar o mantenir una feina. Un de cada quatre joves (37,4%) que estan treballant considera que és bastant probable que acabi perdent la feina en menys d’un any, mentre que la majoria de joves aturats (un 71%) valora com a poc o gens probable aconseguir una feina en aquest període de temps.

Les perspectives a curt i mig termini són igual de negatives entre aquest col•lectiu de treballadors, però encara són més desesperants si són preguntats sobre la visió de feina per d’aquí tres anys. El 61,7% considera molt difícil trobar en els propers tres anys una feina acord a la seva formació i la meitat pensa que serà molt complicat tindre un treball no precari. Aquesta absència de feina també fa que els joves no es plantegin llogar o comprar una vivenda i molt menys formar una família, ni tan sols en un futur.

Aquesta situació de desesperació porta a que gairebé la meitat dels joves estigui disposat a acceptar qualsevol feina sense importar les seves condicions econòmiques o el desplaçament que hi implicaria. Així doncs, s’explica que les feines precàries siguin les habituals en aquest col•lectiu, on un 56,2% dels qui tenen una feina sigui mitjançant un contracte temporal o un 17,1% reconegui que no disposa de contracte.

La situació desfavorable per a trobar una feina de qualitat a pesar de l’alta formació dels joves espanyols, segons l’enquesta, fa que un 61,7% dels enquestats estigui disposat i vegi moltes probabilitats d’haver de marxar a l’estranger per trobar una feina. Fins hi tot, un 84,9% creu molt possible acceptar una feina del que sigui, encara que no guardi relació amb la seva formació acadèmica.

Imatge: Cibercorresponsales

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La meitat dels joves està disposat a treballar per qualsevol sou”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio