FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
ofertes de treball

Alemanya, Regne Unit i França són els països amb més demanda de treballadors espanyols

Els tres països copsen el 40% de l’oferta laboral estrangera
By , on 20 de setembre de 2014

regne unit

Alemanya, Regne Unit i França són els tres països que més ofertes d’ocupació dirigeixen als treballadors espanyols en els seus mercats laborals nacionals, segons un informe realitzat pel portal Infoempleo. En conjunt, les tres principals potències econòmiques europees sumen prop del 40% de les oportunitats laborals a l’estranger que es publiquen a Espanya per treballar fora del país i alhora són dels països preferits pels espanyols alhora d’emigrar.

L’estudi sobre la demanda d’ocupació a Espanya, elaborat pel portal d’ocupació Infoempleo i el grup de recursos humans Adecco, ha tingut en compte les ofertes laborals per treballar a l’estranger publicades a Espanya en portals d’ocupació, mitjans de comunicació o per intermediaris durant el passat any 2013. Es tracta d’ofertes dirigides a treballadors espanyols però amb la condició d’haver d’emigrar per poder ser seleccionats.

Alemanya és el país amb major demanda de professionals espanyols, en concentrar el 19% de l’oferta disponible per als treballadors del nostre país més enllà de les nostres fronteres; un país que ha augmentat la seva demanda de professionals espanyols. El segon mercat laboral amb més oportunitats per als treballadors espanyols és Regne Unit, destinació del 10,2% de les ofertes d’ocupació a l’estranger, i que el passat any va desplaçar a França d’aquest segon lloc.

El país gal, en tercer lloc, concentra el 9,4% de les ofertes de treball a l’estranger publicades al nostre país, després que França va reduir el seu pes relatiu un 1,15% respecte a l’any anterior 2012. Brasil, que en dos anys gairebé doblega el seu percentatge en l’oferta laboral per a espanyols a l’estranger, es va situar el passat any en el quart lloc d’aquesta llista amb el 6,5% de les ofertes laborals per a espanyols. Mentre que la veïna Portugal va recollir el 6,2% d0fertes laborals per a espanyols en l’exterior publicades l’any passat.
Els països que més han incrementat el passat any la seva proporció en l’oferta d’ocupació per a espanyols a l’estranger han estat Xina (setena posició en aquesta llista), Estats Units (que és el sisè major demandant d’espanyols) i Itàlia (desè lloc). En el bàndol contrari, les destinacions que han reduït el seu pes relatiu en aquest tipus d’ofertes d’ocupació han estat el Marroc (vuitena posició en 2013 amb el 3,8% de l’oferta i sisena en 2012 amb el 6,1%) i Unió dels Emirats Àrabs (tretzena el passat any amb el 2,3% de les oportunitats i setena en 2012 amb el 4,3%).

En general, les ofertes estrangeres per a espanyols demanen professionals qualificats amb categoria de directiu, comandament o tècnic. Amb aquests perfils més demandats al 2013 no és estrany que les professions amb més vacants de treballadors espanyols van ser les adscrites a caps i tècnics de projecte, gerents o directors, tècnics comercials, caps de manteniment, analistes informàtics, tècnics de qualitat, metges, caps de producció o fabricació i caps d’obra civil.

En l’informe es ressalten les xifres de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que indiquen que, en 2013,80.000 espanyols van sortir d’Espanya a la recerca d’una nova oportunitat laboral, la qual cosa suposa un 38,5% més que un any abans. Segons l’estudi, això es deu a alta taxa de desocupació juvenil –la segona més alta de la OCDE– i l’augment dels aturats de llarga durada han impulsat un èxode de treballadors cap a països amb majors possibilitats d’ocupació.

Quant a la disposició per emigrar que tenen els professionals espanyols, el 59% dels consultats es marxaria a treballar a l’estranger, un 6% menys que un any abans. Les bones condicions laborals i beneficis (valorades com la primera opció pel 75% dels enquestats), el salari (64%), les bones oportunitats de carreres (42%), el bon ambient de treball (41) i la contractació segura i indefinida (40%), són els principals factors que els espanyols valoren de les empreses estrangeres.

I on volen treballar els espanyols?
Alemanya, com s’ha explicat, és el país que més ofertes laborals dirigides a treballadors espanyols publica al nostre país. No obstant això, no és la destinació preferida pels nostres professionals a l’hora de fer les maletes i continuar la seva carrera a l’estranger. Segons els resultats d’una enquesta duta a terme entre 14.514 treballadors ocupats i desocupats pel portal Infoempleo, els espanyols tenim altres preferències.

En un 44% dels casos, el mercat laboral al qual voldrien accedir els espanyols que volen treballar a l’estranger seria el Regne Unit, seguit del d’Estats Units (34%), Suïssa (28%) i en quart lloc Alemanya (27%). Les opcions queden disperses arreu del globus ja que Canadà i França estan en la cinquena i sisena posició (25%), Itàlia en la setena (21%), Austràlia en l’octava (20%), Holanda en la novena (18%) i Noruega en la desena (17%).

Suècia apareix a continuació (16%) com el país número onze en el llistat de preferències dels treballadors espanyols. Portugal, malgrat ser el cinquè país amb més oportunitats per a treballadors espanyols i un país a tocar del nostre, no apareix fins a la dotzena posició en les preferències dels nostres compatriotes (13% de les respostes).

Imatge: Miguel Virkkunen Carvalho

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Alemanya, Regne Unit i França són els països amb més demanda de treballadors espanyols”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio