FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
ofertes de treball

Els joves espanyols són els qui més currículums han d’enviar abans de trobar feina

La mitjana és de 75 currículums per sortir de l’atur
By , on 2 de setembre de 2014

Els joves espanyols són els que més currículums envien abans d’aconseguir una ocupació, amb una mitjana de 75 currículums, segons destaca una enquesta realitzada a nivell europeu pel diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung. Tanmateix, els joves espanyols són, per darrere dels portuguesos i danesos, els que més disposats estan a canviar de país si així aconsegueixen tenir un bon treball.

D’acord a una enquesta realitzada i publicada pel diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung, Espanya és el país on més esforç i dedicació han de posar els joves per poder trobar un lloc de treball; ja que han d’enviar una mitjana de 75 currículums a vacants diferents abans de ser contractats. La dificultat en trobar una ocupació va en augment, ja que la recerca realitzada pel diari alemany apunta a que, fa un any, “només” havien de manar 69 abans de ser contractats.

En l’enquesta, realitzada en tota Europa, es detallen les diferències entre els joves dels països comunitaris, des dels sous que reben els recentment graduats fins a les seves expectatives de futur. I les diferències entre els joves europeus són grans. Per exemple, un jove noruec només ha de manar una mitjana de 15 currículums abans d’aconseguir la feina que busca; un alemany ha d’enviar 35 currículums i els espanyols surten de l’atur després de repartir uns 75.

Cal destacar que per a la realització de l’estudi del Frankfurter Allgemeine Zeitung, es va enquestar a més de 300,000 graduats de països de la Unió Europea; però només es va demanar la participació dels llicenciats en enginyeria i economia. Tot i que no el que no constitueixen són una mostra representativa de tota la joventut europea, sí que permeten fer-nos una idea de la situació del mercat laboral per als joves més preparats de la Unió Europea.

L’estudi mostra també altres aspectes de la realitat laboral dels països. Una dada on destaquen els joves espanyols és en la mobilitat laboral; situant-se només per darrere dels portuguesos i danesos en disposició a canviar de país amb tal de tenir un treball. Així doncs, fins a un 61% assegura estar disposat a marxar a qualsevol país del món amb tal de tenir una bona ocupació, i un 21,1% marxaria també, però només dins les fronteres europees. Tanmateix, fins a un 82,1% està disposat a marxar del seu lloc d’origen per treball. Una xifra alta, però per darrere dels portuguesos, amb un 85% dels seus recentment graduats amb desitjos de marxar.

Les respostes dels graduats del sud d’Europa mostren també el descontentament amb el mercat laboral: fins a un 70% dels grecs i un 60% dels joves espanyols ha perdut totalment la confiança en les empreses contractants. Una dada que ve confirmada per els portals de cerca com Infojobs i que, alhora, contribueix a empènyer a joves formats i no formats a abandonar les fronteres nacionals i provar millor sort a altres països.

Imatge: csm_web

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els joves espanyols són els qui més currículums han d’enviar abans de trobar feina”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio