FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
General

9 països rebutgen la quota femenina als consells d’administració de les empreses

El projecte, impulsat per la Comissió Europea busca la igualtat entre sexes
By , on 17 de setembre de 2012

Buscant la igualtat entre homes i dones a les empreses europees la Comissió Europea va llançar un projecte per tal d’imposar una quota femenina obligatòria del 40% als consells d’administració de les empreses. Davant aquesta iniciativa, positiva per uns i negativa per altres, les reaccions no s’han fet esperar. Nou països, encapçalats pel Regne Unit, han manifestat per escrit la seva oposició al projecte. “Reconeixem que segueix havent poques dones (…) però rebutgem l’adopció de mesures legals a nivell europeu”, han declarat.

La conciliació familiar i laboral és un dels major problemes que té la dona a l'hora d'accedir a llocs de més responsabilitat

A més del Regne Unit, els països que han signat la carta han estat Holanda, Bulgària, Letònia, Estònia, Lituània, República Txeca, Hongria i Malta. A més d’aquests, tot i que no ha signat la carta, també es troba Alemanya.

Viviane Reading, vicepresidenta de la Comissió, i una de les impulsores del projecte, ha declarat: “Esperàvem que hi hagués oposició, però es estrany que aquests Estats s’oposin a un projecte que ni tan sols s’ha presentat encara. No és molt democràtic”. La iniciativa pretén unificar la normativa en aquest sentit i evitar que empreses que no compleixen la quota no siguin admeses a països que sí la tenen. Per exemple, “evitar que companyies alemanyes siguin rebutjades a Espanya perquè no respecten les quotes previstes a aquest país”, ha remarcat Reding. D’aquesta forma, encara es potenciaria més la lliure circulació arreu d’Europa.

Cal remarcar que només el 14% dels llocs de responsabilitat de les empreses europees estan ocupats per dones; una xifra molt baixa i que deixa en evidència les desigualtats entre sexes quan pugem a la jerarquia.

Tot i així, i ja a títol personal, és molt difícil aconseguir que la xifra entre dones i homes s’iguali si no es porten a terme polítiques de conciliació entre família i feina. Moltes vegades, la decisió que una dona no segueixi pujant dins l’empresa no recau en els directius, sinó en la mateixa dona, que veu que agafant més responsabilitat laboral haurà de deixar de banda la vida familiar.

Imagen | Marta M.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “9 països rebutgen la quota femenina als consells d’administració de les empreses”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio