FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
ofertes de treball

Com respondre a una entrevista de feina

El pas clau per a accedir a una vacant
By , on 23 de febrer de 2010
No és la sala de tortura, és la de la propera entrevista

No és la sala de tortura, és la de la propera entrevista

Les entrevistes de treball ens deixen la nit anterior sense dormir, l’estrès s’apodera de nosaltres conforme passen les hores i a l’entrar en el despatx del selector, les mans ens suen, tement haver d’estrènyer-la amb una salutació. El moment de les preguntes s’acosta, encara que has preparat un eloqüent curriculum vitae i estigui allí tot plasmat. El selector de personal necessita saber com ets, controles els teus nervis i si respons amb honestedat i rapidesa a qualsevol pregunta; és el moment que et posen a prova i es decideix la teva incorporació o no.

Tot depèn de les respostes que donis quan et sents enfront de la persona de les preguntes inquietants. Per a presentar-te una mica més relaxat a l’entrevista de treball, res millor que tenir previst què et poden arribar a preguntar; per a així esbossar en la teva ment les possibles respostes, o les respostes més elegants amb les quals dónes a conèixer les dades i adornes amb elegància verbal, ja que ho has pensat abans de respondre’l; de bon tros més temps.

Si et costa imaginar què podrien preguntar-te, tingues en compte la següent llista i prepara algunes respostes per a donar; tingues en compte que aquestes preguntes són una guia i que no necessàriament te les facin a totes o en aquest ordre: És probable que mentre el selector llambrega el teu curriculum faci la següent demanda:

-“Parli’m de vostè”. I clar, no et posaràs a dir-li els teus entreteniments ni quins esports practiques els diumenges, has de donar una resposta sintètica, que no avorreixi i que aporti les dades que s’esperen: experiència professional i laboral; a més d’algunes aspiracions; però ja hi haurà més temps per a entrar en els detalls sobre aquest assumpte.

El selector avaluarà la teva destresa per a enumerar les teves capacitats i aptituds evitant caure en pous que puguin conduir que et pregunti sobre les teves limitacions. Tracta de preparar una resposta rodona, on no quedin caps per lligar i el selector hagi de passar a la següent pregunta sense indagar perquè ha notat la teva veu dubtosa.

Et resultarà molt útil si prepares un breu resum de la teva carrera professional i experiència laboral amb un poc d’antelació a la data de l’entrevista; així podràs llegir-lo i incorporar-lo al teu discurs per a poder usar-lo sense fisures el dia de l’entrevista. En no més de 300 paraules hauràs de descriure la teva formació professional, les capacitacions que hagis realitzat i la teva experiència laboral amb els seus assoliments i tot. Una altra de les preguntes amb que els entrevistadors solen sorprendre’ns quan vam concórrer a buscar ocupació és:

-“Què sap vostè de la nostra empresa?”.
Així que abans de presentar-te, fes la teva tasca i investiga un poc de l’empresa o organització a la qual et presentes; ja sigui usant internet o preguntant a algun empleat que coneguis. Hauràs de denotar interès en les activitats de l’empresa i desig per incorporar-te, així que parla’ls del bo que creus tal o com producte que ells fabriquen. Tingues molta cura quan investiguis, sobretot si uses internet, doncs no tota la informació és 100% fiable i podries tenir una dada errònia i confondre un producte d’altra empresa de la competència que realment no els agradi; per tant cerciora’t abans de decidir-te a parlar d’ell. La següent pregunta és una de les clàssiques de tota entrevista de treball; tots l’hem escoltat alguna vegada i cada vegada és com la primera vegada; ens sorprèn i no trobem què respondre:

-“Per què vol treballar amb nosaltres?” Clar que la pregunta no és amistosa i no s’espera que responguis, “perquè vostès paguen més diners pel treball que faig en altra empresa”. La teva motivació està sent avaluada; ja sigui que véns d’una ocupació recent o que hagis estat desocupat per un temps, és important que et mostris proactiu i entusiasmat amb el treball que correspon a la vacant per la qual et presentes. Tracta de mostrar-li quins són els beneficis que ells tindran si et contracten per a aquest càrrec i per què pots fer-lo bé. Aquí has d’usar la teva destresa per a, sense caure en embolics, comentar-li a l’avaluador com aplicaries els teus coneixements, experiència laboral i capacitats per a benefici de l’empresa.

Has de tenir una idea acabada de la contribució que faràs a l’organització des del teu lloc de treball, pel que serà vital que coneguis les funcions que ocuparàs. Unes altres de les preguntes que un selector de personal o un gerent de recursos humans pot fer-te en la teva entrevista de treball és:

-“Per què va deixar la seva antiga ocupació?” -o per què deixaria la seva ocupació actual? Si per ventura encara et trobes ocupat. Quan responguis, no entris en els detalls escabrosos, les intimitats no són desitjables, tot i que es tracti d’una empresa competidora; sigues breu i vés directe al gra així és que si t’han tirat per reducció de personal, no està malament que diguis la veritat; valoraran l’actitud i al cap i a la fi no ha estat la teva culpa.

Encara que clar, si la teva anterior ocupació era insalubre o no et pagaven bé o en terme, millor serà que diguis que no et trobaves a gust i que necessites un nou lloc on superar-te i treballar a gust. Ni se’t ocorri dir que prefereixes aquesta empresa perquè et queda més prop de la teva llar o raons que puguin denotar que t’importa poc la trajectòria de l’empresa i l’oferta de treball a la qual et presentes.

Si tot marxa bé, el selector de personal et preguntarà:

“Per què hem de contractar-lo(a)?” I ara és el moment de comentar-li totes les teves aptituds i capacitats úniques, amb el valor agregat dels avantatges competitius que només tu pots aportar a l’empresa; hauràs d’aquí dir coses com “sóc jove i tinc molta energia per a forjar la meva carrera professional dintre de l’empresa”; i qualsevol altra diferència que et separi de la resta dels candidats i que signifiquin avantatges per a l’empresa.

Tracta de no sonar molt arrogant o et diran que fundis la teva pròpia empresa. Si la vacant d’ocupació encara no està definida quant a les seves funcions i responsabilitats, és probable que et preguntin:

-“Quin és el treball ideal per a vostè?” Així que has de tenir un panorama de totes les vacants per a no apuntar a un càrrec que no estigui lliure i resultar sobre qualificat; l’entevistador necessita saber si les teves capacitats i experiència són acords als llocs que estan disponibles. Si el càrrec que aspires és un càrrec important poden preguntar-te:

-“Quin ha estat la decisió més difícil en la seva trajectòria professional?”. Així que recorda la decisió més difícil que ha donat resultats reeixits i explica al selector com va anar quan la vas prendre i vas aplicar no sense abans avaluar els aspectes positius i negatius de la presa de decisions. Quant a les teves fites, que hem deixat pendent en la primer pregunta, ara ve el qüestionament específic, on indaguen sobre elles: On es veu d’aquí a 5 anys? Recorda que la resposta ha de tractar-se de treball i acord al ja que et postules, no arrisquis que en cinc anys vols ser gerent general perquè estaràs atemptant contra el cap de qui t’està seleccionant.

Que les teves fites siguin realistes i possibles en l’immediat seran la millor resposta que puguis donar en la teva entrevista de treball. A més tingues en compte els errors més insòlits que es cometen en una entrevista laboral, no vagi a ser cosa que tu facis un.

Foto: David Davies a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com respondre a una entrevista de feina”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio