FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Destacats, General

El camp de la enginyeria i la tecnologia són els que tenen més possibilitats de trobar feina

Tots aquests llocs, a més d'un currículum específic, precisen d'unes competències comunes
By , on 15 de octubre de 2012

Els enginyers es el perfil que te més possibilitats laborals

Més de 4,7 milions de persones que es troben al atur al nostre país, costa de creure que els responsables empresarials no trobin professionals que s’adeqüin a les seves necessitats. No obstant això, és així. L’últim estudi Escassetat de talent 2012 realitzat per la companyia ManpowerGroup, reflecteix que un 9% dels directius espanyols té dificultats per cobrir certes vacants i el percentatge és molt més elevat a l’estranger, per exemple, al Brasil un 71%, a Romania un 45% i a Alemanya un 42%.

Segons el director general de Expertis,  José Manuel Mas afirma que: “El problema és localitzar i casar l’oferta amb la demanda.”

Què busquen llavors les companyies? El directiu de Expertis assenyala que “en economies febles com la nostra, les empreses opten sobretot per reforçar els departaments de vendes i finances”.

L’àmbit financer es situa per tant amb una font de feina segura, on tenen cabuda professionals titulats en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i perfils d’enginyeria. Aquests últims continuen amb la fortuna de cara i com ha especificat Mas, “els enginyers de processos, de costos i planificació, i els de projectes són alguns dels més buscats”. 

En l’àmbit tecnològic, les recerques se centren en experts en sistemes i administradors de Linux, programadors web amb maneig de llenguatge. NET i Java, experts en SEM i SEO i desenvolupadors per sistemes iPhone i Android.

El màrqueting i les vendes són altres camps on fan falta professionals qualificats. El seu perfil no és només el d’un comercial, sinó que han de ser experts en una matèria concreta per explicar amb detall el producte o servei que s’ofereix, fer marca i defensar davant dels competidors.

El director de Randstad Professionals, apunta el sector de la salut com un altre en el qual es busca talent, “perquè, tot i el que pugui semblar, a Espanya fan falta metges”. Segons l’estudi realitzar per la companyia Manpower, els oficis manuals qualificats són un altre perfil amb gran demanda al mercat actual al nostre pais.

El Consell General de Enginyeria Tècnica Industrial (Cogiti) també ha volgut donar resposta a la demanda de més del 70% dels seus col · legiats a Espanya, que ha manifestat la seva intenció de traslladar-se a Alemanya a la recerca d’una oportunitat laboral. El programa de ‘Mobilitat Internacional’ posa en contacte a Organitzacions i Institucions Internacionals amb enginyers industrials.

Foto: Fernand0

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El camp de la enginyeria i la tecnologia són els que tenen més possibilitats de trobar feina”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio