FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
ofertes de treball

El 60% de les ofertes laborals de 2025 seran per a titulats superiors

Només un 2,2% de les feines no requerirà formació
By , on 31 de març de 2015

El 60% de les ofertes de treball de la propera dècada estaran destinades a professionals amb educació, segons l’informe ‘La formació i l’ocupació dels joves espanyols. La trajectòria recent i escenaris de futur’. Els responsables de l’estudi s’han centrar en el paper que ha jugat la formació en èpoques de recessions i les perspectives d’ocupació en funció del grau d’estudis per a la propera dècada, que mostren un futur on tindre formació superior serà requisit bàsic per entrar al món laboral.

Per primera vegada, els espanyols tindran més probabilitats de trobar treball si disposen d’estudis universitaris; segons destaca l’informe de la Fundació BBVA i l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (Ivie). L’estudi sobre el paper de l’educació en la inserció laboral ha demostrat que, en un futur, disposar d’una titulació universitària o de Formació Professional de Grau Superior serà requisit indispensable pel 60% de les ofertes de treball.

Tanmateix, les successives reformes en el sistema universitari han posat les coses més complicades en l’accés i la permanència dins de l’ensenyament superior: s’han apujat les tasses, els requisits acadèmics i econòmics de les beques s’han endurit i s’ha començat a retallar en la formació rebuda. Consultar guies de beques i ajudes per estudiar a la universitat o cursar la Formació Superior de Grau Superior s’han convertit en una necessitat de molts estudiants per poder accedir a la formació superior.

Durant la propera dècada les possibilitats d’ocupació es concentraran en els joves més qualificats pel seu nivell formal d’estudis i de competències addicionals adquirides. Aquest escenari suposa que els joves amb nivells formatius més baixos quedaran fora del mercat laboral. Les dades de l’informe apunten a que a penes hi haurà treball per als joves amb educació obligatòria (2,2% llocs de treball) enfront d’un mercat que demandarà educació universitària o professional superior (58,4% llocs de

L’educació superior es convertirà al llarg de la propera dècada en un requisit bàsic per accedir al mercat laboral, han recalcat els responsables de l’estudi sobre perspectives de futur laboral. Per això, els autors d’informe sobre educació i ocupació dels joves posen l’accent en la necessitat de formar als joves que actualment manquen d’estudis postobligatorios i encoratjar la formació entre els joves, ja que aquest col•lectiu estarà en risc d’exclusió del mercat laboral en un període de 10 anys.

Imatge: Leo Hidalgo (@yompyz)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El 60% de les ofertes laborals de 2025 seran per a titulats superiors”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio