FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
General

Experiència Erasmus: un punt a favor dels joves per a ser contractat

Els trets més demandats per les empreses nacionals
By , on 29 de gener de 2016

erasmus

Els joves espanyols poden presumir de ser una de les generacions millor preparades de la història, amb una formació que arriba en molts casos fins a la universitat. No obstant això, en un moment en el qual molts treballadors disposen d’un mateix nivell formatiu és molt difícil fer ressaltar el nostre currículum entre la resta de candidats a una oferta de treball.

En aquests casos, haver cursat part de la formació universitària a l’estranger o haver realitzat pràctiques laborals a un altre país pot ser un gran element diferenciador per aconseguir sobresortir entre la resta d’aspirants. Comptar amb una experiència Erasmus o una altra beca de formació internacional és una informació que hem de reflectir i destacar en el currículum vitae; així que si encara tens l’oportunitat, no dubtis a realitzar una estada a l’estranger.

El més habitual en una entrevista de treball és que el reclutador se centri en la teva experiència: dates, llocs, temps de durada o allò que t’ha aportat cada ocupació. En bona mesura, el resultat del procés dependrà de les respostes que ofereixis a aquesta última qüestió; podent lligar la resposta amb la teva experiència a l’estranger, destacant tot el que vas aprendre fora de casa, si et va servir per madurar, obrir la ment, conèixer altres cultures o aprendre un idioma.

Tingues en compte que el que els seleccionadors busquen és una persona capaç de treballar un context internacional, amb un equip de treball multicultural i heterogeni, que sàpiga afrontar reptes aportant solucions, amb actitud positiva i disposat a assumir reptes nous. En general, totes aquestes característiques serveixen per descriure a una persona amb experiència Erasmus i a més, encaixen amb les demandes del mercat de treball. I és que hauràs de dedicar menys temps a buscar una feina, perquè els joves que han fet un Erasmus tenen un 23% menys d’atur que la resta dels universitaris espanyols.

Si bé és cert que no totes les empreses donen la mateixa importància a les estades a l’estranger, aquelles amb major projecció internacional o caràcter de multinacional solen donar una bona valoració als seus empleats que han estudiat, fet pràctiques o treballat a un altre país. I és que moltes grans empreses espanyoles ja han demanat a les universitats una base de dades per accedir a estudiants Erasmus i recentment egressats que disposin d’aquesta experiència.

Així que si encara ets un estudiant o tens l’oportunitat d’accedir a una formació internacional, no dubtis a aprofitar aquesta oportunitat. L’experiència a un altre país t’ajudarà a incorporar-te al mercat laboral amb millors armes per competir amb altres perfils acadèmics i laborals similars al teu, convertint-te així en un treballador interessant de reclutar per part de les grans empreses.

Imatge: geralt

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Experiència Erasmus: un punt a favor dels joves per a ser contractat”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio