FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
empresa, General

El crèdit i la morositat son dos impedimentes per a les empreses

El nombre de Pimes i el nombre d'empleats ha caigut considerablement des de 2007
By , on 29 de octubre de 2012

La situació a Espanya per les pimes ha millorat notablement des de 2007

El marc en què operen les petites empreses espanyoles disposa de molt marge en la seva capacitat de millora, ja que puntuen per sota de la mitjana europea en sis punts clau: emprenedors, ajuda i suport públic, administració accessible, accés al crèdit, mercat únic, habilitats d’innovació i internacionalització.

Això suposa una gran baixada en l’economia espanyola en el seu conjunt, ja que les pimes representen el 99,9% de les empreses espanyoles, donen ocupació al 75,6% treballadors, i generen el 65,7% del valor afegit de l’economia .

Un informe ha reconegut que la situació actual a Espanya per les pimes ha millorat notablement des de 2007 en aspectes com la formació i la innovació, però que en altres, com la internacionalització, l’accés al crèdit i les ajudes públiques han empitjorat.

El principal desafiament a què s’enfronta un petit empresari espanyol, segons l’informe, és el retard en els pagaments de les autoritats públiques, que se situa en 66 dies, enfront dels 25 de la mitjana europea. L’Executiu comunitari troba a faltar més mesures per donar suport a les empreses.

Un altre aspecte crític és la manca d’accés al finançament. Malgrat una lleu millora entre 2009 i 2011, l’informe adverteix que “la sequera de crèdit està esprement als emprenedors i als petits negocis espanyols, molt més que en altres països europeus.

A més, la Comissió també adverteix de la disponibilitat limitada del finançament via capital risc, la qual cosa limita el sorgiment de diferents companyies altament innovadores.

Un altre dels punts en què les pimes espanyoles puntuen pitjor que les seves competidores en la Unió Europea esta relacionada amb la internacionalització, i apunta a la falta de competitivitat i l’excessiva burocràcia com dos de les seves causes.

Segons l’informe, el comportament de les exportacions de les pimes espanyoles és molt preocupant i mereix especial atenció, que també adverteix l’Executiu comunitari

“la greu manca de competitivitat de les empreses espanyoles en el mercat interior i exterior. Les condicions marc comercials generals exerceixen una influència sobre aquesta situació, ja que la burocratització d’Espanya sembla més gran que la d’altres països de la UE “.

Un cop vist tot això no és estrany que el nombre d’empreses petites i mitjanes i el nombre d’empleats que treballen hagin caigut notablement des de 2007 i se situen ja per sota de les que hi havia el 2005.

Foto: Canacintra Coatzacoalos

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El crèdit i la morositat son dos impedimentes per a les empreses”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio