FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
ofertes de treball

Iberia contractarà un total de 120 pilots per a la seva flota de curt radi

Els nous pilots iniciaran la carrera com a copilots
By , on 5 de juny de 2015

L’empresa Iberia llançarà al juliol una campanya per contractar a 120 pilots, la primera convocatòria que realitza l’aerolínia nacional d’ençà onze anys. Els nous 120 pilots contractats per Iberia s’incorporaran progressivament a partir de setembre com a copilots, amb l’objectiu de crear una borsa d’ocupació de fins a 200 pilots per atendre a l’augment de capacitat de l’aerolínia, que preveu créixer un 6% en els propers dos anys.

El president executiu de l’empresa Iberia, Luis Gallego, va anunciar la incorporació de nous pilots a la plantilla de treballadors en una trobada amb periodistes espanyols a l’Havana, en el qual va recordar que l’espanyola no contractava cap pilot des de 2004. Després d’uns 11 anys amb problemes de competitivitat i de costos, per fi l’aerolínia es troba en una conjuntura econòmica que permet ampliar el nombre de pilots. “És bonic veure que a poc a poc es van complint les expectatives”, va assenyalar Gallego.

Els nous pilots que contracti la companyia reemplaçaran a comandants de curt radi que sortiran pròximament de treballar amb Iberia. D’aquesta forma, els nous pilots s’incoporaran com a segons pilots en el curt radi, substituint als pilots amb contractes anteriors al nou conveni, per després passar a ser copilot de llarg i posteriorment comandant de curt i de llarg radi, seguint la progressió habitual en l’escalafó. Així doncs, els nous treballadors tindran possibilitats d’ascendir de categoria amb Iberia, un tret molt atractiu.

Els pilots de nova incorporació tindran un salari d’entre 35.000 euros i 40.000 euros anuals, segons les condicions establertes en el nou conveni d’Iberia, enfront de les condicions anteriors en les que els copilots comptaven amb uns sous d’entre 120.000 i 130.000 euros a l’any. Gallego ha defensat que, tot i les diferències salarials entre pilots, es tracta d’uns “salaris competitius” si es compara amb altres operadores del sector.

Els nous pilots comptaran amb sous de nou conveni

El salari mitjà dels comandants d’un avió d’Iberia podrien arribar a cobrar entre 160.000 i 170.000 euros amb l’antic conveni, als quals ja se’ls va aplicar una reducció del 14% al seu salari brut amb el ERE pactat en 2014 després d’uns anys amb vagues al sector. En canvi, els pilots que s’incorporaran a Iberia comptaran amb les condicions pactades al nou conveni de l’aerolínia, entre els que s’inclouen un sou menor de un terç que els seus companys amb major antiguitat.

La contractació de nous pilots per part dels responsables de la companyia de vols espanyola ve motivada per la “falta de pilots per a totes les sortides que s’estan produint”, segons ha assenyalat el president executiu de l’empresa Iberia, Luis Gallego. L’objectiu a mitjà termini de l’aerolinia nacional es reemplaçar als treballadors de major antiguitat que ja han marxat per l’ERE aplicat i a aquells que previsiblement ho faran en els propers anys, per a la qual cosa es generaran més moviments de personal a Iberia.

Segons va dir, s’esperen més de 50 baixes de comandants per aquest any i altres 100 baixes per 2016, amb el que la plantilla de pilots comercials de l’aerolínia estarà per sota dels 1.200 comandants. Per això, cal incorporar nous pilots per a que comencin a treballar com a copilots en vols de curt radi, per formar-los poc a poc de cara a substituir a pilots que operen en rutes més importants. Tanmarteix, Gallego ha insistit que la contractació de personal serà possible gràcies als acords assolits amb els representants sindicals l’any passat.

Tot i això, cal recordar que en l’any 2014 es va acordar un ERE per al qual van sortir d’Iberia un total de 250 pilots. A aquestes sortides, se sumaran amb el ERE voluntari addicional que afecta a 1.427 empleats, d’ells a un total de 244 pilots, amb 30 baixes ja aquest any, entre baixes voluntàries, recol•locacions o excedències, i que la companyia vol continuar ampliar a 2016 i a 2017. D’aquestes 244 sortides de pilots previstes, 215 comandants ja s’han adherit de forma voluntària.

El president executiu de l’empresa Iberia va assenyalar durant la roda de premsa que aquestes noves incorporacions en la plantilla de pilots de la companyia responen no solament a la capacitat sinó a les necessitats d’instrucció, també els cursos associats i l’augment de flota d’avions fa necessari la contractació de més personal, que es regularà en 2017. En aquesta línia, va assenyalar que en algun moment podrien produir-se més incorporacions de plantilla, també en terra i tripulants de cabina (TCP) a mesura que es vagi necessitant, pel que negociarà amb els sindicats.

Imatge: beelzebock

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Iberia contractarà un total de 120 pilots per a la seva flota de curt radi”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio