FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
ofertes de treball

El 25% dels fraus a Internet són mitjançant una oferta laboral dubtosa

No facilitis dades bancàries o diners per avançat
By , on 10 de juliol de 2015

frau

Poc a poc van augmentant les possibilitats professionals a Espanya i per tant, també el nombre de persones que aconsegueix accedir a un lloc de treball, segons xifres de l’Institut Nacional d’Ocupació. No obstant això, la crisi encara no forma part del passat i la prova és l’alt volum d’ofertes d’ocupació de les quals hem de dubtar. Navegant per Internet és fàcil trobar centenars d’ofertes de treball però no totes són fiables.

Afortunadament, identificar aquelles ofertes de treball dubtoses no resulta tan complicat com podria semblar: alts salaris, grans possibilitats de promoció i l’opció d’ingressar en una empresa sense complir requisits i sense un procés de selecció previ, són indicis que hem d’estar alerta. L’oferta és més que temptadora però probablement es tracti solament d’una estafa que busca atreure a persones desesperades per una trobar una feina per treure’ls els pocs diners que els queden.

Davant l’ingent augment d’aquestes pràctiques en els últims anys, l’Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO) va elaborar un estudi del que es desprèn que aproximadament el 25% dels fraus que es produeixen a la xarxa són resultat de la publicació de falses possibilitats de contractació. Així doncs, cal estar alerta i no deixar-se enredar per aquelles ofertes professionals que semblen massa bones per ser certes; perquè realment no ho són.

La Policia Nacional està al tant de la situació i en diverses ocasions ha insistit en la necessitat de denunciar aquelles ofertes que sol•licitin als usuaris una transferència monetària a favor de l’entitat contractant. Una altra possibilitat és trobar una empresa real que proposi alta remuneració salarial i interessants condicions, en les quals els estafadors es fan passar per responsables de personal per, una vegada seleccionats els candidats, exigir-los un pagament avançat per cobrir els tràmits administratius o els certificats mèdics.

Com a altres opcions d’estafa, l’empresa que ofereix el lloc de treball pot demanar també que facilitin les dades bancàries de l’aspirant amb l’excusa de poder enviar-los xecs o realitzar els pagaments. Representants d’Adecco per la seva banda, assenyalen que és important comprovar que la oferta laboral prové d’una font fiable i que planteja un procés de reclutament concorde als criteris generals de selecció.

Tanmateix, cal insistir en que qualsevol procés de reclutament ha de constar d’una entrevista personal anterior a la contractació. I per descomptat, que cap empresa seriosa exigirà el pagament d’una quantitat per participar en el procés ni requerirà les dades bancàries. Finalment, hem de ser conscients que les ofertes miracle no existeixen i que en qualsevol cerca d’ocupació ha de prevaler el sentit comú. Si hi ha alguna cosa estranya, el millor és desconfiar i passar a una altra oferta.

Imatge: geralt

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El 25% dels fraus a Internet són mitjançant una oferta laboral dubtosa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio